Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-11-2007, 11:58   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Eski bir F.Bahçeli olmanın zorluklarını yaşadım"

"Eski bir F.Bahçeli olmanın zorluklarını yaşadım"

Beşiktaş'a 2004 - 2005 sezonunun başında transfer edilen ve son üç yıldır siyah beyazlı forma ile futbol hayatını sürdüren Mustafa Doğan, sessiz sedasız Beşiktaş ile olan bağlarını kopardı.

Bu sezon öncesi kulübü tarafından kadroya alınmayacağı açıklanan ve kendisinden başka bir takım bulması istenen tecrübeli futbolcu, Beşiktaş ile bir yıl daha mukavelesi olmasına rağmen kendisine ödeme yapılmadığı ve bu sebepten ötürü sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini söyledi. Doğan şöyle konuştu:

"Sezon başında bana kulüp bulmam söylendi ama ben Beşiktaş'tan ayrılmak istemediğimi söyledim ve bir senelik mukavelem olduğunu söyledim. Bunun üzerine beni kadro dışı bırakıp, PAF takımla çalışmam istendi. Bu gelişme üzerine ben son bir görüşme daha yaptım, ancak bu görüşmede de kesin bir cevap alamadım. Bu arada ödemeler de yapılmadı. Ödemeler yapılmayınca bana sözleşmemi tek taraflı feshetme hakkı doğdu. Ben de bu hakkımı kullandım. Şu anda sözleşmem Federasyon'da ve konunun neticelenmesini bekliyorum. Ben Beşiktaş'ta hep iyi günleri hatırlayacağım. Profesyonel hayatta bunlar olabiliyor. Ama ben şartları yerine getirdiysem, karşı taraftan da şartları yerine getirmesini beklerdim. Olmayınca da Futbol Federasyonu'nun olaya el koyması son derece doğal. Bu bir tercih meselesidir. Yönetim ve teknik heyet bu konu ile iligili tercihlerini yaptı ve bugün bu olayın ne kadar doğru veya yanlış olduğunu görüyoruz. Artık bu konularla ilgili olarak yorum yapmanın kimseye faydası olmayacaktır. Ben bundan sonra Beşiktaş maçlarını sadece bir futbolsever gibi dışarıdan izleyeceğim. Beşiktaş'tan ayrılış şeklim içime sinmedi. Çünkü bana şimdiye kadar hiçbir kulüp, hiçbir teknik direktör, 'ben senden memnun değilim' demedi. Tüm hocalarım benden övgü ile bahsetmiştir. Ama kimseye kırgın değilim. Bu durumu olgunlukla karşıladım. Doğruluğunu yanlışlığını kamuoyu karar versin. Artık geçmişe bakmıyorum."

"FUTBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. OCAK AYINDA BANA YAPILAN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRECEĞİM"

Mustafa Doğan, sezon başında Levante dahil olmak üzere birçok kulüple temasta olduğunu, ama anlaşamadığını belirtti. Tecrübeli oyuncu futbolu bırakma gibi bir düşüncesinin de olmadığını, Ocak ayında kendisine gelen teklifleri değerlendireğini söyledi. Mustafa Doğan şu ifadeleri kullandı:

"Benim sezon başında bir kulübüm vardı. Planlarımı bu sene de Beşiktaş'ta oynamak üzerine yaptım. Okula giden iki çocuğum ve belli bir düzenim var. Transfer sezonunun bitmesine sayılı günler kala kendine kulüp bul denilemiz. Bu dönemde yurtdışı ve yurtiçinden teklifler oldu. Ben yurtiçine çok sıcak bakmadım, yutrdışından gelen tekliflerde de en az iki sene istedim. Bu sebepten dolayı Levante kulübü ile anlaşamadım. Transfer sezonu bittikten sonra da Beşiktaş'ta kaldım. Ödemeler yapılmayınca da mukavelemi tek tarfalı fes ettim. Artık Beşiktaş ile hiç bir alakam yok. Herkese teşekür ediyorum ama ben yapılması gerekeni yaptım. Şuan da bana teklifler gelmeye devam ediyor. Ocak ayındaki transfer döneminde ne yapacağıma karar vermedim. Futbolu bırakma gibi bir düşüncem de yok. İlerleyen günlerde teklifleri değerlendireceğim."

"BEŞİKTAŞ'A İLK GELDİĞİM YIL ESKİ BİR FENERBAHÇELİ Futbolcu OLMANIN ZORLUKLARINI YAŞADIM"

Mustafa Doğan, eski bir Fenerbahçeli oyuncu olarak, Beşiktaş'ta forma giymenin zorluklarını yaşadığını da ifade ederek, "7 sene Fenerbahçe'de oynadıktan sonra, Fenerbahçe ile özleşleşmiş oluyorsun. Bu Rüştü için de geçerli. Herkes bu durumu kabullenemeyebiliyor. Ama günümüz futbolunda bu durumu çok çağ dışı buluyorum. Futbolcu sözleşime imzaladığı andan itibaren o kulüp için kalbi çarpar. Bu durum benim için de, Rüştü için de, Mehmet için de geçerlidir. Profesyonel hayatta eski takımını tutmak gibi bir durum olamaz. Ben Beşiktaş'a ilk geldiğim sene bu durumun dezavantajlarını gördüm. Çok zorluklar da yaşadım. Ama bunlarla başedemiyorsanız, büyük takım futbolcusu olamazsınız. Sonuç olarak sahaya çıktığınızda terinizin son damlasına kadar mücadele ediyorsanız ve taraftar da bunu görüyorsa Fenerbahçe'den de Galatarasay'dan da hatta fizandan da gelseniz fark etmez. Bu sebepten de üç sene boyunca taraftar ile en ufak bir sorun yaşamadım" diye konuştu.

"TÜRK MİLLİ TAKIM FORMASINI GİYEMEMEK İÇİMDE HEP BİR YARA OLARAK KALACAK"

Tecrübeli futbolcu, Alman Milli Takımı'nda oynamasının bir tercih olmadığını, futbola başladığı yıllarda Türk ve Alman Milli Takımı arasında tercih şansının bulunmadığnı söyledi. Doğan, konu ile ilgili olarak, "Ben oynayacağım milli takımı seçme hakkına hiçbir zaman sahip olamadım. Benim önüme Alman ve Türk milli takım formalarını koyup, seç demediler. Olayların akışı böyle gelişti. Ben genç yaşta milli oldum ve o dönemde Alman Milli Takımı'nın formasını giymek kariyerim açısından önemliydi. Yine o dönemde Türkiye'nin Avrupa'da futbolcu araştırma ve milli takıma dahil etme ekibi çok yok denecek kadar azdı. Ben de isterdim anavatanımın milli takımında oynamayı, ay yıldızlı formayı giymeyi, ama olmadı. Alman Milli Takımı'nın formasını giydiğim için de hiç pişman değilim. Bu durum bana Türkiye'de daha çok saygı kazandırdı. Alman Milli Takımı'nda bir Türk'ün oynaması çok iyi bir durum. Ama Türk Milli Takım formasını giyememek içimde hep bir yara olarak kalacak" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ - LIVERPOOL MAÇINDA OYNAMAMAKTAN MEMNUNUM"

Mustafa Doğan, son olarak Beşiktaş'ın geçtiğimiz haftaiçi oynadığı ve 8-0 mağlup olduğu Liverpool maçını izlediğini ve çok üzüldüğünü belirtti. Doğan, takım arkadaşlarının neler yaşadığını ve hangi duygular içinde olduğunu tahmin ettiği için o gün orada olmamaktan memnun olduğunu söyledi. Doğan şöyle konuştu:

"Bir Türk takımının Avrupa'da bu kadar farklı bir mağlubiyet alması beni üzdü. Ben Bir Fenerbahçeli arkadaşım ile izledim maçı ve o da çok üzüldü. Ayrıca o takimda oynayan arkadaşlarımın çoğunun ne hissetiğini en iyi ben bilirim. Doğal olarak o ortamda bulunmamaktan da memnunum. Ben olsaydım şöyle olurdu, böyle olurdu diyemem. İşin o yönünü bilemezsin ve ayrıca o gün takım olarak Beşiktaş çok kötüydü. 8-0'ı sadece defans oyuncularına yüklemek yanlış olur."


15.11.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla