Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2007, 10:00   #56
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

c) Kültürel Uyum: Uluslararası pazarda görev yapacak satışçılar bu pazarların sahip olduğu kültürel özellikleri kavrayarak, ken­dilerini buna1 uygun davranışları sergileme-,ye ayarlayabilecek düzeyde olmalıdır. Bu­nun için hoşgörü, anlayış ve bilgi gibi çeşit­li özellikler bir satışçıda mutlaka bulunması gereken özellikleridir.
d)Güvenilirlik: Ulusal pazarların aksi­ne, uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren satışçıların daha az denetim altında dene­tim altında çalıştıkları ve bu yüzden kendi oto kontrol mekanizmalarını kullanmaları beklenir. Bu nedenle işletmeler, yurt dışın­da görev yapacak satışçılarında güvenilirlik özelliğini ön planda tutarlar.
e) Sağlık: Sınır ötesi satışçılık fiziksel özelliklerin sağlam bir yapıda olmasını ge­rektirir. İklim değişiklikleri, farklı yiyecek çeşitleri, otel şartlan ve müşterilerin farklı ev sahipliği yapma alışkanlıkları bir araya geldiği zaman satışçıların güçlü bir bünye­ye sahip olmasının nedenleri ortaya çık­maktadır.
f) Lisan Becerisi: Uluslararası pazarlarda görev yapacak satışçıların gidecekleri ülke­nin lisanının bilmesi ideal durum olarak görülse de, uluslararası iş lisanı olan İngiliz­ce'nin kullanılması en geniş kabul gören uygulamadır.
Ayrıca yurt dışına gönderilecek satışçıların ne müddetle yurt dışında kalacağı ko­nusu çözümlenmesi gereken çeşitli sorun­ları gündeme getirir. Bu sorunlar şu şekilde sıralanabilir:
  Alıntı ile Cevapla