Konu: Dergi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 13:11   #10
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

- Hedef kitle seçme olanağı: Dergi içeriklerinin belirli konularda ağırlıklı olması nedeniyle okuyucu kitlesi de oldukça belirlidir. Bu özellik reklam medyası olarak dergilere üstünlük sağlar.
- Mesaj taşıma ve mesaja bağlılık: gazetelere oranla dergilerin baskı ve kağıt kaliteleri oldukça iyidir. Bu yüzden özellikle renkli reklamlar, dergide daha iyi sonuç verir ve mesaj istenilen etkiyi yaratabilir. Dergi reklamlarında en büyük sorun yoğun frekansla mesaj iletmedeki kısıtlamadır.
- Çabukluk: Yayın periyotları nedeni ile, dergilerde güncel konulara ağırlık veren reklamların yer alması uygun olmayabilir Güncel konulara bağlı olarak hazırlanan bir reklamın okuyucuya ulaşması oldukça uzun zaman alır.
- Taşınan mesajın kalıcılığı ve etkisi: Dergiler okunma süreleri açısından oldukça uzun ömürlüdür. Çeşitli makaleler, röportajlar ve araştırmaların yer alması, aynı derginin değişik kişilerce okunmasını sağlar. Bir dergi en azından yeni sayısı çıkıncaya kadar, geçerliliğini sürdürür. Böylece dergide yer alan reklamın göze çarpma olasılığı artar.
- Maliyet: Reklam birimi olarak dergide sayfanın temel alındığına daha önce değinilmiştir. Reklama ödenecek bedel de buna bağlı olarak sayfa üzerinden belirlenir. Dergiler arası maliyet karşılaştırması da gazetelere benzer olarak aşağıdaki formüllere göre yapılır.
  Alıntı ile Cevapla