Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-08-2007, 17:23   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yolları kapanan köyde nüfus patlaması !:D:D

Click the image to open in full size.Muş'un Bulanık İlçesine bağlı 1200 nüfuslu Çataklı Köyü'nde 800 çocuk bulunuyor, neden mi ?








Yılın altı ayını kar hapsinde geçirdiklerini belirten Çataklı Köyü Muhtarı Kemal Korkmaz, “1200’lü nufuslu köyümüzün 800’ünü çocuklar oluşturuyor. Bunun tek nedeni karakışın uzun sürmesi. Çünkü, kışın köyünden ve hatta evinden dışarı çıkamayan erkekler, hanımı ile başbaşa kalınca ister istemez nüfus patlamasına neden oluyor. Kış bitip, yaza girdiğimizde kadınların yüzde 95’i hamile kalıyor'' dedi. Köyün ilk üniversite mezunu olan ve Çataklı Köyü İlköğretim Okulu’nda vekil öğretmenlik yapan Hüdeyil Çiftçi de 5 çocukla en az çocuğa sahip olan aileler arasında.

İlçeye 50 kilometre uzaklıktaki Çataklı Köyü’nün 23 yıldır muhtarlığını yapan Kemal Korkmaz, “Köyde kahve yok, yol kapalı. Erkekler oturma odalarında toplansalar da günün büyük bölümünü eşleriyle geçiriyorlar. Ateşla barut yanyana durur mu? Yapacak bir işi olmayan köylüler, nüfus planlamasını alt üste ediyorlar. Zaman zaman sağlık ekipleri gelip, aile planlamasıyla ilgili seminerler veriyor ama dinleyen kim. Eğer erkeklerin işi olsaydı çocuk sayısı bu kadar çok olmazdı. 120 haneli köyde her evde 7- 18 arası çocuk var. En az çocuklu olan okulumuzun öğretmenidir. Herhalde çocuk sayısı bakımından Muş’un rekoru köyümüze aittir'' diye konuştu.

Köyün ilk üniversite mezunu olan ve Çataklı Köyü İlköğretim Okulu’nda vekil öğretmenlik yapan Hüdeyil Çiftçi ise, “Köyde 5 çocukla en az çocuk babası benim. Bu kadar çok çocuğumun olmasını ben istedim. Onlara bakabilecek imkanım var. Eşim de ben de çocuğu çok seviyoruz. Ama 5'de noktayı koyduk. Köylüye eğitim verilmediğinden çok çocuk sahibi oldular. Çok çocuk olduğu için evde günde bir öğün yemek bile pişmiyor. Ekmekten başka yiyecekleri de bulunmaz'' dedi.

Milliyet
Click the image to open in full size.var slideShowSpeed = 4000var crossFadeDuration = 3var Pic = new Array() // don't touch this Pic[0] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-1.png';Pic[1] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-2.png';Pic[2] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-3.png';Pic[3] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-3.png';Pic[4] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-4.png';var tvar j = 0var p = Pic.lengthvar preLoad = new Array()for (i = 0; i < p; i++){ preLoad[i] = new Image() preLoad[i].src = Pic[i]}function runSlideShow(){ if (document.all){ document.images.SlideShow.style.filter="blendTrans (duration=2)" document.images.SlideShow.style.filter="blendTrans (duration=crossFadeDuration)" document.images.SlideShow.filters.blendTrans.Apply () } document.images.SlideShow.src = preLoad[j].src if (document.all){ document.images.SlideShow.filters.blendTrans.Play( ) } j = j + 1 if (j > (p-1)) j=0 t = setTimeout('runSlideShow()', slideShowSpeed)}runSlideShow();
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla