Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 13:05   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

10- Mevkutelerin verdikleri yanlış bilgilerden dolayı yollanacak haklı cevap veya tekzipler, cevap veya tekzibe sebep olan yazının tesirini tamamiyle giderecek şekilde en kısa bir zamanda yayınlanır.
Bu ahlak yasası, Basım Şeref Divanını teşkil eden on üyeden mürekkep olarak çalışmalarına başladı. Haberlerden memnun olmayanlar, divana müracaat etmek hakkına maliktirler. Divan olayı inceledikten sonra, bunu umumi efkara bildirmektedirler. Basın Ahlak Yasası, başka milletlere örnek olmuştur.
Basın bütün varlığı ile hürriyete kavuşturulmuş, fakat onun da saygı göstereceği noktalar vardır. O da: Gazetecilik Ahlakıdır. Gazetecilik şerefli bir meslek olduğundan, kendi şerefi kadar, fertlerin ve milletinin de şerefini korumasını bilen şahsiyettir. Şahsi menfaatler peşinde koşan, onun bunun şerefiyle, menfaatleriyle ve bilhassa memleketin umum menfaatlerini yıkan gazeteci değildir. Bu gibiler basının bünyesinde hiçbir devir yaşayamamıştır. Yaşatılamazlar. Türk gazetecisi doğrudur, yalan havadis vermez, memleketini sever, Onun zararına çalışmaz hiyanetten sakınır. Anarşiye meydan vermez. Halka hizmetten zevk alır. hürriyet aşığı, haksızlığın düşmanı, eşitliği tanır, demokrasiye inanmış, devrimci, milli birliğini koruyan vatanseverdir.
  Alıntı ile Cevapla