Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-09-2007, 16:03   #1
Solitary_Eagle
Banned
 
Solitary_Eagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
şırnak'ta minibüs tarayan teröristler 12 kişiyi katletti

Terör örgütü PKK militanları Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyünde içerisinde köy korucuları ve vatandaşların bulunduğu minibüsü taradı.



Saldırıda 7'si geçici köy korucusu 12 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Şırnak Valisi Selahattin Aparı, 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan iki kişinin askerî helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'nde kaldırılarak tedavi altına alındığını bildirdi. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Vali Aparı, olayda ölenlerin su kanalı inşaatında çalıştıklarını kaydederek, bölgenin temsilcisi olduğunu iddia eden terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine 30 kilometre mesafede bulunan Beşağaç köyü yakınlarındaki su kanalı inşaatında çalışanları taşıyan minibüs, dün 17.00 sıralarında köye dönerken bölücü örgüt PKK'lıların saldırısına uğradı. Teröristler minibüsü uzun namlulu silahlarla taradı. Saldırıda, minibüste bulunan 7'si geçici köy korucusu 12 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Saldırının duyulması üzerine güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlatırken, yaralı 2 kişi askeri helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Şırnak Valisi Selahattin Aparı, hain saldırıda 12 kişinin öldüğünü ifade ederken şunları söyledi: "Bu, bir terörist saldırıdır. Olayda ölenler su kanalı inşaatında çalışıyordu." Aparı, hayatlarını kaybedenlerin bir bölümünün akraba olduğunu açıkladı. Olayda hayatını kaybedenlerin isimlerinin Kamil Akdoğan, Rahmi Acer, Kadri Acer, Orhan Acer, Kazım Acer, geçici köy korucuları Yusuf Acer, Zeki Acer ile Reşit Acer, Harun Acer, Sefer Acer, Bengin Acer, Cuma Ermahan olduğu öğrenildi. Acar'ların aynı aileye mensup oldukları belirtildi. Saldırıda Memduh Acer ve Erdal Acer'in yaralandığı ve tedavilerinin sürdüğü bildirildi. Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun da olayın gerçekleştiği bölgeye yakın köyde telefon olmadığı için olayın haber alınmasının geciktiğini söyledi. Şırnak Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise terör örgütünün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi: "Kendisinin bölge halkının sözde temsilcisi olduğu iddiasında bulunan kanlı hain örgüt, yapmış olduğu bu eylemle çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir." Mehmet Ersoy, Şırnak
__________________
Armamızdaki Ay-yıldız bütün yıldızlara bedel...
Solitary_Eagle Ofline   Alıntı ile Cevapla