Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 14:08   #27
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çubuk kontaktlar, Mekanik olarak hareketini tamamlayan bir mekanizmadır. Kontakt vazifesini yapan çelik çubuk, mekaniksel hareketini yapabilmesi için mil ve tabla üzerinde siperlere yakın yerlere minimum ve maksimum kağıt ebatlarına uyacak şekilde delinmiş çubuk başlarının gireceği delik yerler vardır. Çubuk ucu hafif kıvrık olup, arkasında çubuğun tabla üzerindeki sürtünme basıncını ayarlayan ayar somunları vardır. Kağıt muntazam olarak siperlere indiğinde, çubuk uçla tabla arasındadır. Bu suretle baskının sürekli ve ayarlı olması sağlanır. Eğer, kağıt siperlere geç, ayarsız veya yırtık geldiği takdirde çubuk ucu kağıda temas etmeyerek, delik içerisine girecek ve makinayı baskıdan kurtararak stop etmesini sağlayacaktır (Şekil 12).[1]
A - Kağıt İlerletme Tekerleği

Taşıyıcı vantuzların getirdiği kağıtlar çıkış silindirinin dönüşüyle birlikte kağıt tablasına vermeye yararlar. 2 veya daha fazla olabilir. Makaralar dönüş hareketlerini çıkış silindirinden alırlar. Vantuzların makaralara getirdiği kağıt, çıkış silindirinin arasına girer. Kağıt geldiği anda makaralar silindire temas haline gelmiştir. Ayarlanan bir mekanizma olup kağıda tatbik edilen tazyik gücü hepsinde eşit olmalıdır. Basınç farkı kağıdın ayarsız gidişine sebep olur (Şekil 13).
B- Kağıdı Baskıya Yollayan Ara Makaslar

Kağıdı pozalardan tam ayarlı olarak alır ve basık kazanına getirerek kazan makaslarına teslim ederler. Bazı makinalarda. baskı kazam presleri vasıtasıyla kağıdı doğrudan doğruya tabladan alır. Bir başka tip makinada ise ara makaslar kağıdı tabladan alıp baskı silindiri makaslarına iletirler. Bu iki tertibat arasında önemli farklar vardır. Birinci halde makaslar çok kısa bir zamanda uygun bir hızla alır. Makasların ağız mesafeleri değişen kağıt kalınlıklarına göre ayarlanma imkanına sahiptir. Baskı kazanı makaslarının görevi, kağıdı doğrudan tabladan veya ara makaslardan almak ve baskıya sokmak oradan da çıkış makaslarına vermektir. Ağız açılma hızı makina hızıyla orantılıdır. Pensin kağıdı tutan kısmı 5 ile 8 mm arasında değişir.
  Alıntı ile Cevapla