Alıntı:
ramesoon´isimli üyeden Alıntı
güsel bi yazı bende trabzon maçını hiç beğenmesemde(eleştirim taktik anlamda değil korkak futbol mantalitesi) hala çift önliberoyu savunuyorum seninde yazdığın gibi dünyanın en büyük kulüpleri çift hatta 3 ön libero ile oynuyo fakat en az 1 önlibero sürekli hucuma destek veriyo örn :
lampard,gerard,xavi,deco gibi oyuncular yani bizim taktiğimizde cisse ve uğurdan birisi mutlaka hucümlara katılmalı trabzon macında bunu cisse yaptı en etkili atakları cisse çıktığı zaman yakaladık..ve bu taktikte mutlaka ve mutlaka kanat oyuncularının her maçta iyi oynamalı,ceza sahasına girerek pozisyon aramalı,savunmanın dengesini bozmalı,hocanın holosko yu kanatta oynatma ısrarı da bundan kaynaklanıyo kanımca ayrıca taktik konusunda konuşmanın erken olduğunu hala savunuyorum |
sana kesinlikle katılıyorum, çift önlibero ile oynamamız orta sahanın oyundan düşmemesi açısından daha iyi ancak ortadaki elemanlardan biri mutlaka hücumu desteklemeli hatta topları ileriye taşıyan kişi olmalı ki kanat ve hücum adamları da uygun pozisyon alıp gol arasınlar, bu taktikte açıktaki adamlara çok iş düşüyor zira sadece forvete orta bakımından destek vermek yetmez bi yandan da içe katedip defansın dengesini bozmaları lazım ondan sonra forvet adamları (santrafor ve 10 numara pozsiyonundaki adam) kolay pozisyonlar yakalar