17-12-2007, 05:03
|
#6 |
Optik bArikAtı
Tecrübe Puanı: 21   | Bu aşamadan sonra , orta vadede hedeflenebilecek , bu GSM yöntemiyle olunacak “Beşiktaş Jimnastik Kulübü Taraftar Üye” liğinin, hak kısıtları ve özel imkanları konusunda fikirler geliştirilebilmektedir. Özellikle bu sistemin suistimal edilmesini engelleyecek uygulamalar birincil önceliklidir.
Örnek Uygulama :
(Orta vadede , güvenli - istismarsız üyelik sisteminin işletilmesi konusundaki fikirler)
Beşiktaş Jimnastik Kulübüne GSM sistemleri kullanılarak üye olmuş üyeler için , üyelik sisteminin güvenilirliği ve kulüp yönetimlerini bilinçli ve artniyetli zora sokmaları önlemek açısından “tüzükte belirlenmiş” detaylı şekillerde kısıtlamalar getirilmektedir.
GSM üstünden üye olmuş üyeler üye oldukları andan itibaren :
*** Genel Kurul'da oy kullanabilme hakkı :
GSM sitemiyle üye olmuş olan Taraftar Üyeler , kesintisiz 3 yıl GSM üzerinden Aylık Üye aidatlarını eksiksiz yatırmış olmak şartıyla , 3 yılın sonunda Genel Kurulda oy kullanma hakkına sahip olacaklardır. Bu süreçten sonra asil üye olarak “Beşiktaş Jimnastik Kulübü Genel Kurul Üyesi” sıfatıyla anılacak ve dernek faaliyetlerine bu sıfatla katılabilecektir...
3 yıl boyunca aidatını bilinçli olarak aksatan veya eksik yatıran Taraftar Üyeler , 3 Yıl sonrasındaki herhangi hir Genel Kurulda oy kullanamazlar. Kulübün belirlediği yöntemlerle bu eksiği giderecek olan Taraftar Üyeler , geçmiş üç yıla ait yükümlülüklerini tamamladıktan sonra, 4 ncü üyelik yılı içinde belirlenen bir periyotda izlenecek ve aksama görülmüyorsa yönetim kurulu kararıyla asil üyeliğe geçirilecek ve ancak böylelikle “Genel Kurul Üyesi” sıfatı ve haklarına (oy kullanma dahil) sahip olabileceklerdir.
Bu yukarıda örneklenen şüreç yine bir fikir demetidir. Bu sürecin örgütlenmesi ve şekillendirilmesi yine, Beşiktaş JK yönetimlerinin selayeti altındadır. En uygun süreç hukukçular ve yöneticiler tarafından tespit edilebilecektir.
Beşiktaş Jimnastik Kulübüne GSM sistemleri kullanılarak üye olmuş üyeler için, yine orta vade proje hedeflerine uygun olarak bazı imkanlar tanınması , GSM yöntemiyle üye olma fiilinin teşvik edilmesi için bazı uygulamalar planlanması düşünülebilir.
Örnek Uygulama
(Orta vadede bahsi geçen GSM yöntemiyle üye olunmasının teşviki konusundaki fikirler)
Beşiktaş JK CRM veri tabanında kayıtlı bulunan “Taraftar Üyeler” :
*** Taraftar Üye kartlarına sahip olacaklardır. Bu kartla, kombine kart alımında öncelik ve yönetim kurulunun belirlediği oranda indirim imkanına sahip olacaklardır. Aynı şekilde Türkiyedeki tüm Kartal Yuvası mağazalarında yine yönetim kurulunun belirlediği oranlarda indirimli alışveriş yapabileceklerdir.
*** Taraftar üyelere, her yeni sezon başlangıcında bir sefere mahsus olmak kaydıyla , bir adet yeni dönem forması, ve kış sezonu öncesi bir adet atkı hediye edilecektir.
*** Taraftar üyelere , üye oldukları ilk yıl için (1 yıllığına) ücretsiz BJK DERGİ aboneliği hakkı verilecek ve derginin adreslerine ulaştırılması sağlanacaktır. İlk yıldan sonra dergi aboneliğini devam ettirmek isteyen Taraftar Üyelere Yıllık abonelik bedellerinde yönetim kurulunun belirlediği oranlarda indirim imkanı sunulacaktır.
Bu orta vade hedefler konusundaki projenin sunduğu fikirleri geliştirmek ve çeşitlendirmek Yönetim Kurulunun elindedir. Yapacağı reklamlar ve tanıtım kampanyaları ile bu süreci istediği düzeyde büyütebilir.
YUSUF HELVACI |
| |