Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2007, 10:55   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İhracata Yönelik Tedbirler

I. Önümüzdeki dönemde başta ihracat olmak üzere, turizm, dış müteahhitlik ve kazandırıcı tüm hizmetler, Türk ekonomisinin itici gücü olmak zorundadır. Yurtiçi talep yurtdışı talebin arttırılması yoluyla dengelenecek, bu yola istihdam ve döviz gelirleri arttırılacaktır. Dünya ekonomisindeki durgunluğun 1994 yılından itibaren yeniden canlanma dönemine bırakacağı yolundaki gelişmeler ve GATT Uruguay Round çerçevesinde dünya ticaretinin liberalleşmesi yolunda atılan adımlar da bunu kolaylaştıracaktır.

II. 1994 yılı başından itibaren reel düzeylerine ulaşan döviz kurları Türk lirasının çıkışının bir kaç yıldır süregelen fiyat dezavantajını ortadan kaldırmış ve rekabet edebilir bir hale getirmiştir.

III. İhracatımız için hayati öneme haiz olan Türk Eximbank kredi ve sigorta yatırımlarının, 1994 yılında kapsamı genişletilerek uygulanmasına devam edilecek, bu amaçla Eximbank’a gerekli kaynak transferi sürdürülecek, bu çerçevede bütçe açıkları kredi imkanlarından yararlanarak Eximbank’a ek 1 Milyar dolar tahsis edilecektir.
  Alıntı ile Cevapla