Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-11-2007, 15:07   #4
seros
 
seros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Türkiye üzerinde iktisadi çıkarlarını sağlamak ve jeopolitik ve stratejik alanlarında hakimiyet kurarak ileri amaçlarını yürütebilmek için tarihinde ortaya koyduğu gibi en büyük gerçek iki noktada düğümlenmektedir.
1-Türkiye'nin içeride milli birlik ve beraberliğinin yitirilmesi
2-Türk topraklarının parçalanması
Bu amaçları izleyen düşman devlet ve güçlerin, aynı amaçların gerçekleşmesini sağlayacak her türlü hareketle işbirliği yapacağı ve her türlü örgütle çalışabileceği de yine tarihi gerçekler arasındadır. Bu açıdan Türkiye'nin parçalanmasına ve milli birlik ve bütünlüğünü yitirmesinde kendileri için çıkar uman fikir hareketleri, eylemler ülke dışında ve içinde ortak çabalar yürütmekte tereddüt etmemektedirler. Terör penceresinden yakın tarihimize ve günümüze baktığımızda; Ermeni ve kürtçülük adı altında ortaya çıkan Türkiye ve Türk düşmanı terör örgütlerini görüyoruz.
Bunlardan önde gelen hınçak, taşnak, ramgavar, asala ve pkk terör örgütlerinin yapıları ve eylemleri incelendiğinde birbirleriyle ne kadar benzeştikleri hatta aynı olduğu açık bir şekilde görülmektedir.
Bütün kamuoyu diaspora-asala ve pkk ilişkilerinin ne kadar grift olduğunu çok iyi bilmektedir. Ama bunların yanında 1880-1890 yıllarında kurulmuş olan hınçak, taşnak, ramgavar hatta 1885 yılında Van'da kurulmuş olan Armeneganlar terör örgütlerinin yapı, eylem ve hedeflerinin pkk nınkiler ile birebir örtüştüğü net bir şekilde görülmektedir.
Hınçak terör örgütünün siyasi programında aynen şu cümleler geçmektedir; Ermeniler amaca ulaştırmanın çaresi bir intihalle yani zorla, Türkiye'nin doğu bölgelerindeki genel asayişi altüst etmek, değiştirmek ve genel isyanla Türk Hükümetine savaş açmaktır. Türk Hükümeti'nin özellikle kollu kuvvetlerine ve resmi memurlara ve sıradan halka saldırıp onları öldürmektir.
Taşnak terör örgütünün programı da özetle şöyledir; Türk'ü her yerde ve her türlü koşullar altında vur, öldür, onların yanında yer alan ermeni hainleri de yok et.
Bu örgütlerin Avrupa'daki propaganda stratejilerinin en önemli ayağı "insan hakları" başlığı olmuştur. Her türlü eşitlik ve hoşgörü içerisinde yaşadıkları topraklarda yaptıkları terör hareketlerini Avrupa'da insan hakları çiğneniyor, Türkler bize zulüm yapıyor diye yansıtmışlardır.
Bu verdiğimiz bilgiler 19.yy'ın son çeyreğinde cereyan eden olaylardır. Peki bugün yani 21.yy'ın başında ülkemizin ve insanımızın yüzyüze kaldığı terör örgütünü anlatmak için, yukarıdaki hınçak ve taşnak isimlerini kaldırıp yerine pkk yazmamız yeterli olacaktır. Yani pkk'nın da amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamak, insanlar arasına nifak sokmak, Türkiye'yi hem siyasi hem de ekonomik anlamda yıpratmaktır. Yaptıkları faaliyetleri ve uyguladıkları terörist eylemleri de, insan hakları ve sözde demokrasi kılıflarıyla örtmektedirler.
__________________
seros Ofline   Alıntı ile Cevapla