Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2007, 09:59   #55
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu tip uluslararası satışçılara genelde firmanın müşterisi ile direkt ilişki kurabildiği durumlarda ihtiyaç duyulduğu görülmekte­dir. Dolayısıyla firma ve müşterilerin karşı­lıklı olarak birbirleri, mamul ve hizmetleri hakkında bilgi sahibi olduktan sonra alışve­rişin gerçekleştiği endüstriyel mal ve hiz­metlerin satışında uluslararası satışçılara ge­reksinim olmaktadır.
Satış yöneticileri için uluslararası pazar­larda görev yapacak satış ekibinin oluştu­rulması çok güç ve bir o kadar da önemli bir iştir. Yurt dışında görev yapacak bu per­sonelin görev yapacakları pazarın çeşitli özelliklerim karşılayabilecek bilgi; yetenek-ve karakteristiklere sahip olması gerekmek­tedir. Bu özellikler şu şekilde sıralanabilir:
Yurt Dışına Gönderilecek Satışçıların Sahip Olması Gereken Özellikler:
a) Yönetsel Beceri: Uluslararası pazar­larda görev yapacak "satışçılar kendi ülkele­rinin aksine~çok dada az bilgiyle, daha az sürede, çok çeşitli riskler altında fırsatları değerlendirebilmek için doğru kararlar al­mak zorundadır.
b) Araştırma Becerisi: Uluslararası pa­zarlarda görev yapacak satışçılar, bu pazar­larla ilgili gerekli bilgileri nereden elde ede­ceklerini ve bunları en iyi şekilde değerlen­dirme becerisine sahip olmak zorundadır.
  Alıntı ile Cevapla