Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 16:49   #7
imparator
Guest

imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İç sayfadaki haberin devamında eğitim gibi önemli bir konuda Konya’nın rekor kırarak 7 lisesinin üniversiteye öğrenci yerleştirmemesini ifade eden cümle ile konunun önemi basite indirgeniyor. Böyle önemli bir konuda daha ciddi bir tümceyle durum aktarılabilir. Yine araştırmacı gazetecilik sınırları içinde olan haber konusu yüzeysel ele alınıyor. Buna rağmen Radikal Gazetesinin ele alış biçimi diğer iki gazeteye göre daha seviyeli olduğunu söylenebilir.

Sonuç olarak aynı haber üç farklı gazetede farklı biçimlerde ele alınıyor. Ortaya çıkan tabloda Basın Ahlak İlkelerine bu haberle uyan gazete Vakit olurken, Radikal Gazetesi üç gazete içinde yeterli bilgiyi verememesine rağmen Gazetecilik Etiğine en fazla uyan gazete olarak bir adım öne çıkıyor.

Üç gazetenin ortak sorun ise araştırmacı gazetecilik sınırları içinde olan eğitim gibi önemli bir konunun yeterince araştırılması sonucunda yüzeysel haberler ortaya çıkıyor. ÖSYM tarafından açıklanan verilerin olduğu haliyle yorum katılmadan verilmesi daha fazla haber niteliği taşıyor. Fakat konu hakkında yeterli bir araştırma yapmadan yapılan yorumlar gerçekçi olmaktan çok yüzeyselliğini koruyor. Bilginin manüpülasyona yer vermeyecek şekilde ulaştırılmasın sağlamak ciddi bir sorumluluk olduğunu unutmamak gerek. Dolayısıyla bu noktada gazetelere büyük sorumluluklar düştüğünü bir kez daha belirtmek gerekir