|  |  Serdar Özkan böyle istedi - İsmail Er  |  |  
 BEŞİKTAŞ, Zürih'i yenerek prestij ve 10 milyon Euro kazandı. Alt yapıdan yetişen  Serdar Özkan olmasaydı, siyah beyazlılar Şampiyonlar Ligi değil UEFA'yı  konuşuyor olacaktı şimdi.
 İbrahim Toraman oynamasaydı rakip gol rekoru  kıracaktı. Zürih karşısında alınan galibiyet ile kulübe yeni gelir kapısı  açılmasını sağlayan Serdar Özkan'ın dün gece verdiği mesaj şudur: "Hocam, ben  Lucescu, Tigana döneminde kapı dışarı edildim. Şansımın da yardımıyla kadroya  girdim. Çıkmam çok zor. Ben Beşiktaş'ın alt yapısında, Beşiktaşlılık ruhu ile  büyüdüm. Ben Sergenler, Nihatlar gibi çalıştım. Bu nedenle alt yapının  yaptıkları bundan sonra yapacaklarının teminatıdır. Adı sanı duyulmayan ve  kulübede oturan oyuncular yerine alt yapıyı tercih et, kazanırsın."

Çok  şey borçlu

Beşiktaşlı futbolcular geçen yıl Tigana tarafından resmen  sistem işkencesine tabi tutuldular. Sağlam'ın farklı yönü oyuncularına özgürlük  tanıması. Siyah beyazlıların ilk yarıdaki korkak oyununu ikinci yarıda Serdar  Özkan savaşçı kimliğe sürükledi. İbrahim Toraman kale gibi defansın ve kaleci  Hakan'ın sigortası oldu. Milli Takım kalesinin büyük adaylarından Hakan son  yılların fizik ve teknik açısından en başarılı file bekçisi olarak güven verdi.  Serdar Özkan koşmadık yer bırakmadı. 83. dakikadaki çalımları ayakta alkışlandı.  Gökhan Zan fiziği ile nefes aldırmadı. Tello, İbrahim Üzülmez'in kontenjanından  oynadı. Koşmadı göz markajı ile maçı sonlandırdı.

Gaziantepspor  deplasmanında şov yapan İbrahim Akın'ı geç de olsa hatırlayan Ertuğrul Sağlam,  hatalardan dersler çıkarmalı. Gordon Milne döneminde şampiyonlukların sayısını  hatırlayamayan Feyyaz Uçar'ın bir sözü aklımdan çıkmaz: "Bizim dönemimizde  aramıza iyi yabancı oyuncular alınsaydı, Avrupa'daki tüm kupaları havaya  kaldırıp, müzemize götürürdük. Ama bizi yönetenler koltuklarını düşündüklerinden  Türkiye'deki başarıyla yetindiler."

Şimdi ise tam tersine başkan  Demirören, Sağlam kimi gösterse sözleşme imzalatıyor. Sağlam önce başkana, dün  gece için de Serdar Özkan'a çok şey borçlu.

Oyun yoktu ama hırs,  mücadele, Beşiktaşlılık duruşu ve en önemlisi de ruhu, tabelada skoru ve özlenen  Şampiyonlar Ligi'ni getirdi.
 |