Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-08-2007, 13:33   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çölaşan ilk kez konuştu !

Click the image to open in full size.Cunda Adası’nda Bekir Coşkun ile buluşan Emin Çölaşan, çilingir sofrasında böyle görüntülendi.




Hürriyet Gazetesi yazarı Çölaşan görevine son verilmesine üzüldüğünü belirterek, ‘İsim vermeyeceğim ama kırgın olduğum insanlar var. Konuşmak için şu an erken’ dedi

Adı Hürriyetle özdeşleşen Emin Çölaşan, yaşanan olayların ardından dinlenmek için geldiği Ayvalık’ın Cunda Adası’nda meslektaşı ve samimi dostu Bekir Coşkun ile yemek yedi. Akşam yemeği için Bay Nihat adlı sahil lokantasında randevulaşan iki usta kaleme eşleri de eşlik etti.

Lokantaya önce Bekir Coşkun ve eşi Andrea Coşkun geldi. Yaklaşık 15 dakika sonra restoran önünde görünen Emin Çölaşan ve eşi Tansel Çölaşan kendilerini duygulandıran alkışlarla karşılandı. Yan yana olan iki lokantadaki müşterilerin ayağa kalkarak kendilerini alkışlaması, iki gündür sıkıntılı bir süreç yaşayan Çölaşan’ı duygulandırdı. Gözleri dolan Çölaşan vatandaşların desteğine teşekkür etti.

‘HÜRRİYET OKUMAYACAĞIZ’

Bazı okurların heyecanla masaya gelmesi dikkat çekerken “Biz artık Hürriyet okumayacağız. Sizi çok seviyoruz. Siz olmazsanız Hürriyet de yok” diyerek Çölaşan’a destek verdiler. Ayvalık’ta Akşam muhabirinin sorularını yanıtlayan gazeteci-yazar Emin Çölaşan, şunları söyledi:

“İşten çıkarıldığım haberi salı akşamı iletildi. Nasıl olabilirsem öyleyim. Konuşmak için şu an erken. Her yerde insanların bana olan sevgisini görüyorum. Benim alnım açık, göğsümü gere gere söylüyorum. Ne iş takibi, ne de hırsızlık yaptım. Ben gazetecilik yaptım. Kovulmak önemli değil. İnsanlar beni ayağa kalkıp alkışladılar. Şu anda gazeteye karşı bir dava açmayı düşünmüyorum. Sonuçta yıllardır görev yaptığım bir gazete. Ama gerekirse ilerleyen zamanda değerlendirme yaparım. Tabii ki kırgınlık vardır. Böyle bir olayda kırgınlık olmaması mümkün değil. İsim vermeyeceğim ama kırgın olduğum insanlar var.”

‘YAZACAK ÇOK ŞEYİM VAR’

Çölaşan, bundan sonra okurlarıyla nasıl buluşacağına dair şüphe duymadığını belirterek, “Herhalde boşta kalmayız” dedi. Bu sırada söze eşi Tansel Çölaşan katılarak, “Gideceğin yer var mı Emin? Tekel var” diye konuştu. Çölaşan da “Yazacak çok şeyim var. Hiç olmazsa okurlarıma kitaplarımla ulaşırım” diye karşılık verdi.

BEKLEME SIRASI BENDE

Hürriyet Gazetesi’nde 14 yıldır görev yapan gazeteci-yazar Bekir Coşkun, Çölaşan depreminin ardından “Emin böyle bir şeyi bekliyordu. Bekleme sırası bana geldi” diye konuştu.

Ayvalık’ta eşi Andrea Coşkun ile birlikte tatil yapan Coşkun, “Emin’in büyük bir odası vardı. Emin gitti. Onların hepsini bana verdiler. Çok seviniyorum. Bir an önce gidip bu büyük odaya yerleşeceğim. Hatta onunla birlikte akşam yemeği yiyip, odasında bir şey unutup unutmadığını soracağım” diye konuştu.

Çölaşan’ın işten çıkarılmasını önceki gece öğrendiğini belirten Coşkun, “Eşimle birlikte üzüntüden sabaha kadar uyuyamadık. Ben, Emin ile aynı görüşte olan, birbirini seven, sayan iki dostuz. Benim bu konudaki tavrımı (İstifa edip etmeyeceğimi) okuyucularım belirleyecek. Bana bu olaydan sonra ulaşan okuyucularımın bir kısmı ‘Bırak git’ dedi. Bir kısmı ise ‘Bu adamlara çifte bayram yaptırma, bırakıp gitme’ diyor. Okuyucularımdan böyle bir talep geldi. Şimdilik bekliyorum” dedi.

Akşam
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla