|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
04-02-2007, 22:59 | #131 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Etli Büryan MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 400 gr kuşbaşı (kırmızı et) 3 adet soğan 3 adet domates yarım çay bardağı sıvıyağ tuz karabiber 3,5 su bardağı su HAZIRLANIŞI İlk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık suyla ıslatın.Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın.Üzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika folyosunu açmayın. Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
04-02-2007, 22:59 | #132 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Et Sote MALZEMELER 1,5 kilo dana veya kuzu kuşbaşı 2 adet domates 2 diş sarımsak 2 baş soğan Az karabiber Az kekik Az tuz 1 çay bardağı su HAZIRLANIŞI Soğanlar bir tencereye halka halka doğranır. Sarımsaklar üçe bölünür, tencereye atılır. Et de ilave edilerek harlı ateşte etin rengi hafifçe sararana kadar 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Diğer tarafta rendelenmiş domates (istenirse 1/2 kaşık salça) ilave edilir. 1-2 kez daha karıştırılıp pişmeye bırakılır. Su eklenir ve ineceğine yakın karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı kekik ilave edilip 1-2 taşım kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır. Yemeğin pişme süresi 1 saattir. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:59 | #133 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Et Sarması MALZEMELER 1/2 kg'lık bir et dilimi 100 gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti 1 çorba kaşığı dolma fıstığı 1 çorba kaşığı şam fıstık 1 çay bardağı bezelye 1 çorba kaşığı kuş üzümü bir çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış küçük baş soğan kekik kereviz sapı tuz, tane karabiber HAZIRLANIŞI Et parçasını, et döveceği ile, kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun. Etin üzerine jambon dilimlerini döşeyin, onun üzerine de sırasıyla tüm malzemeleri yayın, kenarlarını içeri toplayarak, içini dağıtmadan rulo biçiminde sarın ve temiz bir iple rosto bağlar gibi bağlayın. Bağladığınız ruloyu yağlı kağıtla bohçalayıp, tencereye yerleştirin, tuz, tane karabiber, kereviz sapı ve kekik ilave edip, kırkbeş dakika pişirin. Soğuduğunda ipleri açıp, ince ince dilimleyin, yanında mantar sote veya patatesle servis yapın. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:59 | #134 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Et Sarma MALZEMELER 1/2 kg nuar 6 adet tostluk kaşar peyniri dilimi 1/2 demet maydanoz 2 orta boy kuru soğan tuz karabiber biraz un HAZIRLANIŞI 1/2 kg nuar etini ince dilimler kesilip şnitzel tarzında dövülür. Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir. Maydanoz ve soğan birlikte incecik kıyılarak et dilimlerinin üzerine yayılır. Kaşar peyniri et dilimlerini kaplayacak şekilde yerleştirilir. Et dilimleri rulo yapılarak tutması için yarım kürdan rulonun ortasına takılır. Etler teflon tavada iyice kızartılır ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Etler piştikten sonra tavadan bir tabağa alınır. Tavadaki sosa biraz un eklenerek sosun hafif koyulaşması sağlanır ve etler tekrar tavadaki sosun içine konulur. Etler 5 dakika daha bu sosla birlikte piştikten sonra servis yapılır. Afiyet Olsun !
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:00 | #135 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Erkan Usta'dan Kuzu Kavurma MALZEMELER 100 gr. Kuzu Eti ( kavurmalık kuzu koldan kuşbaşı) 3 Adet Limon, kabukları soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış 1 Adet orta boy soğan 1 Yemek kaşığı Kuru Nane 1 Yemek kaşığı Kekik 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ tuz, biber HAZIRLANIŞI Yağı tavada kızdırın. İçine ince doğranmış soğanı koyup hafif ateşte pembeleştirmeden biraz çevirin. İçine eti ekleyip kavurun. Suyunu salıp tekrar çekince limonları ekleyim. Bir dakika daha pişirip kekik, nane, tuz ve biberini ekleyin.Yanında patates kızartması veya pilavla servis edin. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:00 | #136 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Enginarlı dana sarması MALZEMELER 4 kişilik 600 gr süt danası 8 adet pazı yaprağı 2 adet yumurta sarısı 30 gr tereyağı 0,5 gr safran 4 adet enginar 1/2 lt et suyu 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet patates karabiber tuz 1 adet orta boy soğan HAZIRLANIŞI Dananın bir parçası yaklaşık 150 gr geliyor olmalıdır. Bu parçaları döverek yaprak inceliğinde açın. Enginarları limonlu suda haşlayın ve sonra da doğrayın. Pazı yapraklarını da haşlayın. Bir kapta tereyağını kızdırın, soğanları atın ve kavurun. Sonra buna karabiber, tuz ve enginarı da ekleyin karıştırın ve yaklaşık 2 dakika sonra püre haline getirin. Yumurta sarısı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dövülen etlerin üzerine haşlanan pazı yapraklarını dizin ve üzerine de püreyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika haşlayın. Patates, havuç ve kabağı da soyup temzileyin ardından et suyuna haşlanması için atın. Pişen suloları folyodan çıkarın dilimler halinde kesin. HAşlanmış sebzeler ve safran ile yağdan yaptığınız sos ile servis edin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:00 | #137 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Elma soslu dana bonfilesi MALZEMELER 4 kişilik 1 kg bonfile 1 demet maydanoz 1 su bardağı un 1 su bardağı elma suyu 2 yemek kaşığı tereyağı karabiber tuz HAZIRLANIŞI Bofileleri dövüp una bulayın. Yağsız tavada alt-üst 1'er dakika gibi pişirin. Servis tabağına yerleştirin. Aynı tavaya 1 su bardağı elma suyunu ekleyin ve 5 dakika pişirin. İçine tereyağı, biber ve tuz ekleyerek kaynatın. Bu karışımı hazır olan etlerin üzerine dökün. Yanına garnitür olarak pilav veya erişte verilebilir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:01 | #138 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Elbiseli pirzola MALZEMELER 3 kişilik 6 adet pirzola 3 adet milföy hamuru 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı kaşar peyniri 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı salça yeterli miktarda tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Pirzolaları kendi yağıyla çevirerek kızartın. Bir çorba kaşığı salçayı sulandırın. Kekik, karabiber ve tuzu salçaya ekleyin. Kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın. Milföy hamurlarını üçgen biçiminde kesin. Pirzolaları hamurun ortasına koyun, rendelenmiş kaşar peynirini pirzolaların üzerine serpiştirin ve hamuru bohça gibi katlayın. Kemikli kısım dışarıda kalsın ve Pirzolaların kemiğine alüminyum folyo sarın. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu tarif için tavuk pirzolasa da kullanılabilir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:01 | #139 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Elbasan Tavası MALZEMELER Yarım kilo parça kuzu eti 4 yumurta 1 kilo yoğurt 1 çay fincanı un Yeterince tuz 1 yemek kaşığı margarin HAZIRLANIŞI Bir tencerede yağ hafifçe eritilir ve etler içine atılır. 1-2 defa çevrilip kendi halinde kapağı kapalı olarak ve hiç su koymadan pişmeye bırakılır. Diğer taraftan yumurtalar çırpılır, yoğurda ilave edilir, un da eklenerek 1-2 dakika tahta bir kaşıkla hafifçe çırpılır ve bir fırın tepsisine dökülür. Üzerine, piştikten sonra soğumaya bırakılmış olan etler sıralanır. Üzerine etin suyu dökülür önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir sıcak olarak servis edilir. Arzuya göre üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilave edilebilir. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:01 | #140 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Elbasan tava MALZEMELER 2 adet orta boy soğan 1kg kemikli kuzu eti 350gr yoğurt 2 adet yumurtanın beyazı 4 yemek kaşığı un tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın. Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar). Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın. Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin.sıcak olarak servis yapın. AFIYET OLSUN! NOT: Bu yemek Ege bölgesinde daha çok Kurban Bayramında pişirilir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |