Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-09-2007, 21:45   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Türkiye, haritadan neden çıkarıldı?

Türkiye, haritadan neden çıkarıldı? AB Komisyonu, yeni madeni euro'ların dizaynında Türkiye'yi de Avrupa haritasına dahil eden kendi önerilerinin üye devletlerce değiştirildiğini doğruladı. Haritadan Türkiye'nin çıkarılmasıyla ilgili olarak ise “yorum yapamayacağını” belirten Torres, “Geçmişte nasıl olduysa (AB'ye) yeni üyeler katıldığında (dizayn) değişir” dedi.
Ekonomik ve parasal işlerden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Joaquin Almunia'nın sözcüsü Amelia Torres, günlük olağan basın toplantısında, bir soru üzerine AB ekonomi ve maliye bakanlarının 7 Haziran 2005 tarihli toplantısında, Euro Bölgesi'ne dahil olacak yeni ülkelerde piyasaya sürülecek madeni euro'larda, AB'ye dahil olan yeni ülkelerin da temsil edilmesine karar verildiğini hatırlatarak, bu kapsamda 2007 yılı başında euro kullanmaya başlayan Slovenya'yla önümüzdeki yıl başında Euro Bölgesi'ne dahil olacak Kıbrıs Rum Kesimi ve Slovenya için yeni tasarıma gerek duyulduğunu bildirdi. “Buradaki temel fikir küçük bir madeni para üzerinde tüm Avrupa'nın temsil edilmesi değil” diyen Torres, yeni madeni paralar için AB Komisyonu'nun üye devletlere sunduğu dizayn önerisinin değiştirildiğini kabul etti.
Haritadan Türkiye'nin çıkarılması için Kıbrıs adasının yerinin değiştirilmesi konusunda “yorum yapamayacağını” belirten Torres, “Geçmişte nasıl olduysa (AB'ye) yeni üyeler katıldığında (dizayn) değişir” dedi.
Sözcü Torres, 2008 yılı başında euro'ya geçecek olan Kıbrıs Rum kesimi ve Malta'da madeni paraların yeni dizayna uygun olarka piyasaya sürüleceğini sözlerini ekledi.
HÜRRİYET
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla