4 final 18 puan Kartal şampiyon (Turgut Vidinli) | | Bİlİyorum hepiniz hesep yaptığımı unuttuğumu zannettiniz. Yok yok hayır... Şampiyonluk hesaplarını hiç unutmam. Hele şampiyonluk havasına girmişsem, kosünüsünü, tanjantını, pi sayısını bile hesaba katarım. Evet 4 maçta 18 puan diyorum. Haklısınız 3 puanlı sistemde 12 değil de nasıl 18 puan olacak. İşte Beşiktaş’ın şampiyon olacaksa bu 4 maçın puanlarının detayı... 16 Mart Trabzonspor: İnönü Stadı. Tek şart kazanmak=3 puan. Sonraki hafta İstanbul Olimpiyat Stadı. İstanbul Büyükşehir Beldiye= 3 puan. Etti mi 6 puan. Sonrası dananın kuyruğunu kopartacağımız maç, İnönü’de Fenerbahçe tek şart kazanmak= 6 puan. Ne o şaşırdınız mı? kazandığımız 3 puan ve 3’ü de Fener’in cebinden aldığımız 3 puan. Ve finalin sonu Sivasspor maçı tek şark galibiyet= 6 puan. 3’ü benim, 3’ü Sivas’ın cebinden. Toplayın şimdi finalin puanlarını 3+3+6+6= işte 18 puan. Geriye kalan maçların da hesaplarını sizler yapın. Gönlüm böyle dedi ve yazdım. Ama Cemal Sair ustanın dediği gibi: “Başım dedi dur, gönlüm dedi coş/ Başım dedi dinle, gönlüm dedi koş.” Ben koşuyorum. İnşallah düşmem. Dedim ya ben inandım. Ama bu hesaplarıma başta Ertuğrul Sağlam ve genç kardeşlerimin inanması lazım. Haydi utandırmayın bizleri, geçin şu 4 finali. Davullar, zurnalar çalsın, “Geliyor düğün alayı, kaynanalar çeksin halayı” diye... Ve hatta Cahit Sıtkı Hocamızı analım. Diyelim ki; “Haydi Abbas vakit tamam/ Akşam diyordun işte ortam/ Kur çilingir soframızı/ Yeniden yaşayalım yeniden şampiyonluğumuzu... Cahit Hoca bizi affetsin. İnanıyorum ki o da yaşasaydı. Bu dizeleri şampiyonuluğa böyle bağlardı. |