Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-02-2007, 12:02   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Dönüştürücü bir liderin sahip olduğu genel özellikler şöyle sıralanabilir[1]:

Ø Kendilerini değişim unsuru olarak görürler
Ø Bireyleri cesaretlendirirler
Ø İnsanlara inanırlar
Ø Hayat boyu öğrenen ,kendilerini yetiştiren kişilerdir
Ø Belirsizlik, şüphe ve karışıklıkların üzerinden gelebilme yeteneğine sahiptir.
Ø Vizyonerdirler



3. DÖNÜŞTÜRÜCÜ LİDER İLE DAVRANIŞSAL (ETKİLEŞİMCİ) LİDER

Davranışçı liderlikte basit olarak, lider almak istediği bir şey için çalışanlarına istedikleri şeyleri vermektedir. Aralarındaki ilişki karşılıklı bağımlılığı içermektedir. Çalışanları için liderlerinin isteklerini yerine getirmek çok önemlidir. Bunun yanında liderler de sık sık çalışanlarının beklentilerini karşılamak durumundadır.

Davranışsal liderlik, liderin, çalışanlarının değişen ihtiyaçlarını hangi ölçüde karşılayabildiğine bağlıdır. Davranışsal liderlikte değişilen değerler aynı ölçüde olmayabilir. Buna göre iki dereceli davranış tanımlanmıştır. Bunlar düşük kaliteli ve yüksek kaliteli değiş tokuştur.

Düşük kaliteli davranış mal ve haklara dayanırken, yüksek kaliteli davranış kişisel bağlara dayanır. Davranışsal liderlikte şekle ilişkin değerler olarak söz edilen saygı, güven gibi moral değerler mevcuttur. Düşük kaliteli davranışta ise liderin maaş artışı ve buna benzer ödülleri elde tutması gerekmektedir. Yüksek kaliteli ilişkilerde ise; liderin gücünü belirleyen şeyler ölçülemeyen bazı ödüllendirmelere dayanmaktadır[2].

Buna karşın dönüştürücü liderlikte ise; ilişki maddi öğelere dayanmaz, kişisel değerlere yönelik, adaleti ve düzeni sağlamak gibi kişisel değer sistemlerini temel alır. Burns bunlara son değerler adını vermektedir. Bunlar alınıp verilemez ve üzerinde pazarlık yapılamaz. Dönüştürücü liderlikte; liderler, sahip oldukları kapasite ile çalışanlarını birleştirebilmekte ve onları yeni amaçlara yöneltebilmektedirler[3].

Burns’un yaptığı çalışma bu ayrımın ötesine gitmemiş ve ortaya anlaşılan teori ve ölçüm getirmemiştir. Bass, ilk defa çalışmasıyla Burns’un yeni teorisini ölçülebilir ve anlaşılabilir noktaya taşımıştır. Bass çalışmasında çok faktörlü liderlik anketi hazırlamıştır. Bu anket yardımıyla liderin 360 derecelik resmini çekmek mümkün olmuştur. Anket iki liderlik biçimini değişik kategorilerde açıklamaya yöneliktir
  Alıntı ile Cevapla