Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-11-2007, 15:03   #2
seros
 
seros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

katletmekten başka, bir başarı elde edememiş olmaları, kızgınlıklarını artırmıştır. Soykırım yalanına kendilerini o kadar inandırmışlardır ki, hayatlarının her alanında bununla yatıp, bununla kalkmaktadırlar. Daima hatırlamaları açısından ürettikleri birçok ürüne sözde soykırım sembolize eden isimler koymuşlardır. Mesela , en ünlü reçellerinin markası Ararat ismini taşır.
Türk tarafı haklı olmasına karşı, kendi görüşünden emin olmayan bir görüntü çizmekte, kendi içerisinden çıkan çatlak seslerle uğraşırken, karşısında varlık nedenini Ermeni davası ve Türkiye düşmanlığı olarak gören, milyonlarca insan bulmaktadır. Bu ortamda da böylesine derin duyguların, sinema ve sanatın diğer alanlarına yansımayacağını düşünmek zordur.
Bir milleti bir arada tutan unsurların, Ermeniler açısından çok da güçlü olmadığı görülmektedir. Bilindiği üzere bir ulusu, bir arada tutan en önemli unsurlar, ortak başarılar ve ortak acılardır. Ermeni tarihi, bilimsel metodlar çerçevesi içerisinde ve tamamen objektif olarak incelendiğinde, Ermenilerin büyük bir devlet kurup, siyaset alanında büyük başarılara imza attıkları söylenemez. Diğer ulusların egemenlikleri altında, tıp, müzik ve mimarı alanda başarılı eserler meydana getirdikleri doğrudur. Ama bu başarılarda, hakim zümrenin hanesine yazılmıştır. Büyük acılara gelince de; soykırım yalanından başka, elle tutulur bir şey yoktur. Hatırlayabilecekleri büyük acıları olamaz, çünkü 20. yüzyılın başlarına kadar, bin yıl boyunca, Türklerin engin hoşgörüsü ve güçlü adaleti altında, dünyanın en rahat yaşamlarından birini sürmüşlerdir.
Ermenilerin varlığını, 1915 yılında başlayan olayların efsaneleştirilmesinde gören gruplar, çeşitli alanlardaki yayınlar sayesinde, yeni kuşak Ermenilerin, Türklere karşı nefretle dolmalarını sağladılar. Çok küçük yaşlarda başlatılan bu telkinler, zamanla ömür boyu eğitime dönüşmüş ve gerçekleri araştırma gereği duymadan, ortaya atılan temelsiz ve yalan iddialar bir efsane halini almıştır. Amerika, Asya, Avustralya ve Avrupa kıtalarına yayılmış, yüzlerce kilise ve binlerce dernek, çok sayıda basın yayın organı ve onlarca partiden oluşan bu nefret ağı 1960'lardan günümüze gelindikçe, Ermeni kimliğinin ayrılmaz bir parçası halini almıştır. Eğer 1915 olayları gündemden kalksa Ermeni kilisesi bağış bile toplayamaz. Birçok partinin ve derneğin ise anlamı kalmaz. Dahası birçok Ermeni için Ermeni kimliğini taşımak bir anlam ifade etmez.
Sonuç olarak, bütün bunlar, mükemmel bir propaganda mekanizması ile büyük bir nefret ağı oluşturmuştur. Bu mekanizma içerisinde, çok aktif çalışan birkaç kuruluşu şöyle sıralayabiliriz;
- Ermeni Film Vakfı
- Film International
- Arc Film
- Bars Media
- Narek
- Armenian International Magazine
- Ermeni öğrenci dernekleri
- Ermeni Dernekleri ve Siyasi Partileri
- Yunan Dernekleri
Biraz önce de belirttiğimiz gibi, ermeni lobisi Türk ve Türkiye aleyhtarı bir çok filmi finanse etmiştir. Bu filmlerin en önemli etkisi, batı toplumlarında halihazırda mevcut olan tarihsel önyargıların güçlenmesinde ortaya çıkmaktadır. Rum ve Ermeni lobilerinin hemen her alanda Türkleri karalayıcı yapımlar ortaya çıkarmaları, Türk ve Türkiye imajını olumsuz yönde etkilemektedir.
Ama bütün bunların en büyük zararını yine Ermeniler görecektir. Ulusal kimliğini, bir başka ulusa karşı düşmanlık üzerine kuran toplumların başarı şansı çok azdır. Karakterleri haline gelen o nefret ağı, bir gün mutlaka kendilerini içerisine alıp boğacaktır.
Şu aşamada Ermenilerin amacı; siyasi kurumları ve uluslararası toplumu Türkiye karşıtı bir konuma getirebilmektir. Ermeni lobicilik faaliyetleri, amatör bir yapı olmaktan çıkmış, kurumlar ve mekanizmalarıyla profesyonel bir ağ haline gelmiştir.

Create your own web pages in minutes...


Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

ANA SAYFAASİMEDENGLISHSİZİN KÖŞENİZMAKALELER


SOYKIRIM VE TARiH


ASILSIZ SOYKIRIM İDDİALARIYLA MÜCADELE DERNEĞİ


ASILSIZ SOYKIRIM İDDİALARIYLA MÜCADELE DERNEĞİ
__________________
seros Ofline   Alıntı ile Cevapla