Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2007, 00:20   #2
bjk_leyla
Dişi Kartal
 
bjk_leyla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nın ikinci gününde Türkiye, Fransa'yı 8-1 yenmeyi başardı. Kundu'daki WOW Futbol Center'de oynanan maçta Türkiye, 22, 29 ve 41. dakikalarda Rahmi Özcan, 20 ve 47. dakikalarda Barış Telli, 10. dakikada İsmail Temiz, 28. dakikada Mutlu Kalok ve 38. dakikada Nurettin Balkaya'nın attığı gollerle maçı 8-1 kazandı.
Fransa'nın tek golünü ise 4. dakikada Calie Jonathan kaydetti. Bugün yapılan diğer karşılaşmalarda ise Brezilya, İran'ı 3-0, Rusya, Liberya'yı 8-0, Özbekistan, Sierra Leone'yi 3-0 yendi.
Antalya'nın Kundu bölgesinde düzenlenecek Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'na katılacak Ampute Milli Futbol Takımı, kamp çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kundu'daki Topkapı Palace Otel Futbol Merkezi'nde 28 Ekimde kampa giren Milli Takım, 11-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'na hazırlanıyor.
Türkiye'de ilk kez Antalya'da yapılacak şampiyona için her gün antrenmana çıkan Ampute Futbol Milli Takımı'nın teknik direktörü Fahir Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 Kasımdaki resmi açılışla müsabakaları başlayacak şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Liberya, Nijerya, Gana, Sierra Lione, Özbekistan, Rusya, İngiltere, Brezilya ve İran milli takımlarının katılacağını bildirdi.
Çeyrek final, çapraz eşleşmeyle yarı final ve eleme usulüyle final mücadelesinin yer alacağı şampiyonda, 4 yıllık takım olmalarına karşın iddialı olduklarını belirten Genç, ''Şampiyonada bizden eski takım sayısı fazla, ama takımımız çok kısa zamanda önemli mesafeler kaydetti. Başarı için iddialıyız'' dedi.
Genç, takımın 4 yıl kadar önce gazilere rehabilitasyon amacıyla Silahlı Kuvvetler Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nce oluşturulduğunu, ilerleyen zamanda takımın, gazilerin yanı sıra el, kol ya da bacak engeli (ampute) bulunan vatandaşların da katılımıyla Bedensel Engelliler Federasyonu'na bağlı milli takım haline getirildiğini belirtti. Fahir Genç, takımın, çok yeni olmasına karşın dünya ve Avrupa şampiyonalarına katıldığını söyledi.
Türkiye'de 8 ampute futbol takımı bulunduğunu, 2 ilde de takım kurulması aşamasında olunduğunu dile getiren Genç, Antalya'da ve bir çok ilde takım kurulmasının planlandığını söyledi.
Ampute Milli Takımı Menajeri Uğur Özcan da kendisi gibi gazilerin yanı sıra takımda sivil vatandaşların da yer aldığını dile getirerek, ilk kez bu takımla, futbolla profesyonel anlamda tanışan oyuncuların, iyi bir noktaya geldiklerini vurguladı.
Ampute futbolun normal futboldan daha zor olduğuna dikkati çeken Özcan, 25'şer dakikalık iki devre halinde 1 kaleci 6 oyuncu tarafından oynanan ampute futbolda, ofsayt kuralının uygulanmadığını, taç atışının ayakla yapıldığını, topa ampute kol ya da bacakla müdahalenin yasak olduğunu ve maç sırasında sayısız oyuncu değişikliğinin yapılabildiğini hatırlattı.
Özcan, Ampute Futbol Milli Takımı'nın üçüncü kez uluslararası organizasyona katıldığını belirterek, Dünya Şampiyonasında iddialı olduklarını yineledi.
-'ENGELLİLER SPOR YAPMALI''-
Takımın kaptanı Adem Püskül de gazetecilere yaptığı açıklamada, yedek subay olarak vatani görevini yaptığı 2002 yılında Bingöl'de mayına basması sonucu sol ayağını kaybettiğini, rehabilitasyon sürecinde profesyonel olarak ilk kez takımla futbol hayatının başladığını söyledi.
Futbol oynamaya başlaması ve milli takıma seçilmesiyle birlikte sosyal yaşamının da geliştiğini vurgulayan Püskül, ''Engelli insanların toplumun acıdığı, bir kenara ittiği yerden kendilerinin de çaba göstermeleriyle çıkartılmasını ve sosyal yaşama daha iyi sarılmalarını istiyoruz. Yaptığımız spor çok önemli. Futbolla birlikte fiziki kuvvet kazanmanın yanı sıra sosyal ilişkilerim de canlandı. Bu süreçte geçtiğimiz 13 Mayısta çok sevdiğim eşimle de evlendim'' dedi.
Püskül, tek sıkıntısının, Ankara'daki görevi nedeniyle, Mersin'de görev yapan biyolog eşiyle istediği ölçüde görüşememesi olduğunu da söyledi.
Takımın 35 yaşındaki 4 çocuk babası gazi futbolcusu İsmail Temiz de 2001 yılında mayına basmasının ardından gittiği rehabilitasyon merkezinde futbolla, askeri disiplinden sportif disipline adım attığını söyledi. Temiz, ''Engelliler atıl, acınacak ve içlerine kapanık durumdan çıkıp spor yapmalılar'' dedi.
Takımın en tecrübeli futbolcusu olan ve kalecilik görevini yapan 42 yaşındaki İlhan Elman da jeoloji mühendisi olduğunu, iş kazası sonucu bir kolunu kaybettiğini, ancak memleketi Samsun'da başkanlığını da yaptığı Engelliler Spor Gücü Kulübü'yle uzun yıllardır profesyonel olarak futbol oynadığını söyledi.
Tecrübelerini Ampute Milli Takımı'ndaki genç futbolculara aktardığını belirten Elman, dünya şampiyonasından iyi sonuç elde etmek istediklerini vurguladı.
Milli takımın en genç oyuncusu 17 yaşındaki doğuştan engelli Rahmi Özcan da 2 yıldır takımda yer aldığını ve 15 yaşında milli sporcu olmanın kendisine büyük gurur verdiğini söyledi. Üniversitede muhasebe eğitimine başladığını kaydeden genç futbolcu, kendisinin ve takım arkadaşlarının Ampute Futbol Ligi kurulmasını çok istediklerini anlattı.
Milli sporcuların antrenmanlarda hırsları ve uyumları da dikkati çekti.
__________________
AÇIN GÖZLERİNİZİ BAKMAYIN ŞAŞI ŞAŞI
ALAYINIZ GELSE YIKAMAZ BEŞİKTAŞ'I
bjk_leyla Ofline   Alıntı ile Cevapla