|  03-05-2008, 16:15 | #5 | 
  | Banned 
				 Tecrübe Puanı: 0  | 
 çarsi kapalinin ortasinda siralanan bir gurup degildir. çarsi bir ruhtur. çarsi,  new york'da metro trenine yazilmis siyah beyaz bir grafitidir, prag'da duvara  yazilmis bir yazidir, erzincan'da bir dagin yamacina yazilmis sevgidir, adana'da bir rengi bozuk derneginin duvarlarina  boyanmis siyah'la beyazd1r, galatasaray lisesi duvar1na yaz1lm1_ 'çarsi ulan'  isaretidir. bir tiyatro sahnesinde hiç bir dekora uymadan sirtinda tasinan  kutsal besiktas formasindadir çarsi. zonguldak'ta maden göçügünden  cikartildiginda ilk nefesle sorulan 'maç kaç kaç? ' sorusundadir çarsi.  hakeme kizdiginda 'satanist hakem' diye bagirip gündemi takip edenlerdir.  atatürk'e dil uzatan dönemin milletvekili hasan mezarci'ya 'hasan mezarci'ya  kafam girsin' diyen tezahüratiyla cumhuriyet'in kemalist çizgisindeki durusunun  ödünsüz sesidir. ezik civcivler'in yalakaliklarina 'tek adam, atam' yada 'bir  pankartta verhaugen'e aç avrupa sampiyonu ol fener' diyen zekadir. besiktas  askini pankartlarda 'baska boyutlarin tanrisi' diye ifade eden kalp'dir.  ceza'si geregi bos kalmis tribünlere 'ruhumuz yeter' yazan yüreklerdir.  kasinanin tesislerinde ziyaret eden yada ellerine verdikleri 'cobarde gallina  ortega (korkak tavuk ortega) ' pankartiyla maymun edenlerdir. 'erkek adam renkli  tak1m tutmaz' deyip alemi dut yemis bülbüle çevirenlerdir. 'isiklar söndügü zaman tüm fenerliler güzeldir'  pankartiyla herkesi güldürenlerdir. 'bizim taraftarimiz daha fazla' diye  böbürlenenlere 'en fazla sinek'de bokun üzerinde olur' cevabini  yapistiranlard1r. futbolcusuna kizdiginda 'askimiz renklere sizlere degil' diyen  renk askidir. 2 km bayrak yapip dünya rekoru kiran sevgidir, o bayragin en arkasinda hiç birakmadan duran 72  yas1ndaki teyzedir. ayakta boynunda siyah beyaz kaskoluyla titreyerek  karakartallarini seyreden nine'dir. tribünde bir doktordur, isçidir, is  adamidir, okuma yazma bilmeyen bir sokak çocugudur, profesördür. omuz omuza  ziplayip 'besiktasim benim biricik sevgilim' diye  gözünde yas girtlagini yirtan solcusudur, sagcisidir, ateistidir, hacisidir,  müslümanidir, ermenisidir, yahudisidir, hiristiyanidir. irak isgalinden önce  savasa karsi duran yurtseverlerin yanindaki ruhtur. mitinglerde 'besiktasliyiz,  savasa karsiyiz 'tezahüratlarinda,tribün'de 'savasa hayir', 'amerikan  sahinlerine kars1 karakartallar' pankartlariyla tepkisini koyand1r. bir f16  burnuna yapilmis kartal'd1r. çarsi'nin 'a' sini anarsinin 'a'siyla yazan  güce tapmayan isyankarliktir. 'siyah beyaz ölümhayat felsefesi olarak benimseyenlerdir. sevinmek için  sevmeyendir, inadina inançla basli oland1r. nazim hikmet'in 'aslolan hayattir' ina tribünlerin haci babasiyla  'hayatta besiktas' diye ölümsüzlestirenlerdir. 'çarsi,  mustafa kemal hariç herkese, hatta kendine de karsi' diyen aykiriliktir.  tribüne boydan boya 'ölüm ne zaman ve nereden gelirse  gelsin; mezarima siyah beyaz güller atilacaksa, mezar tasima besiktas  yazilacaksa, böyle ölümölümsüz sevgidir. çarsi ruhu  besiktasinin uslanmaz asi ruhudur, Besiktasini taparcasina seven cilgin  asigidir.....  yasam'  diyen felsefedir. holiganligi kahpelik, delikanliligi da  hos gelsin sefa gelsin...' yazan
				__________________ ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!   | 
  |   |   |