07-02-2007, 14:32
|
#4 |
| Guest | ŞARKI Ah u zarım değilin ey aşıkan Sebgama mızrap nev - cihan Dem be dem etmekteyim ah ü figan Sözünen firkat oldum el aman Bezm-i vaslından beni etti cüda Haylidir göstermedi ruy-ı vefa Bestedir sadınla vicdanım ana No.: 9 Sayfa 7 MANZUME Giryezar hazan iken alem Bir tebessümsitan olur hürrem Dide pür nur neş’e olduğu dem İbtisam eyleyince sen güzelim Na ümidim bugün necatımdan Seni temin içün sebatımdan Geçti gönlüm bütün hayatımdan Seni sevmektir en büyük emelim No.: 13 s.24 Bi adet eyliyor şürük Hüda Ki o derhi ve alim ve dana Ol hüdavent kasdim ve kader Yoğ iken kıldı cihanı zahir İlmi izhar eder emr-i ezeli Etti daniş ile afak-ı celi Edemem hakı ile ilm-i beyan İlm ile oldu münevver bu cihan Etmeğe ilm-i cihana ta’rif Eyledi hace-i alim teşrif Mihri alimle münevver her yer Parladı şems-i drahşan-ı hüner Her ilm menba-ı peygamberdir Her kemalata ilim rehberdir İlm insanı ser - efraz eyler İlm insanı sühen saz eyler İşte bundan ötürü şah-ı cihan Kıldı tedrisi benat-ı ferman Şaye-i mutad Rabb-ı mucid Şah-ı cem sultan-ı hamid |
|
| |