Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 13:04   #2
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Körfez savaşının üzerine Vietnam’ın gölgesi düşmüştü dönemin başkanı Bush, televizyonun gücünü başarıyla kullanarak Amerikalıları Vietnam’daki gibi sonu olmayan boş bir savaşa sürüklemediğini ikna etti. Ordu ABD’nin Vietnam savaşını kaybetmesinin suçunu sansürsüz basın ve televizyonlara yıkarken körfez savaşında intikam alırcasına sansür uygulandığını ifade etti. Üstelik Pentagon tümüyle “çöl fırlatma operasyonu” hakkındaki bilgileri kontrol ediyordu. Muhabir ve foto muhabirlerin olayları rahatça araştırmasına izin verilmedi. Üstelik askeriyenin halkla ilişkiler bölümünce himaye altına alınarak sadece ordunun gitmelerine müsaade ettiği alanlarda faaliyet gösterilerine izin verildi. Muhabir ve foto muhabirler çatışma alanlarına yok denecek kadar az girebildiler.
CNN ve diğer televizyonlar taze haber sıkıntısı çekiyorlardı. Hatta ordu sansürünü onaylayan izleyiciler ile sık sık tekrarlanan aynı haberlerin ekrana gelmesinden öfke duyuyorlardı. Fotoğrafçılar izleyicilerin resimleme özgürlüğüne sahip değildi.
Bush yönetimi kamu oyuna yönetimin amaçlarını üzere Beyaz Saray günlük açıklamalarda bulundu. Dönemin savunma bakanı Richard B. Cheney “televizyonda her gün her saat körfezle ilgili yayınların yayınlanması, ABD ordusunun reklamını yapıyor” gibi ifadeler kullandı.
  Alıntı ile Cevapla