Tavuk Yahnisi   MALZEMELER:
 - 1 adet piliç 
- 3 çorba kaşığı margarin 
- 3 kuru soğan 
- 2 iri boy domates 
- 1 kaşık karabiber 
- 1 su bardağı su 
- tuz
 YAPILIŞI:
Bol suda iyice yıkanan tavuk, but,  göğüs, kanat olmak üzere parçalara ayrılır. Kaburga ve bel kemikleri çıkarılır.  Böylece küçük parçalara ayrılmış olan tavuklar margarinle kuvvetli ateşte 8-10  dakika karıştırılarak sote edilir. Sonra ince ve yarımay biçiminde doğranmış  soğanlar katılır, tuz serpilir ve tahta kaşıkla karıştırarak soğanlar  pembeleşinceye kadar kavrulur. 
Soğanlar pembeleşince, kabukları soyulmuş,  çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler katılır.  Karabiber serpildikten sonra iki bardak sıcak su katılır ve tavuklar yumuşak bir  duruma gelinceye kadar hafif ısılı ateşte 1.5-2 saat pişirilir (tenceredeki su  yetmezse azar azar bir miktar daha sıcak su katılabilir). Yahni pişince servis  tabağına boşaltılır ve servis yapılır
 __________________