Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-08-2007, 20:17   #6
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çölaşan'ı Kovan Hürriyet'e Rahşan'dan Tepki
Click the image to open in full size.Resmi büyütmek için tıklayın Rahşan Ecevit, Gazeteci -Yazar Emin Çölaşan'ın Hürriyet Gazetesi'nden Çıkarılmasını 'Basın Özgürlüğüne İndirilen Büyük Bir Darbe' Olarak Niteledi. Ecevit Bir de Çağrı Yaptı.

-DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, gazetic -yazar Emin Çölaşan'ın Hürriyet Gazetesi'nden çıkarılmasını "basın özgürlüğüne indirilen büyük bir darbe" olarak niteledi. Çok sayıda gazeteci meslek örgütü de ortak açıklamayla Çölaşan'a destek verdi.
ANKARA (ANKA) – DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit ve gazeteci meslek örgütleri, Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Rahşan Ecevit, "Ülkemiz bir şeriat devleti olma yolunda adım adım ilerlerken önündeki en büyük engel olan düşünce ve basın özgürlüğünün önünü kesmek için ilk adım atılmıştır" görüşünü savundu. Gazeteci örgütleri ise "Bu bir iş feshinin de ötesinde basın ve ifade özgürlüğünün, bu özgürlüklere herkesten çok sahip çıkması gereken medya kuruluşlarınca ayaklar altına alınmasının bir örneğini oluşturmaktadır" dedi.

Rahşan Ecevit yazılı açıklamasında, Çölaşan'ın işten çıkarılmasını "basın özgürlüğüne indirilen büyük bir darbe" olarak niteledi. ABD ve AB'nin, Türkiye'nin bir şeriat devleti olmasını istediğini ve "İslam ülkelerinin başını çekersiniz" diye Türkiye'nin teşvik edildiğini savunan Ecevit, "Düşünce ve anlatım özgürlüğünün işten, aştan, odun ve kömürden önce geldiğini halkımızın anlayacağı günler uzak değildir. Boşuna dememişler; bir musibet bin nasihatten iyidir" dedi.

-GAZETECİLERDEN ÇÖLAŞAN'A KINAMA-

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabir Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilciliği, Avrupa Gazeteciler Birliği Türkiye Temsilciliği ve Haber-Sen, Çölaşan'ın işten çıkarılmasıyla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

Ortak açıklamada, Çölaşan'ın "keyfi bir kararla" işten çıkarılmasına tepki gösterilerek, nedenleri ve sonuçlarının endişeyle izlendiği belirtildi.

"Medya sahiplerinin ticari kaygıları ne yazık ki onları hükümetlerin esiri haline getirmektedir" denilen açıklamada, medyanın bir yandan devlet kontrolünde bir yandan da tek bir işveren egemenliği altına girme eğiliminin basın özgürlüğü açısından ciddi bir tehdit olduğu ifade edildi. Açıklamada şunlar vurgulandı:

"Basın emekçilerinin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını kullanmaları için üzerlerine düşen kamusal görevi yerine getirirken sadece devlete karşı değil belki ondan daha çok medya sahiplerine karşı bağımsızlığının yasalarla ve sendikal örgütlülükle güvence altına alınması ihtiyacının aciliyetini ortaya koymaktadır."(ANKA) (Ankara Haber Ajansı) 15.08.2007 16:06
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla