Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2008, 10:27   #7
cnkzgn

cnkzgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Cenk;öncelikle emeğine ve fikirlerine çok teşekkürler.Sana sonuna kadar katılıyorum.Ama yanlış anlamaz isen bir kavramı yerine oturtalım."libero" nun anlamı özgür oyuncu demektir.. futbolda da oyunun her iki tarafını da oynayan oyuncu demektir...Yani Trabzon maçındaki Cisse gibi..Ama "libero" nun dünya futboluna katılması 1970 Düna kupasında unutulmaz libero Franz Beckenbauer ile olmuştur..Hatta FİFA onun adını ölümsüzleştirmek için "LİBERO" adı ile çekilen bir belgesel filme de sponsor olmuştur.r.Daha sonra İngilizler, defansın arkasında oynayan liberoların oyuna katkısı azalınca ,bu oyuncuları hemen defansın önüne koyup defansta iki kesici (tandem) ile oynamaya başlamışlardır..Ancak bu sistem bazı korkak antrenörlerce dejenere edilerek önlibero mevkiine de kazma tabir edilen oyuncu yerleştirilmek sureti ile defansif oyun ön plana çıkmıştır..Bu sistemde başarılı takımlara baktığınızda önliberoları ,yumuşak ayaklı ve dikine oynayan oyunculardır. Vieria,Pirlo,Lampard,vs...
Takımımıza gelince ;defalarca yazdım...Beşiktaş' ta 4-3-2-1 ; top rakibe gecince, topla kale arsındaki dizilişin rakamsal sistematiği dir..Yani her oyuncu ,diğerinin süpürücüsü pozisyonundadır..Bu yıl az gol yememizin sebebi biraz da bundandır..Bizim önliberolarımızın ikisi de yumuşak ayaklı ve dikine oynayan oyunculardır ve hücumda en az biri ileri çıkmaktadır.Aynı zamanda da kanatta oynuyor dediğimiz Holosko da rakibin arkasına boş koşular atmaktadır.Yani 2. santrfor pozisyonuna geçmektedir.Aynı Holosko ,top rakibe geçince hemen sağ kanada gelerek o inanılmaz sürati ile o kanadın arkasına yapılan sarkmaları önlemektedir.Ve bu sistemde gol atılamamasının sebebi oyuncuların o maçtaki formsuzluklarıolduğunu düşünüyorum...
Yani benim fikrim; çift önliberolu sisteme devam ama,hücum setlerinin çok iyi oturtulması şartı ile devam edilmeli.Artık tüm avrupa 2 ön libero ie oynuyor..

ee tamam hocam lıberonun kawramının dısında aynı seylerı dusunuoruz ben 1970 lerı bılemeyeceım ıcın kendı yetısebıldıgım donemın bılgılerı ıle yazdım lıbero we on lıbero kısmını; ama vieranın yumusak ayaklı oldugunu dusunmuorum o daha cok defansıf ozellıklerı ıı olan bı oyuncu daha cok supuruculugu ıle one cıkan bı adam