MEB'in okulda ibadet etmek isteyen öğrencilerle  ilgili 1977de ait bir genelgesinin olduğu ortaya çıktı. Buna göre, yöneticiler  ibadet etmek isteyen öğrenciye yardım etmek zorunda.

30 yıldır okullarda isteyen 
öğrenci ibadetini yerine  getirebilir ve okul yöneticileri de onlara yardım etmek zorundalar!    
MESCİT AÇILABİLİR  
Milli 
Eğitim Bakanlığı ibadet  etmek isteyen öğrencilerle ilgili olarak 1977’de bir genelge yayınladı. Talim  Terbiye Kurulu'nda 13 Aralık 1977 tarihinde karara bağlanan genelgeye göre  okullarda okul yöneticileri ibadet etmek isteyen öğrencilere bu konuda yardımcı  olmakla yükümlü. Süleyman Demirel başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin Milli  Eğitim Bakanı Nahit Menteşe zamanında bütün valiliklere dönemin müsteşarı  Abdurrahman Demirtaş imzasıyla gönderilen emirde şöyle deniyor:
 "Bazı  öğrenci velileri bakanlığımıza zaman zaman yaptıkları müracaatlarında ibadet  etmek isteyen çocukları için okul  müdürlüklerince gereken kolaylıkların gösterilmesini talep etmektedirler.  Bilindiği gibi din ve vicdan hürriyeti Anayasamızın 19. maddesi ile teminat  altına alınmıştır. Bu itibarla bakanlığımıza bağlı okullarda ders saatleri  dışında ibadetlerini yerine getirmek isteyen öğrencilere okul idarelerince  mümkün olan kolaylıkların gösterilmesi gerekmektedir. Bilgi ve gereğini rica  ederim." 
  ANAYASA GÜVENCESİ  
Bakanlığın  Anayasa'ya atfen verdiği emir, 1982 yılındaki Anayasa'nın 24'üncü maddesi olarak  aynen korunuyor. Okul yöneticileri Anayasa'nın 24'üncü maddesindeki din ve  vicdan hürriyeti ile ilgili amir hükümler gereği okullarda mescit açabiliyor.   
buyur semra ablacığım