Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2007, 16:48   #1
cent
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 ASKERE YETKI VERILDI !!!

Askere sınırötesi talimatı verildi

Click the image to open in full size.Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. 3.5 saatlik toplantıda sınır ötesi için askere yaşil ışık yakıldı

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, ''Gerektiğinde sınır ötesi operasyon için gerekli kuruluşlara gerekli emir ve talimat verildi'' denildi.

Başbakanlık Merkez Bina'da saat 10.05'de başlayan toplantıda, son günlerde meydana gelen terör olayları ele alındı. Toplantı yaklaşık 3.5 saat sürdü.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Son dönemde gerçekleşen ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelerden rahatsızlık duyan ve halk desteği kaybolan örgütün kanlı terör eylemlerini artırma gayreti içerisinde olduğu tespit edilerek, vatandaşlarımızın huzur, güven ve refahını artıracak faaliyetlerin hız kesmeden sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte, gerektiğinde sınır ötesi operasyon dahil olmak üzere hukuki, ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması, terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir."

Kimler katıldı?

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Vekili Tümgeneral Atila Onkök, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Rafet Akgünay, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal katıldı.

Bakan Gönül: "Sınır ötesine tezkere gerekir"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Sıcak takip için tezkereye gerek yok. Şu anda tezkere gerekir falan demiyorum. Sınır ötesi operasyon yapılacağı zaman tezkere elbet gerekir. Sıcak takip dışında..." dedi.

ABD'DEN İLK TEPKİ

Beyaz Saray, PKK ile mücadelede Türkiye ve Irak ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.
__________________
TÜRKİYE KUPASI SADECE TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE
YAŞAYANLARINDIR.
cent Ofline   Alıntı ile Cevapla