Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-06-2007, 22:54   #2
faruksahin88
 
faruksahin88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Selam ile başlanmalı her söze.
Selam ile başlayalım biz de.
Allah zül-celal Hz.lerinin kutlu selamı ile
Bismillahirrahmanirrahim.
Bizler Said Nursi hazretlerinin de bahsettiği gibi, birer imtihan adayı iken şu dar-ı dünya da,
Ne yazık ki temperver birer nefis taşıyoruz, insanoğlu olarak cennet ağacında bir kademe bile yükselmenin erenlikten, ermişlikten olduğunu da biliyoruz ancak birçok yapılabiliri yapılamaz belliyor ve çaba göstermiyoruz. Bu anlamda bir insan şunu sürekli düşünmeli Anneme, Babama, Vatanıma, Devletime ne derece yakışan bir insanım diye. Bir düşünmeli
Allah (cc) hazretleri beni bu şeklimle göndermedi dünyaya bu şeklimle de almayacak cennetine diye. Ne kadar şükür ediyoruz diye… Konya sokaklarında yaşanan bir olayı anlatmıştı bir büyüğüm…
-Ayakkabı boyamakla ailesini geçindiren yaşlı bir amcaya alaylı bir şekilde ‘’dayı…nasılsın bakalım ne yaparsın akşama kadar burada ne var ne yok’’ diyerek takılan bir gence hacı amcanın verdiği cevap şuydu –ilişme yeğenim Allah var,keder yok...düşündünüz mü bu cevaptaki manayı,ve anlayabiliyor muyuz ,hacı amcanın Allaha olan sadakatini..
Konu bu iken değinmek isterim tarihimizi, dinimizi, kültürümüzü, birer Müslüman Türk evladı olarak ne derece yerine getirip ne derece yaşayabiliyoruz.
Günümüz gençleri isyanı normal karşılarken,Vatan ve Bayrak olgularının değerini bilmezken ne derece rahatız hiç düşündünüz mü,bunun tek çözümü olabilir arkadaşlar, Üstat Yavuz Bahadıroğlunun tabiriyle ‘’kıble yürekli olmak…’’, kıble yürekli olmak,Allahı anlamak,Muhammed (sav)’a gönül vermek,Sünnetten ve Kur-an dan ayrılmamak demektir benim nazarımda, ve bu saydıklarım aynı zamanda Anne Baba hakkını bilmektir aslında, isyanı haram bilmektir , Vatanını tam manasıyla sevmenin tabiridir , o halde günümüz dünyasında şartlara bir göz atalım… Öğrenciler esrarın ve her türlü uyuşturucu maddenin esiri olmakta iken bu lanet maddeler rahatlıkla üretiliyor ve satılıyor mu?
Bizim geleneğimizle hiçbir ilgisi olmayan davranışlar gerek medya gerekse diğer şartlar vasıtasıyla gençlerimiz aşılanıyor mu? Televizyon kanalları ile yayınlanan programlar, evvela annelerimizi pasifize edip ardından çocuklarımızın gelişmesine engel oluyor mu? Birer Fatih(Hz) yetiştirmek için ne kadar çaba harcıyor Anneler ya da ne kadar fırsat tanıyoruz yaşama şeklimizle onlara, ya da daha da derine inersek biz Fatih olacak yüreğe ne kadar sahibiz.
—Burada bir insanın benimsemesi gereken felsefeyi ne de güzel ifade ediyor Âşık Summani,
İrfan mektebinden durma kenara
Yakma vücudunu beyhude nara
Arif ol her ayıbı kendinde ara
El ayıbın görmek irfanlıkmıdır

Asıllı olanlar yolundan çıkmaz
Dost olan dostunun kusruna bakmaz
Yiğit olan gücün yettiğini yıkmaz
Ölmüşü öldürmek arslanlıkmıdır


__________________
Allah yar ve yardımcısı olsun kartalımın...
faruksahin88 Ofline   Alıntı ile Cevapla