Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2008, 22:26   #1
KaFKaS
KaFKaS_KaRTaLı
 
KaFKaS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Çarşıya Rakip Degiliz

Beşiktaş tribünlerinin yeni taraftar grubu Ladies of Beşiktaş'ın başkanlarından Betül Arslan, Çarşı'ya rakip olmadıklarını ve ileride maçları Kapalı'da seyredeceklerini belirtiyor. Arslan, 12 ilde ve Almanya, ABD ile Japonya'da örgütlendiklerini ekliyor, "Üye sayımız 700" diyor.

Ligin ikinci yarısının başlamasıyla beraber, Beşiktaş takımında gözle görülür bir değişim var. Beşiktaş tribünlerinde de yeni birileri var artık... Vestel Manisa maçıyla beraber, özel montları, atkıları ve bayraklarıyla numaralıdaki yerini alan ve tamamen kadınlardan oluşan yeni taraftar grubu "Ladies of Beşiktaş", bir anda herkesin ilgisini çekti.
Gazeteler onları "Çarşı'ya rakip" diye lanse etti, bu da Çarşılı birkaç kendini bilmezin canının sıkılmasına neden olunca bir maç sonrasında küfürle uğurlandılar (Eminim ki kendini bilmez lafı birkaç Çarşılı'nın daha canını sıkacak ve bu da bana küfürlü mail olarak geri dönecek; ama küfür edenlerin kendini bildiğini sanmıyorum. Ne yapayım)... Umarım hem daha çok kadını stada çekme, hem de küfürü azaltma konusunda başarılı olurlar.

Hedef 81 il

"Ladies of Beşiktaş'ın başkanlarından Betül Arslan'la nasıl kurulduklarını, amaçlarını, gelen tepkileri konuştuk. Ladies of Beşiktaş fikrinin bundan beş ay önce, internette tanışan dört Beşiktaşlı kadın tarafından ortaya atıldığını anlatan Betül, "Hepsi yaratıcı, yıllarca Beşiktaş aşkı ile tribünlerde yerini almış kişiler olarak Beşiktaş'a daha fazla kişi ile daha faydalı olabileceğimizi düşünerek kurduk grubumuzu... Harçlıklarımızla, maaşlarımızla atkılarımızı, montlarımızı, pankartlarımızı yaptırdık ve geldik maça" diyor.
Şu an 12 ilde ve Almanya, Amerika ile Japonya'da örgütlü olan ve 81 ilde örgütlenme faaliyetlerine başlayan Ladies of Beşiktaş'ın üye sayısı 700, tribüne gelen taraftar sayısı ise 110.
"Ladies of Beşiktaş" adının aniden çıktığını ve bir anda sahiplendiklerini; ancak çok iddialı ve zor bir isim olduğunun farkında olduklarını ifade eden Betül şöyle devam ediyor: "Grubu kurmadan önce Beşiktaş tribünlerine hizmet vermiş ve hâlâ vermekte olan ablalarımız ve akranlarımızla görüştük. Erkek egemen bir şeye gönül vermeye çalışmanın, bizi nasıl yoracağını biliyorduk. Onların da fikirlerini almaya çalıştık".

Kapalı ruhu başka!

Kapalıdan vazgeçmenin zor olduğuna değinen Betül Başkan, ileride de orada maç izleyeceklerini vurgulayarak, numaralıyı seçme sebeplerini "Biz çıkışımızı Galatasaray derbisine planlamıştık, kısmet Vestel Manisa maçınaymış. Çok hızlı hazırlanmak zorunda kaldık. Kapalı altın tamamı kombine olduğundan yer yoktu, üst kısımda çok ciddi tezahürat yapılıyor ve aramızda henüz buna eşlik edemeyecek, ilk defa maça gelen arkadaşlarımız olduğu için oranın havasını bozmak istemedik. Numaralı tribünün o sakin havasını da dağıtmış olduk bu vesileyle" diye açıklıyor.
Betül, küfüre karşı olduklarını ve tepkilerini göstermek için sırtlarını döndüklerini ifade ederken, can alıcı soruya geçiyorum: Çarşı'nın size karşı olan soğuk tavrının sebebi ne?
Duraklamadan yanıt veriyor: "Beşiktaş içerisinde çok ciddi bir hiyerarşi vardır. Sanırım biz içimizdeki coşku ve heyecanla bazı önemli maddeleri atladık. Ama şu an bunu telafi etmek için canla başla çalışıyoruz. Kötü bir niyetimizin olmadığını ve Beşiktaş aşkı ile büyümüş insanlar olduğumuzu abilerimize, Çarşı ruhunu taşıyan herkese zamanla ispat edeceğiz".

"Üzerinde Beşiktaş forması taşımaları yeterli, biz ayırım yapmıyoruz. Tiplerinden çok Beşiktaş'a olan katkıları önemli bizim için" diyor Betül; ama eğilime göre en yakışıklı topçu İbrahim Toraman".
"Yemin eden birileri var aşkın üstüne!", "Kuşaklar konuşacak and içtik biz", "Çarşı bir ruhtur, inkâr eden ruhsuzdur", "Dünya ahiret hiç fark etmez ruhumuz senden vazgeçmez", "Ayrılmak yok en son gün bile tarih bizi yazana kadar" gibi pankartlarımız var".
"Takımın sezonun ilk yarısında birbirini çok iyi tanımamasından da kaynaklanan sorunlar vardı. Buna Tigana da dahildir. Takımı çok iyi analiz etmiş olduğunu şu ana kadar oynanan 4 maçta görüyoruz. Sanırım Beşiktaş formasının ağırlığının farkına varmaya başladı futbolcular. Buna taraftarın çok büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum"
"Beşiktaş taraftarını farklı kılan Çarşı ruhudur! İçimizdeki hiyerarşidir!!! Saygıdır. Kars'tan gelen arkadaşımızla aynı tribünde maç izleme keyfi-hazzıdır. Renklere olan aşkımız, bağlılığımızdır. Omuz omuza 90 dakika susmamaktır. Bizim için hobi değildir Beşiktaşlılık, sanattır... Anadır, evlattır, yardır".
__________________
Click the image to open in full size.
KaFKaS Ofline   Alıntı ile Cevapla