Konu: Dergi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 13:11   #9
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Tekrarlama olgusu basılı yayınlara göre daha etkilidir. Basılı iletişimde önemli bir mesajın veya deyimin vurgulanmasında kullanılan farklı bir yazı karakteri, mesajın etkisini ve akılda kalabilirliğini artırır. Sayfa düzenlemelerinde yer alan grafik elemanlar okuyucu kitlenin bağımsız parçalar arasında daha kolayca ilişki kurabilmesini sağlar.
Alıcı

İletişim aracı


Mesaj

Gönderici

Kanala özgü parazit ve gürültüler





Basılı yayınlar vazgeçilmez ve kalıcı bir iletişim aracıdır. Örneğin; ilgimizi çeken gazete ve dergi haberlerini istediğimiz sürece arşivimizde saklamamız mümkündür. Yani tekrarlama olayı açısından da gazete ve dergi vazgeçilmez bir kitle iletişim aracıdır.
1.1. Dergilerde Reklam
Dünyada ve Türkiye’de reklamcılığın ilk adımının ilanla başladığını biliyoruz. Dergi ve gazetelerde yayımlanmaya başlayan ilk ilanlar şu anki reklamcılığın başlangıcıdır.
Basılı medyaların ikinci büyük grubunu dergiler oluşturur. Dergiler değişik merkezlerde basılır. Genellikle, ulusal çapta veya belirli bir meslek dalına dağıtımı yapılır. Dağıtım kanalları çoğu kez gazetelerle aynıdır Yayın frekansları bir yıl ile bir hafta arasında değişebilir. Baskı kaliteleri gazetelere nazaran daha iyidir. Değişik sayfa boyudan vardır. Sayfa sayıları genellikle gazetelere nazaran daha fazladır. Çoğu sayfaları renkli basılır. Dergiler konulan açısından oldukça çeşitlilik gösterirler ve genellikle konulara ayrıntılı ve derinlemesine yer verilir. Bu özellikleri nedeni ile, okuyucu kitleleri gazetelere oranla daha belirgindir. Reklam ölçüsü birimi genellikle sayfadır. Tam sayfa, 1/2 sayfa, 1/4 sayfa, 1/8 sayfa gibi ölçülerde reklam verme olanağı vardır. Reklamlar dergilerin ilan servisleri aracılığıyla kabul edilir. Ülkemizde hazırlama süresi ve baskı teknolojisinden ötürü, genellikle reklam orijinalinin dergiye yayın tarihinden bir hafta önce teslim edilmesi gerekir. Reklam medyası olarak dergiler şu şekilde incelenebilir:
  Alıntı ile Cevapla