![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
|
Atatürk Köşesi Büyük Beşiktaşlı Mustafa Kemal Atatürk ve Atamız Hakkında Herşey. |
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 | ||
hüngürella ![]() ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() |
Atatürk'e hakaretten sanık bir köylü hakkında takibat yapılıyordu. Durumu Atatürk'e arz ettiler. "Mahkemeye veriyoruz" dediler. "Size küfür etmiş." Atatürk sordu: "Ben ne yapmışım ki ona?" Evrakı tetkik edenler açıkladılar: "Gazete kağıdı ile sardığı sigarayı yakarken kağıt tutuşmuş da ondan." Atatürk'e bunu söyleyen bir milletvekilidir. Atatürk sormuş: "Siz hiç gazete kağıdı ile sigara içtiniz mi?" "Hayır." "Ben Trablus'tayken içmiştim, bilirim. Pek berbat şey. Köylü bana az küfretmiş. Siz bunun için onu mahkemeye vereceğinize, ona insan gibi sigara içmeyi sağlayınız!" ( Hilmi Yücabaş ) | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #3 | ||
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Yaş: 33
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
ATATÜRK’E HAKARET EDEN KÖYLÜ Atatürk’e hakaretten sanık bir köylü hakkında takibat yapılıyordu. Durumu Ata’ya arz ettiler: - Mahkemeye veriyoruz, dediler, size küfür etmiş. Ata sordu: - Ben ne yapmışım ona? Evrakı tetkik edenler açıkladılar: - Gazete kağıdı ile sardığı sigarayı yakarken kağıt tutuşmuş da ondan. Atatürk’e bunu söyleyen bir milletvekilidir. Ata sormuş: - Siz hiç gazete kağıdı ile sigara içtiniz mi?... - Hayır... - Ben Trablus tayken içmiştim, bilirim. Pek berbat şey. Köylü bana az küfür etmiş. Siz bunun için mahkemeye vereceğinize, ona insan gibi sigara içmeyi sağlayınız!..
__________________ NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE! | ||
![]() | ![]() |
![]() | #4 | ||
Banned ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Adam kendıne edılen küfürün altında bile birşeyler aramış.onun yeri dolmaz ama en azından sayıgı gostersınler.mekanın cennet olsun Atam...
__________________ Armamızdaki Ay-yıldız bütün yıldızlara bedel... | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |