Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 13:35   #13
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bölgesel düzeyde 13, yerel düzeyde ise 228 radyo istasyonu yayın yapmaktadır. Ulusal yayın kurumları dışında bölgesel ve yerel yayın kurumları ulusal bütçeden bir pay almamaktadır. Bölgesel ve yerel yayınlar üyelerin yardımları ve yerel yönetimlerin destekleriyle ayakta durmaktadır. 1991 yılından itibaren ise bölgesel ve yerel istasyonların reklam almasına izin verilmiştir. Hollanda'da yerel düzeyde yayın yapan radyo ve televizyon istasyonları ticari ve kamusal olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ticari istasyonlar gelirlerini reklamlardan sağlayan ve kar etmek amacıyla yayın yapan, genellikle müzik yayını yapan radyo istasyonlarını kapsamaktadır. Kamusal yayın amacıyla kurulmuş olan istasyonlar bir siyasal, kültürel ya da toplumsal amaç için bir araya gelmiş olan gruplar tarafından kurulan, gelirlerini üyelerin yardımlarından ve yerel yönetimlerin desteklerinden sağlayan istasyonlardır. Bunlar arasında etnik azınlıkların bir raya gelerek oluşturduğu istasyonlar hem izleyici kitlesinin düzenliliği, hem gönüllü katılımcıların desteği hem de bir araya gelmedeki amacın sürekliliği nedeniyle en uzun ömürlü olanlarıdır.

Etnik Azınlıklar Yayıncılık Kuruluşu (Stichting Omroep Allochtonen)-STOA, ise Hollanda da yaşayan etnik olarak farklılık gösteren azınlık grupların temsilcilerinin bir araya gelmesiyle kurulmuş olan bir tür baskı grubudur. Azınlıkların medyadaki temsillerinin izlenmesi kadar, iletişim araçlarına sahip olmalarında tavsiye ve teşvik edici bir kurul olarak 1986 yılında kurulmuş ve Hollanda Kültür ve Sağlık Bakanlığı tarafından resmi olarak kabul edilmiştir.1989 yılından itibaren ise hükümet tarafından düzenli olarak finanse edilen STOA, Hollanda Yayıncılık Sistemi NOS' ta resmi olarak temsil edilmektedir. STOA'nın girişimleri sonucu Hollanda devleti azınlıklara yönelik yayınlar yapma amacını taşıyan kurumları teşvik etmek, ve mali destek vermek üzere girişimlerde bulunmuştur. Bu kuruluşlardan bazıları şunlardır:

MTV (Amsterdam)

Hollanda Sağlık ve Kültür Bakanlığı tarafından kurulan MTV Göçmen Televizyonu olarak da adlandırılmaktadır. Hollanda da yaşayan azınlıkların medyaya aktif katılımlarını teşvik etmek, kendi dillerinde enformasyon sağlamak ve yerel nüfusun etnik farklılıklarına karşılık vermek amaçlarını taşıyan televizyon, SALTO adındaki bir şirketin yayın kanallarını kullanmaktadır. Hollanda azınlık nüfusunu oluşturan Antil, Fas, Surinam ve Türk'ler için kendi dillerinde programlar üretilmektedir. MTV yayın saatini ve süresini tespit etmede özgür bırakılmıştır. Televizyonun gelirleri Hollanda Sağlık ve Kültür Bakanlığı, Amsterdam Belediyesi ve şirketin kendi kaynaklarından sağlanmaktadır. Personelin yetiştirilmesi için özel bir vakıf kurulmuştur. 10 kişinin tam zamanlı, 20 kişinin ise yarı zamanlı çalıştığı bu vakıfta MTV' ye program üretmek için gelen gönüllüler eğitilmektedir.


  Alıntı ile Cevapla