Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-05-2010, 22:41   #1
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon4 Beşiktaş JK - Tüzük

BİRİNCİ BÖLÜM
  • Derneğin Adı, Kuruluş Yılı, Merkezi
  • Renkleri, Bayrağı, Arması
  • Amacı
  • Spor Dalları
İKİNCİ BÖLÜM
  • Üyelik, Üye Olma, Üyeliğin Askıya Alınması, Üyeliktan Çıkma, Üyelikten Çıkarılma, Üyelikten Çıkmış Sayılma, Üyeliğin Düşmüş Sayılması
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  • Organlar
  • Genel Kurulun Kuruluşu, Toplantı Üyeleri ve Çalışma Şekli
  • Çağrı Usulü
  • Genel Kurulun Görev ve Yetkileri
  • Divan Kurulunun Kuruluşu
  • Divan Başkanlık Kurulu
  • Divan Başkanlık Kurulu Seçimi ve Görevleri
  • Divan Kurulunun Görev ve Yetkileri
  • Yönetim Kurulunun Seçimi
  • Yönetim Kurulunun Kuruluşu ve Çalışmaları
  • Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri
  • Genel Sekreter’in Görev ve Yetkileri
  • Sayman’ın Görev ve Yetkileri
  • Yönetim Kurulu Sözcüsü’nün Görev ve Yetkileri
  • Profesyonel ve Amatör Spor Dallarından Ayrı Ayrı Sorumlu Olan Üyelerin Görev ve Yetkileri
  • Denetleme Kurulu’nun Kuruluşu, Görev ve YetkileriClick the image to open in full size. Disiplin Kurulu’nun Kuruluşu, Görev ve Yetkileri
  • Seçme ve Sicil Kurulu’nun Kuruluşu, Görev ve Yetkileri
  • Tarih ve Müze Kurulu’nun Kuruluşu, Görev ve Yetkileri
  • Sosyal Tesis Edinme - Yapma, Yaptırma ve Onarma Komitesinin Kuruluşu, Görev ve Yetkileri
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  • Parasal Hükümler
BEŞİNCİ BÖLÜM
  • Değişik Hükümler
ALTINCI BÖLÜM
  • Yürürlülükle İlgili Hükümler

(DERNEĞİN ADI, KURULUŞ YILI, MERKEZİ, RENKLERİ, BAYRAĞI, ARMASI, AMACI)
DERNEĞİN ADI

MADDE 1 - Derneğin adı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'dür. Kısa adı BJK'dır.
KURULUŞ YILI

MADDE 2 - Beşiktaş Jimnastik Kulübü;
Emekli General Muhittin
Fizan Eski Milletvekili Cami Baykurt
Emekli Albay Mazhar Kazancı
Edirne Eski Milletvekili Fuat Balkan
Yazar M.Ali Fetgeri
Refik Öğretmen
Behçet Asal
Emekli Albay Ahmet Fetgeri tarafından Mart 1903 tarihinde kurulmuştur.

MADDE 3 - Kulübün merkezi İstanbul'dadır. Adresi, Akaretler Süleyman Seba Caddesi No: 48, Posta Kodu 34357 Beşiktaş- İstanbul'dur.

RENKLER, BAYRAĞI, ARMASI
MADDE 4 -
  1. Kulübün temsil renkleri siyah ve beyazdır. Gerektiğinde yedek rengi kırmızıdır.
  2. Kulübün bayrağı, boyu eninin bir buçuk katı olan eşit ende ve yatay yönde ikisi üst ve alt kenarda, birisi ortada siyah ile iki beyaz şerit ve sol üst köşesinde bayrak büyüklüğünün 1/8'ine eşit Türk Bayrağı'nı içerir.
  3. Kulübün arması (rozeti) ortada ay yıldızı yukarı bakan Türk Bayrağı altında siyah zemine isabet eden beyaz, beyaz zemine isabet eden siyah olmak üzere BJK ve 1903 kuruluş yılı bulunan B fıkrasındaki tarife uygun üç siyah, iki beyaz dikey çizgiden oluşan, aynı oranda değişik ölçülerde yapılan armadır (rozettir).
AMAÇ

MADDE 5 - Beşiktaş Jimnastik Kulübü, bir spor kulübüdür. Organlardaki bütün görevler parasızdır. Amacı ;
  1. Büyük önder Atatürk'ün hedef gösterdiği doğrultuda "Zeki, çevik ve ahlaklı" sporcular yetiştirmek, sporla amatörce ve izin verilen konularda profesyonelce uğraşmak, taraftarlar, üyeler ve sporcular arasında sevgi ve dayanışmayı kurmak ve geliştirmek, Beşiktaşlılık sevgisini yaymak, tabanı genişletmek, bilinçli taraftar yetiştirmek, Türk sporunun gelişmesine ve milli takımların başarısına katkı sağlamak, Türk sporunu yurt içinde ve dışındaki karşılaşmalarda başarıyla temsil etmek, gençleri spora yöneltmek ve onlara spor yapma olanağı sağlamak, sporcu ile birlikte her kademede spor adamı yetiştirmek, üyelerin sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamak, üyeleri kulübün tesis ve faaliyetlerinden yararlandırmak, yurtiçinde ve yurtdışında spor karşılaşmalarına katılmak, bu karşılaşmalarda Türk sporunu başarı ile temsil etmek.
  2. Beden Eğitimi ile ilgili her türlü spor ve jimnastik ile amatörce uğraşmak, her spor dalında amatör ruhla sporcular yetiştirmek, üyeler ve sporcular arasında sevgi, saygı ve dayanışma kurmak.
  3. Her çeşit spor gösterisi, sosyal - kültürel etkinlikler, maçlar yarışmalar düzenlemek veya bu tip düzenlemelere katılmak, kulübün sportif faaliyetleri için yasaların ve tüzüğün tanıdığı yetkiler içinde lokal, açık veya kapalı spor tesisleri yapmak, kiralamak veya kiraya vermek; bunları yönetmek ve çalıştırmak, her yaştaki sporcuların çeşitli sporları amatör bir ruhla yapmalarını sağlamak
  4. Sporla ve eğitimle ilgili her dereceden spor okulları ile diğer genel eğitim okulları ve kurumları açmak; profesyonel sporcu, teknik direktör, antrenör, monitör, teknik ve idari personeli kendi bünyesinde veya başka eğitim kurumlarında yetiştirmek, almak, çalıştırmak, kiralamak, mevzuata uygun profesyonel spor şubelerini kurmak, yönetmek ve bu tür kuruluşlara üçüncü gerçek veya tüzel kişilerle birlikte katılmak..
  5. Kulübün ihtiyacı olan ikametgah ile amaç ve faaliyetleri için gerekli taşınır ve taşınmaz mallar ile yasa ve sözleşmelerden doğmuş ve doğacabilecek hertürlü haklara sahip olmak, yasalara uygun lokal açık ve kapalı spor alanları, kamp ve konaklama tesisleri almak, kiralamak ve yapmak. Bu amaç ve faaliyetlerini gerçekleştirmek için bağış kabul etmek ve gelir getirici taşınır ve taşınmaz mallara sahip olmak.
  6. Amacına ulaşmak için ticari şirketler , yatırım ortaklıkları ve vakıflar kurmak veya kurulmuş ticari şirketler, yatırım ortaklıkları ve vakıflara katılmak, yardımlaşma, dayanışma kuruluşları kurmak, şube açmak, kurulu ve kurulacak olanlara katılmak, federasyon, konfederasyon kurmak veya bunlara katılmak uluslararası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki sporla ilgili dernek ve kuruluşlara üye olmak, üyelikten ayrılmak. Kulübün gelişmesine ilişkin plan ve programlar ile bunları yürütecek profesyonel kadroları kurmak, BJK isim ve logosunun önde gelmesi koşulu ile sponsorluk anlaşmaları ve isim kullanım hakkı sözleşmeleri yapmak.
  7. Sportif alanda eğitici ve aydınlatıcı, bunun yanısıra kulübün faaliyetleri hakkında üyelere ve kamu oyuna bilgi veren sürekli yayınlar yapmak.
  8. Üniversiteler dahil olmak üzere eğitim kuruluşları ve dış ülke kulüpleri ile iş birliği yapmak ve bilgi alışverişinde bulunmak spor okulları açmak öz kaynaktan sporcu yetiştirmek, başarılı sporcuları korumak ve bünyesinden yetiştirdiği sporcuların kadrolarında yer almasını sağlamak.
  9. Kulüp'te spor yapmış ve sporu Kulüp'te bırakmış, Kulübü yurtiçinde ve yurtdışında başarıyla temsil etmiş, sporcu iken veya sporu bıraktıktan sonra sağlık veya diğer nedenlerle madden veya manen zor duruma düşmüş sporcularına sahip çıkmak ve bu durumda olanlara gereken ilgiyi gösterip destek sağlamak.
MADDE 6 - Kulüp, kesinlikle siyasetle uğraşmaz.
SPOR DALLARI
MADDE 7 - Kulüp, başta jimnastik ve futbol olmak üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce tescil edilmiş ve Federasyonu bulunan spor dallarında faaliyet gösterir.

(ÜYELİK, ÜYE OLMA, ÜYELİĞİN ASKIYA ALINMASI, ÜYELİKTEN ÇIKMA, ÜYELİKTEN ÇIKARILMA, ÜYELİKTEN ÇIKMIŞ SAYILMA, ÜYELİĞİN DÜŞMÜŞ SAYILMASI.)
MADDE 8 - Kulübe üye olmak için;
  1. Başvuran kişinin medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve Dernekler Yasası'nın derneklere üye olma şartlarını taşıması gerekir. Türkiye profesyonel spor liglerinde, takımları; BJK ile aynı kümede bulunan kulüplerin üyeleri kulübe üye olamazlar. Bu statüde olan üyelerin üyelikleri askıya alınır.
  2. A fıkrasındaki nitelikleri taşıyan ve istekli olan kişinin kulübe üye olabilmesi için on yılını doldurmuş iki asil üye tarafından takdimi şarttır. Üye olmak isteyen, kulüp merkezinden alacağı basılı üyelik başvuru formundaki bilgileri doldurur ve iki asil üye ile birlikte imza eder. ÜYE ADAYI, ÜYELİK BAŞVURU FORMUNDA BEYAN ETTİĞİ BİLGİLERİN DOĞRULUĞUNU ONAYLAR .BU ÜYELİK BAŞVURU FORMUNA KULÜP GİRİŞ ÜCRETİYLE, YILLIK AİDATIN KULÜP VEZNESİNE VEYA KULÜBÜN GÖSTERECEĞİ BANKADAKİ HESABA YATIRILDIĞINA DAİR MAKBUZ İLE BAŞVURUDAN EN FAZLA 3 AY ÖNCEKİ TARİHİ TAŞIYAN NOTER TASDİKLİ NÜFUS CÜZDAN SURETİNİ, İKAMETGAH BEYANNAMESİNİ VE ADLİ SİCİL BELGESİNİ EKLEMEK ZORUNDADIR. BAŞVURU ÜZERİNE ADAY BAŞVURU NUMARASI VERİLİR.
  3. Yönetim Kurulu, bu ÜYELİK BAŞVURU FORMUNU bir hafta içinde Seçme ve Sicil Kurulu'na alındı belgesi karşılığı verir ve aynı süre içinde kulüp binasında askıya çıkarır. Seçme ve Sicil Kurulu, adı geçen hakkında yapacağı inceleme sonucunu, başvurusuna karşılık olarak bildirilmek üzere on beş gün içinde Yönetim Kurulu'na verir. Yönetim Kurulu'nun vereceği karar kesindir.
  4. - Üyeliğe kabul edilmeyenlerin giriş ücreti ve yıllık aidatları iade edilir.
  5. Kulübe büyük yararı, maddi ve manevi yardımı dokunmuş veya dokunacak olan kişilere Yönetim Kurulu'nun önerisi ve Divan Kurulu'nun uygun görmesi ile onur üyeliği verilir. Bu kişiler Divan Kurulu'nun doğal üyesi olup diledikleri takdirde Divan Kurulu ve Genel Kurul toplantılarına katılabilirler. Ancak, onur üyeliği asli üyeliğe dönüşmedikçe seçme seçilme hakları yoktur.
  6. Kulübe üye olan lisanslı faal sporcular organlara katılamazlar.
  7. SPORU GEREK KULÜPTE GEREKSE KULÜBÜN İZNİYLE DİĞER BİR KULÜPTE BIRAKAN, AŞAĞIDA NİTELİKLERİ YAZILI OLAN KİŞİLER, SPORU BIRAKTIKLARI TARİHTEN İTİBAREN BAŞVURMALARI HALİNDE KENDİLERİNDEN GİRİŞ AİDATI ALINMAKSIZIN KULÜBE ASİL ÜYE OLARAK ALINABİLİRLER. KİŞİNİN LİSANSLI SPORCU OLARAK KULÜPTE GEÇİRDİĞİ SÜRE, ÜYELİK SÜRESİ HESAPLANMASINDA DİKKATE ALINIR.
    1. Aralıksız en az 3 yıl kulübün faaliyet gösterdiği spor dallarında sporcu olarak resmi veya temsili yarışmalara katılmış olanlar,
    2. Kulübün sporcularından olup, uluslararası yarışmalara katılmış olanlar,
    3. Spor dallarında, Türkiye veya İstanbul birinciliklerinde veya temsili yarışmalarda ilk üç sırayı almış sporcular, sporu sağlık durumu nedeniyle kulüpte bırakmış olanlar.
  8. Kulübün asli üyelerinin - vefat edenler de dahil - eşleri ile 30 yaşını aşmamış çocukları genel kurallar çerçevesinde Kulübe üye olmak istedikleri takdirde bunlardan giriş ücretinin 1/4'ü alınır.
  9. Kulüp üyelerinin ödeyeceği yıllık aidat tutarı ile üye giriş ücreti her yıl yapılan İDARİ VE MALİ GENEL KURUL'CA belirlenir. Giriş ücreti 2 milyar TL, yıllık aidat 50 milyon TL'dir
  10. Yıllık aidatını ödemeyen üyeyi Yönetim Kurulu ödemeye çağırır. Bu bildirime rağmen 30 gün içerisinde ödemeyi yapmayan üyenin üyeliği askıya alınır. Üyeliği askıya alınan üyeler, Genel Kurul ve Divan Kurullarına katılıp oy kullanamayacakları gibi organlara da seçilemez. Seçilmiş olan varsa bu tür üyenin seçimi geçersiz sayılır. Tüzüğün 10. maddesinde belirlenen yıllık aidatını son ödeme günü olan 31 Ekim tarihi itibariyle 3 yıl üst üste ödemeyen üyenin kulüp üyeliği Yönetim Kurulunca silinir. Ancak borcu olan üyeler yıllık aidatın son ödeme günü olan 31 Ekim tarihine kadar 1. yılı geçirenler, ÖDEME TARİHİNDE GEÇERLİ OLAN YILLIK AİDATIN 2 katını , 2. yılı geçirenler ÖDEME TARİHİNDE GEÇERLİ OLAN YILLIK AİDATIN 5 katını ödemeleri halinde üyelikleri devam eder. ÜYE YILLIK AİDAT BORÇLARINDA KULÜPTE TUTULAN DEFTER KAYITLARI ESASTIR.
  11. Üyelikten çıkma, yazılı istekle olur. Bu isteğin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yapılması zorunludur.
  12. Üyelikten çıkarılma, Disiplin Kurulu kararı ile olur. Karar, Yönetim Kurulu tarafından ilgiliye yazılı olarak bildirilir.
  13. Yasal engeli olan veya sonradan ortaya çıkan üyenin üyeliği düşer. Bu kişinin kaydı, Yönetim Kurulu'nun yazılı olarak bildirmesi üzerine Seçme ve Sicil Kurulu tarafından silinir.
  14. Üye kayıt defterinde yazılı olan adresini değiştiren üyeler, yeni adresini 30 gün içinde Kulübe bildirmek zorundadır. Aksi halde üyenin kulüpte kayıtlı adresine yapılan tebligatlar geçerlidir. Üye yıllık ödenti ve katılma payı borçlarına ilişkin gönderilmesi gerekecek bildirimler ile disiplin cezaları iadeli taahhütlü olarak gönderilir.
(ORGANLAR)
MADDE 9 - Kulübün Organları;
  1. Genel Kurul
  2. Yönetim Kurulu
  3. Denetleme Kurulu
  4. Divan Kurulu
  5. Disiplin Kurulu
  6. Seçme ve Sicil Kurulu
  7. Tarih ve Müze Kurulu
GENEL KURULUN KURULUŞU, TOPLANTI TÜRLERİ VE ÇALIŞMA ŞEKLİ
MADDE 10 - Genel Kurul, kulübün en yetkili organıdır. Genel Kurul, yıllık aidatlarını 31 Ekim günü çalışma saatleri bitimine kadar ödemiş ve 2 tam yılını doldurmuş üyelerden oluşur.

Genel Kurul 2 tür toplantı yapar.
  1. Olağan Genel Kurul Toplantısı
    1 - Yıllık İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı
    2 - Seçim Genel Kurul Toplantısı
  2. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
A - OLAĞAN TOPLANTI
  1. İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı; her yıl Şubat ayı içinde günün koşulları (Fikstür ve benzeri) dikkate alınarak Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek iş günleri dışındaki bir gün, yer ve saatte kulüp lokalinde, lokal elverişli olmadığı takdirde Genel Kurul toplantısına uygun bir salonda yapılır. O gün çoğunluk olmazsa uygun görülecek, yine Şubat ayı içinde bir hafta sonra başka bir yer ve saatte usulüne uygun olarak yapılır. Bu toplantıda bütçe ve kesin hesabı ile idari işler görüşülerek ayrı ayrı karara bağlanır. SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTILARININ OLDUĞU SENELERDE İDARİ VE MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI OCAK AYI İÇERİSİNDE CUMARTESİ GÜNÜ, SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTILARI İSE 1 GÜN SONRA PAZAR GÜNÜ YAPILIR.
  2. Seçimli Genel Kurul Toplantısı; her 3 yılda bir Ocak ayı içerisinde o yılın İdari ve Mali Genel Kurul toplantısından bir gün sonra, günün koşulları (fikstür ve benzeri) dikkate alınarak Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek iş günleri dışındaki bir gün yer ve saatte kulüp lokalinde, lokal elverişli olmadığı takdirde genel kurul toplantısına uygun bir salonda yapılır. O gün çoğunluk olmazsa bir hafta sonra yine Ocak ayı içinde başka bir yer ve saatte usulüne uygun olarak yapılır. Bu toplantıda yalnız seçim ile uğraşılır. Vekaleten başka üye adına oy kullanılmaz.
B - OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI
Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı: Yönetim veya Denetleme Kurullarının gerekli gördüğü hallerde veya kulüp üyelerinden o yıl için Genel Kurula katılma hakkı olanlardan beşte birinin yazılı isteği üzerine yapılır.
Tüzüğün yeniden düzenlenmesi, maddelerin değiştirilmesi, tüzüğe yeni hükümler konulması, kulübün feshine karar verilmesi, yalnız olağanüstü toplantıda görüşülüp karara bağlanır. Ayrıca tüzük ve fesih toplantıları için özel çağrı yöntemi uygulanır.
ÇAĞRI USULÜ
MADDE 11 - Olağan ve Olağanüstü Genel Kurul toplantıları, kulüp merkezinin bulunduğu İstanbul ilinde yapılır. Bu toplantılar, yapılacağı günden en az on beş gün önce yeri, saati ve gündemi belirtilmek sureti ile Türkiye genelinde tirajı yüksek olan gazetelerden birinin Türkiye baskısında yayımlanır ve mahallin mülki amirine yazı ile bildirilir. Bu bildirime toplantıya katılacak üyelerin listesi eklenir. Bu ilanda birinci toplantıda gerekli çoğunluk sağlanamazsa Genel Kurul’un bir hafta sonra yine günü, yeri ve saati belirtilerek ve çoğunluk aranmaksızın toplanacağı yazılır. Bu ikinci toplantıya katılan üye sayısı, Kulüp Yönetim ve Denetleme Kurulları üye tam sayısı toplamının iki katından az olamaz. Gündemde fesih maddesi varsa bu koşul aranmaz. Bundan başka olağanüstü seçim, tüzük ve fesih ile ilgili toplantılar için yapılacak çağrıların o yıl için oy hakkı olan üyelerin Kulüp Üye Kayıt Defterindeki adreslerine ,gündemi de belirtilmek suretiyle onbeş gün önceden toplantı tarihi ayrıca bildirilir.
MADDE 12 - Genel Kurul toplantısına katılma hakkı olan üyelerin, kulüp sicil numarasına göre yazılmış üye listesi, birinci toplantı tarihinden on beş gün önce Seçme ve Sicil Kurulu’nca hazırlanarak, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri ve Seçme ve Sicil Kurulu Başkanı tarafından ortaklaşa imzalanarak askıya çıkarılır. Ayrıca Seçme ve Sicil Kurulu’nca yine bu süre içerisinde Giriş Kartları hazırlanır. Seçme Sicil Kurulu’nca hazırlanacak üye giriş listeleri Divan Başkanlık Kurulu’na verilir.
MADDE 13 - Genel Kurul ilanda belirtilen yer ve saatte toplanır. Genel Kurul’a katılma hakkı olan üyeler toplantı günü, üye kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya resmi makamlardan verilmiş hüviyetlerini Divan Kurulu’nca seçilen görevlilere gösterip Seçme ve Sicil Kurulu tarafından düzenlenen listelerde adları hizasını imzalayarak giriş kartlarını alırlar ve toplantı salonuna girerler. Giriş kartları dağıtımında, başkan adayları birer gözlemci bulundurabilirler. Toplantı için aranan çoğunluğun bulunduğu, Divan Kurulu’nca seçilen görevliler tarafından bir tutanakla belirtildikten sonra toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı veya görevlendireceği üyelerden biri tarafından sözü edilen tutanağa dayanılarak açılır. Bundan sonra bir başkan, iki başkan vekili, iki yazmandan oluşacak Genel Kurul Başkanlık Divanı seçiminin , toplantıya katılan üyeler tarafından gizli veya açık oyla yapılması kararlaştırılır. Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi oylarının sayımı Divan Kurulu’nca görevlendirilmiş kurul tarafından yapılır, başkan adayları birer gözlemci bulundurabilirler. Genel Kurul toplantısına, giriş hakkı olanların dışında kimse giremez. Hükümet komiserinin toplantıya gelmemiş olması toplantının ertelenmesini gerektirmez. Seçimli Genel Kurul’da oy kullanma süresi saat 17.00’de sona erer.
MADDE 14 - Genel Kurul Başkanı, konuşmaları tarafsızlık içinde yürütüp gerekli göreceği önlemleri almaya ve ilgililere aldırmaya, toplantının düzenini bozanlara uyarıda bulunmaya, tekrarlanması halinde toplantı salonundan çıkartmaya, toplantı tutanaklarını tutmaya, söz vermede ve söz istemede sırasına uyulmasını sağlamaya, ayrıca Başkanlık Kurulu üyeleri ile birlikte toplantının sonunda tutanakları imzalamaya ve birer örneklerini ertesi günü Kulüp Yönetim Kurulu ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanlıkları’na vermeye ve organlara seçilmiş olan üyelere bir hafta içinde seçim sonuçlarını yazılı olarak bildirmeye yetkilidir. Divan Başkanlık Kurulu da yeni seçilen Yönetim Kurulu ile eski Yönetim Kurulu arasında yapılması zorunlu Devir Teslim için en geç 5 gün içinde günü ve saati belirtilmek suretiyle tarafları kulüp lokalinde toplantıya çağırmaya yetkili olduğu gibi her iki kuruluşun başkan ve üyeleri de topluca, bu çağrıya uymak zorundadır. Yönetim Kurulu, Dernekler Yasası’na uygun olarak organlara seçilenleri yasal sürede kulüp merkezinin bulunduğu mülki amirliğe yazı ile bildirmek zorundadır.
MADDE 15 - Genel Kurul Başkanlık Divanı oluştuktan sonra Başkan, gündemi Genel Kurul’a açıklar. Genel Kurul üyelerinin ONDA BİRİNİN gündeme madde eklenmesi yolundaki isteklerinin gündemin başkanlıkça bilgiye sunulduğu sırada yazılı olarak yapılması ve karara bağlanması zorunludur. Yukarıdaki hüküm, DİLEKLER MADDESİ için de geçerlidir. Ancak seçim , fesih ve tüzük değişikliği toplantılarında gündeme eklenecek maddeler, esas gündem maddeleri görüşülüp karara bağlanmadan görüşme konusu yapılamaz ve karara bağlanamaz.
Görüşülen madde için söz alan üyelerin konuşma hakları saklı kalmak koşulu ile Genel Kurul o maddenin görüşülmesinin yeterliliğine karar verebilir ve konuşma süresi on dakikadan az olmamak üzere kısıtlayabilir.

MADDE 16 - Genel Kurul toplantısı açıldığında Yönetim Kurulu üyeleri topluca Başkanlık Divanı’na yakın bir yere oturur ve aklanıncaya kadar Genel Kurul üyeleri arasına giremezler ve oylamaya katılamazlar.
MADDE 17 - Genel Kurul’da alınan kararlar Yönetim Kurulu tarafından kulüp merkezinde üyelerin görebileceği bir yere asılır, ayrıca gerekli görüldüğü takdirde Genel Kurul üyelerine yazı ile de bildirilir.
MADDE 18 - Seçimler, kapalı oy ve açık sayımla yapılır. Seçime katılacak Genel Kurul üyeleri, Divan Kurulu tarafından tespit edilecek yeterli sayıdaki sandıkta ve yine Divan Kurulu tarafından görevlendirilen en az üç kişiden oluşan sandık kurullarının önünde kimlik kontrolünden sonra ve seçmen listelerine imzalarını atarak oylarını kullanırlar. Her üye, oyunu bizzat kullanmak zorundadır. Divan Başkanlık Kurulu’nca, seçimden önce belirlenecek teknolojik olanaklardan yararlanarak oy sayımı, Başkan adaylarının önceden yapacağı protokol ile belirlenebilir.

MADDE 19 - Oylar kullanılır ve sayılırken, Divan Kurulu tarafından önceden seçilecek yeterli sayıda kurul ile Genel Kurul Başkanlık Kurulu tarafından oy kullanımı ve sayımı ortaklaşa yapılır. Başkan adayları dilerlerse oy kullanımı ve sayımında birer gözlemci bulundurabilirler.
GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ

MADDE 20 - Genel Kurulun Görev ve Yetkileri
  1. Kulüp organlarının seçilmesi
  2. Kulüp tüzüğünün değiştirilmesi
  3. Yönetim ve Denetleme Kurulları’nın raporlarının görüşülmesi, Yönetim Kurulu’nun ibra edilmesi,
  4. Yönetim Kurulu’nca hazırlanan bütçenin görüşülüp aynen veya değiştirilerek kabul edilmesi,
  5. Kulüp için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya Kulüp malı taşınmaz malların satılması, Kulübe kamu kuruluşları tarafından süreli olarak tahsis edilmiş bulunan taşınır veya taşınmaz malların işletilmesi veya işletmeye verilmesi hususunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi,
  6. Kulübün Federasyonlara ve konfederasyonlara katılması veya ayrılması,
  7. Kulübün uluslararası faaliyette bulunması, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olarak katılması veya bu kuruluşlardan ayrılması,
  8. Kulübün feshedilmesi,
  9. Mevzuatta ve kulüp tüzüğünde Genel Kurulca yapılması belirtilen diğer görevlerin yerine getirilmesi,
  10. Futbol Federasyonu Genel Kurulu veya diğer benzeri kamu ve özel kuruluşlar nezdinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü temsilcisi olacak kişi veya kişilerin belirlenmesinde Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi.
DİVAN KURULUNUN KURULUŞU

MADDE 21 - Divan Kurulu aşağıdaki üyelerden oluşur:
  1. Mevcut Divan Kurulu üyeleri,
  2. Her 3 yılda bir yapılacak Seçimli Genel Kurul’ da, Genel Kurula o yıl katılma hakkına sahip ve Genel Kurul üyeliğinde 10. yılını doldurmuş ve bu süre içerisinde disiplin cezası almamış bulunan ve divan başkanlık kuruluna bir önceki yılın Aralık ayı sonuna kadar yazılı olarak başvuran üyelerin içerisinden 10 kişi Genel Kurul tarafından gizli oy ile divan üyeliğine seçilmiş olurlar. Ayrıca Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinde 30 yılını doldurmuş olan ve Seçimli Genel Kurullardan önceki yılın aralık ayı sonuna kadar yazılı olarak divan kuruluna başvuran üyeler Genel Kurulun onayı alınarak seçime katılmaksızın divan üyeliğine seçilmiş olurlar.
  3. Onur Üyeleri.
DİVAN BAŞKANLIK KURULU
MADDE 22 - Divan Kurulu, Seçimli Genel Kurul’dan sonra yapacağı ilk toplantıda 23. maddede belirtilen usülle bir başkan, dört asil ve iki yedek üyeden oluşan Başkanlık Kurulu için seçim yapar. Bu kurul, kendi içinde görev bölümü yaparak bir İkinci Başkan ve bir Genel Sekreter seçer ve seçim sonucunu Divan Kurulu’na sözlü, Yönetim Kurulu başkanlığına yazılı olarak bildirir. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı, Divan Kurulu’nun da başkanıdır.
Divan Kurulu Başkanı’nın görev yapamaz hale gelmesi veya istifa etmesi durumunda Divan Kurulu bir ay içinde olağanüstü toplanarak yeni Başkanlık Kurulu seçimini yapar.
DİVAN BAŞKANLIK KURULU SEÇİMİ VE GÖREVLERİ
a- DİVAN BAŞKANLIK KURULU SEÇİMİ

MADDE 23 - Seçim toplantısında, Divan Başkanı tarafından toplantı açıldıktan sonra toplantıyı idare etmek ve seçimi yapmak üzere bir Başkan, bir İkinci Başkan ve iki Yazman’dan oluşan Geçici Başkanlık Divanı seçimi yapılır ve gündemin görüşülmesine geçilir.
  1. Divan Başkanlığı’na aday olanlar , Başkanlık Kurulunu oluşturan üyelerin isimlerini gösteren bir liste ile seçime katılırlar. Başkan adaylarının verecekleri listelerde ,isim ve sıra değişikliği yapılamaz.
  2. Birden fazla aday olması durumunda, adaylar seçim toplantısından üç gün önce Divan Başkanlık Kurulu’na başvurarak seçimde uygulanacak yöntemleri bir protokolle belirler ve bu protokol seçim günü seçilecek Geçici Başkanlık Divanı’na uygulanması için verilir.
  3. Divan Başkanlık Kurulu seçimleri gizli oy açık sayım şeklinde yapılır.
  4. Divan Kurulu Başkanı ve/veya Divan Başkanlık Kurulu üyeleri kulübün yönetim kurullarında görev almayı düşündükleri takdirde, seçimden üç ay önce istifa etmek zorundadırlar. Bu durumda Divan Başkanlık Kurulu üyelerinin yedekler dahil dört sayısının altına inmesi halinde, Divan Kurulu’nun, en eski Divan Sicil Numarası’na sahip üyeleri ile Divan Başkanlık Kurulu (7) kişiye tamamlanır. Bu Başkanlık Kurulu, Divan Başkanlık Kurulu seçimine kadar kendi arasında yapacağı görev dağılımı ile görevini sürdürür.
b- DİVAN BAŞKANLIK KURULU GÖREVLERİ
  1. Divan Kurulu’nu temsil eder.
  2. Divan Kurulu kararlarını uygular.
  3. Divan Kurulu’nun gündemini hazırlar.
  4. Gerekli gördüğü konularda Divan Kurulu’na vereceği raporlarla, yapılmış ve yapılacak işler hakkında görüş ve dileklerini sunar.
  5. Ekim ayının son gününde yıllık aidatlarını ödeyen üyelerin aidat makbuzlarını inceleyerek, son makbuz sayfasını kapatır ve bunu bir tutanakla belirler. Bankaya yatırılmış aidatlar için uygun zaman ve miktarda aidat makbuzunu, ayrı bir tutanakla Seçme ve Sicil Kurulu’na verir.
  6. Yönetim Kurulu görevi bırakır veya görevi yapamaz hale gelirse, yeni Yönetim Kurulu seçilinceye kadar Divan Başkanlık Kurulu bu görevi üstlenir ve her türlü idari ve mali işleri yürütür. Genel Kurul’u 30 gün içinde OLAĞANÜSTÜ toplantıya çağırır.
  7. Seçimli Genel Kurul çalışmalarını, Seçme ve Sicil Kurulu ile birlikte yapar.
MADDE 24 - Divan Kurulu Çalışmaları
  1. Divan Kurulu, üç ayda bir Başkanlık Kurulu’nun belirleyeceği gün ve saatte toplanır. Ayrıca Divan Başkanlık Kurulu’nun gerekli gördüğü durumlarda veya Divan Kurulu üyelerinden onda birinin yazılı isteği ile de olağanüstü toplantı yapar. Mazeretsiz olarak arka arkaya (6) toplantıya katılmayan üyenin, Divan Kurulu seçme ve seçilme hakkı bir seçim dönemi için dondurulur.
  2. Divan Kurulu, en az altmış üye ile toplanır. Bu çoğunluk sağlanamadığında toplantı bir hafta sonrasına ertelenir. Ertelenen günde toplantı en az kırk üye ile açılır.
  3. Divan Kurulu toplantılarda görüşülecek konuları kapsayan gündem ve bir önceki toplantının özeti, Başkanlık Kurulu’nca toplantıdan on gün önce üyelerin adreslerine gönderilir.
    Toplantı açılınca gündem, Başkan tarafından okunur. Divan Kurulu, gündem maddelerinin yerlerini ve sıralarını değiştirebileceği gibi, toplantıda bulunan üyelerin onda birinin yazılı isteği üzerine gündeme madde ekleyebilir. Divan Başkanlık Kurulu resen veya diğer organların istemi üzerine veya toplantıya katılan üyelerin onda birinin yazılı isteğiyle toplantının gizli yapılması kararını alabilir.
  4. Başkan toplantıda bulunmadığında İkinci Başkan, o da bulunmazsa Başkanlık Kurulu’nun en yaşlı üyesi toplantıyı yönetir.
  5. Başkan, Divan Kurulu’na bir öneride bulunacağı ve bunu savunacağı veya Divan Kurulu üyeleri tarafından şahsı ve uygulamaları hakkında ileri sürülecek görüşlere cevap vereceği veya kendisini savunacağı zaman, başkanlık görevini İkinci Başkan’a bırakarak o konunun görüşülmesi sonuçlanıncaya kadar bir üye olarak görüşmelere katılır. Görüşülen konu İkinci Başkan’ı da ilgilendirdiği takdirde (d) fıkrası uyarınca seçilecek geçici başkana görevi bırakarak üyeler arasına katılır.
DİVAN KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ

MADDE 25 - Divan Kurulu’nun görev ve yetkileri şunlardır:
  1. Tüzüğün uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlıkları, başvurulması halinde karara bağlamak.
  2. Gerekli hallerde tüzüğü yorumlamak.
  3. Organlar arasındaki ilişkileri düzenlemek, gerekli önerilerde bulunmak.
  4. İncelemeyi gerektiren konularda komisyon kurmak, verilecek raporları karara bağlamak.
  5. Yönetim Kurulu’nun isteklerini görüşüp karara bağlamak,,
  6. Denetleme Kurulu’nun hazırlayıp sunacağı raporları inceleyerek, Denetleme ve Yönetim Kurulları’ndan bilgi ve açıklama istemek, raporlar hakkında ilgilileri uyarmak ve rapordaki sorunların çözümlenmesini sağlamak.
  7. Yönetim Kurulu’nun borçlanma taleplerini incelemek ve karara bağlamak.
  8. Genel Kurul’a kendi çalışmaları ile kulübün çalışmaları hakkındaki görüşünü ve ilerisi için dileklerini bildirmek üzere, Başkanlık Kurulu’nca hazırlanacak raporları görüşerek karara bağlamak.
  9. Tüzüğün Divan Kurulu ile ilgili maddelerini izlemek ve uygulamak
  10. Divan Kurulu, kulübün İdari ve Mali, Seçimli Genel Kurullar ile olağanüstü Genel Kurulları’nın tam bir tarafsızlık ve ciddiyet içinde yapılmasını, Seçme ve Sicil Kurulu yardımıyla sağlar.
YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ

MADDE 26 - Yönetim Kurulunun Seçimi
  1. Başkan ve Yönetim Kurulu, Seçimli Genel Kurul tarafından 3 yıl için seçilir.
  2. BAŞKAN ADAYI OLMAK İÇİN GENEL KURUL ÜYELİĞİNDE 5 YILLIK SÜREYİ DOLDURMUŞ OLMAK GEREKLİDİR. Yönetim Kurulu Üyesi Adaylığı için Genel Kurul Üyesi olmak yeterlidir.
  3. Başkan adaylarının seçim için düzenleyecekleri listeye:
    1. Başkan adayı olarak kendi adlarını ve soyadlarını,
    2. Yönetim Kurulu üyeleri başlığı altında 12 üyenin adlarını ve soyadlarını, Yönetim Kurulu yedek üyeleri başlığı altında 6 yedek üyenin ad ve soyadlarını yazar ve listelerini imzaladıktan sonra seçimden 3 gün önce saat 18.00’e kadar imza ve mühür karşılığında kulüp Divan Başkanlık Kurulu’na verir. Bu süre içinde yukarıda şekli ve içeriği belirtilmiş olan listelerini Divan Başkanlık Kurulu’na vermemiş olan adaylar seçime katılamaz.
    3. Kulüp Başkan adayları Divan Başkanlık Kurulu’na verdikleri bu listeleri kendileri istedikleri taktirde kamu oyuna açıklayabilirler.
    4. Seçimli Genel Kurul ilan edildiği ilk toplantıda yapılmadığı takdirde kulüp başkan adayları Divan Kurulu Başkanlığı’na verdikleri aday listelerini, bu ikinci Seçimli Genel Kurul toplantısından üç gün önceki çalışma saati bitimine kadar değiştirebilirler.
  4. Divan Başkanlık Kurulu kendisine verilen bu listeleri her Başkan adayı için ayrı bir renkte olmak üzere bastırır ve görevlendireceği kişiler eliyle ve mühürlü birer zarfla birlikte Genel Kurul üyelerine seçim günü dağıttırır.
  5. Seçim bittikten sonra Genel Kurul Başkanlık Divanı listelerin sayımını yapar ve sonucu bir tutanakla belirler.
  6. Genel sayımda seçim sandığından çıkan zarf miktarı toplantıya katılan üyelerin sayısından çok olursa, fazla zarflar açılmadan yok edilir. Sayım sonucu hangi başkan adayının listesi diğerlerinden çoksa, o listede adları yazılı olan kişiler listede gösterildikleri yere seçilmiş olurlar. Genel Kurul üyeleri tarafından listelerde yapılan silintiler, asil ve yedek üyeler arasındaki değişiklikler, sonucu değiştirmez. Eklenen isimler dikkate alınmaz ve listenin geçersiz sayılmasına neden olmaz. Bir zarfın içinde aynı başkana ait birden fazla liste çıkarsa bir tanesi geçerli sayılır diğerleri imha edilir. Bir zarfın içinden ayrı ayrı listeler çıktığı takdirde bunların tümü geçersiz sayılır.
YÖNETİM KURULUNUN KURULUŞU VE ÇALIŞMALARI

MADDE 27 - Yönetim Kurulu Kuruluşu
  1. Yönetim Kurulu seçimden sonra yapacağı ilk toplantıda bir İkinci Başkan, bir Genel Sekreter, bir Sayman ile biri profesyonel diğeri amatör spor dallarından ayrı ayrı sorumlu üye ve yeterli sayıda komite ve başkanını seçer.
  2. Yönetim Kurulu en az 7 günde bir Başkan, İkinci Başkan veya Genel Sekreter’in başkanlığında kulüp lokalinde toplanır.
  3. Yönetim Kurulu toplantılarında kararlar oy çokluğu ile alınır.
  4. Yönetim Kurulu üyeliğinden çekilme yazılı olarak yapılır. Çekilme, Yönetim Kurulu’nun ilk oturumunda gündemin ilk maddesine konur. Bu madde görüşülmeden ve karara bağlanmadan gündemin diğer maddelerinin görüşülmesine geçilemez. Bundan sonraki ilk oturumda yedek üyelerden biri Seçimli Genel Kurul’da aldıkları oy sayısına bakılmaksızın Başkan tarafından asil üyeliğe getirilir.
  5. Başkan veya Yönetim Kurulu veya Başkan ile birlikte Yönetim Kurulu çekilir veya başka nedenlerle görev yapamayacak hale gelirse aşağıdaki gibi hareket edilir:
    1. Seçimli Genel Kurul toplantısından sonra İLK İKİ YIL İÇİNDE yukarıdaki durumun ortaya çıkması halinde, bir ay içinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul toplantısına gidilerek seçim yapılır. Bu halde seçilecek Başkan ve Yönetim Kurulu’nun görev süreleri Olağan Seçimli Genel Kurulu’na kadardır.
    2. Seçimli Genel Kurul toplantısından İLK İKİ YILDAN SONRA yukarıdaki durumun ortaya çıkması halinde yine bir ay içinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul toplantıya çağrılarak seçime gidilir. Bu halde seçilecek Başkan ve Yönetim Kurulu’nun görev süreleri bir yıl uzatılarak Olağan Seçimli Genel Kurul bir yıl ertelenir. Bu durumda kulüp organlarının görev süreleri de Seçimli Genel Kurul’a kadar uzar.
    3. 1 ve 2.benddeki belirtilen durumlarda, Divan Başkanlık Kurulu, öngörülen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul toplantısına kadar Yönetim Kurulu görevlerini yerine getirmekle yükümlüdür.
  6. Özürü olmadan aralıksız üç toplantıya katılmayan üyenin, üyeliği Yönetim Kurulu kararı ile düşer.
YÖNETİM KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ

MADDE 28 - BAŞKANIN GÖREV VE YETKİLERİ
  1. Kulübü ve Yönetim Kurulu’nu tüzel ve özel kişilere, adli ve idari mercilere, dairelere, meclislere ve bu tür kuruluşlara karşı temsil eder. Kulübü sorumluluk ve yükümlülük altına sokan sözleşmeleri ve anlaşmaları Yönetim Kurulu’ndan yetki alarak tek başına, bunlardan parasal içerikli olanları öncelikle Sayman veya yetkili bir üye ile birlikte yapar ve imzalar. Başkan bulunmadığında yerine İkinci Başkan veya Genel Sekreter’in imzasının bulunması zorunludur.
  2. Yönetim Kurulu Görev ve Yetkileri


    Yönetim Kurulu kulübün yürütme organıdır. Kanunların, kararnamelerin, tüzüklerin, yönetmeliklerin, tebliğlerin ve kulüp tüzüğünün kendisine verdiği görevleri yapar ve yetkileri kullanır.
    1. Kulübü temsil için başkan bulunmadığı zamanlarda, İkinci Başkan’a, Genel Sekreter’e veya kendi üyelerinden bir veya birkaçına yetki verir.
    2. Kulübün kuruluş amacına uygun sportif ve sosyal gelişme programlarını yapar.
    3. Kulübün gelir ve gider hesaplarına ilişkin işlemleri yapar ve gelecek döneme ait bütçeyi hazırlayıp Genel Kurul’a sunar.
    4. Dernekler Kanunu’na uygun bir şekilde başvuran Türk vatandaşı olmayanların kulüp üyeliğinin kabulü halinde, bunları on gün içinde mahallin en büyük mülki amirliğine yazı ile bildirir.
    5. Kulüp tüzüğünün ve mevzuatın kendisine verdiği diğer işleri yapar ve yetkileri kullanır.
    6. Dernekler Kanunu’na ve Tüzüğe göre aşağıda belirtilen defterleri tutar.
      1. Üye kayıt defteri,
      2. Karar defteri,
      3. Gelen giden evrak defteri,
      4. Gelir ve gider defteri,
      5. Bütçe kesin hesap ve bilanço defteri,
      6. Demirbaş defteri,
      7. Müsabaka kayıt defteri,
      8. Kulüp organları ile teknik kadro kayıt defteri
      9. Sporcu kayıt defteri ve kartoteksleri,
      10. Diğer yasal defterler.
    7. Her branşta sportif faaliyetlerin, istatistik bilgilerin izlenmesi amacı ile sporcu ve teknik kadro kayıtları ile yarışmaların kayıtlarının tutulmasını sağlar..
    8. Denetleme Kurulu’nun incelemeleri sırasında görevlerini kolaylaştırıcı her türlü önlemleri alır ve istedikleri bütün belgeleri ve kararları kendilerine verir. Hükümet yetkilileri tarafından istenilecek her türlü defter, belge işlemli yazıları veya dosyaları kendilerine gösterir ve gerektiğinde onaylı birer örneklerini verir.
    9. Kanunlara, kararnamelere, tüzük ve yönetmelik hükümlerine aykırı olmayan gerekli ve yararlı tüm işleri yapar.
    10. Sporcular hakkında ödül ve ceza yönetmeliğine göre işlem yapar.
    11. Görev süreleri sonunda Genel Kurul’a sunacakları çalışma ve hesaplarının raporlarını Genel Kurul toplantı tarihinden bir hafta önce kulüp lokalinde üyelerin bilgisine sunar.
    12. Her yıl Yönetim Kurulu’nun uygun göreceği tarihte bütün spor dallarının katılması ile bir kutlama günü ve gecesi yapar. Ayrıca kulüp üyeliğinde 25 yılını doldurmuş olanlara onur belgesi ile gümüş, 50 yılını doldurmuş olanlara onur belgesi ile altın kulüp rozeti verilir.
    13. Genel Kuruldan yetki almadan Kulübün, TAŞINMAZ MAL VARLIKLARINI REHİN ETTİREMEZ , ÜZERLERİNE İPOTEK KOYDURAMAZ.
    14. Dernekler Kanunu’nun 57. maddesine dayanılarak yürürlüğe girmiş bulunan 26 Mart 1985 tarih ve 85/9562 sayılı yönetmeliğin 23. maddesinde belirtilen kadroları kurarak aşağıda sayılan hizmetleri gerekli gördüğü bu kadrolar aracılığı ile yürütebilir. KADROLAR
      1. Genel Sekreter
      2. Kulüp Saymanı
      3. Kulüp Doktoru Yardımcısı, Sağlık personeli
      4. Tesis ve Malzeme Yöneticileri ve Görevlileri
      5. Spor Direktörü
      6. Genel Kaptanlar
      7. Teknik Yönetici ve Eğiticiler
      8. Kaptanlar
    15. Yıllık aidatını ödeyen üyelerin listesini KASIM AYININ 15. GÜNÜNE KADAR Divan Başkanlık Kurulu ile Seçme ve Sicil Kurulu’na verir.
    GENEL SEKRETER’İN GÖREV VE YETKİLERİ
  3. Genel Sekreter’in Görev ve Yetkileri
    1. Yönetim Kurulu toplantı gündemini hazırlar.
    2. Kulübe üye olmak için başvuranlar hakkındaki istek kağıdını Seçme ve Sicil Kurulu’na gönderir. Seçme ve Sicil Kurulu’nca bildirilen inceleme neticesine göre Yönetim Kurulu’nca alınacak kararı gerekçeli olarak ilgiliye yasal süre içinde yazı ile bildirir.
    3. Karar defterini tutar. Yönetim Kurulu kararlarını tarih ve numara sırası ile günü gününe boş yer kalmayacak biçimde bu deftere işler. Altlarını Başkan ve üyelere imzalatır. Alınan kararların imzalanmasını sağlar.
    4. Gelen ve giden evrak defterini tutturur. Gelen ve giden evrakı tarih ve numara sırası ile işletir. Gelen yazıların gereğinin yapılmasını, gidecek yazıların düzenlenmesini, yollanmasını, bunların suretlerinin ve gelen yazıların asıllarının ilgili dosyalara konmasını ve Genel Kurul toplantı tutanakları ile belgelerinin dosyalarında saklanmasını sağlar.
    5. Müsabaka kayıt defterini tutturur. Kulübün faaliyet gösterdiği dallarda ve katılacağı müsabakalarda katılan sporcuların ad ve soyadları, alınan sonuçları tarih sırası ile bu deftere ayrıntılı biçimde işletir.
    6. Kulüp Yönetim Kurulu ve teknik kadro kayıt defterini tutturur.
      a- Kulüp Yönetim Kurulu’na seçilenlerin adlarını soyadlarını, görevlerini ve göreve seçilme ve görevin son bulma tarihlerini yazdırır.
      b- Teknik direktör, antrenör, menajer, monitör ve teknik yöneticilerin adları ve soyadları ile işe başlama ve işin son bulma tarihlerini deftere işletir.
    SAYMAN’IN GÖREV VE YETKİLERİ
  4. Sayman’ın Görev ve Yetkileri
    1. Kulübün gelirlerinin kanunlarda belirtilen alındı belgesi ile her türlü giderlerin yasal harcama belgesi ile yapılmalarını sağlar ve bu belgeleri Başkan veya yerine imzaya yetkili üye ile birlikte imzalar.
    2. Saymanlığa ait bütün defter ve kayıtları kanun, kararname, tüzük, yönetmelik, tebliğ ve muhasebe yönetmeliklerine uygun olarak düzenler. Gelir-gider, bütçe kesin hesap ve bilanço defterlerinin tutulmasını sağlar.
    3. Kulübün dönem sonu hesapları ile yeni dönem bütçesinin hazırlanmasını ve süresi içinde Yönetim Kurulu’na verilmesini sağlar.
    4. Kulübün tüm taşınmaz mallarıyla haklarını, taşınabilir mal ve kıymetli kağıtlarını demirbaş defterine işletir. Bunlarla ilgili evrakın korunmasını sağlar. Her yıl yapılacak İdari ve Mali Genel Kurul’a sunulacak raporlarda ilave demirbaşlar hakkında bilgi verir.
    YÖNETİM KURULU SÖZCÜSÜNÜN GÖREV VE YETKİLERİ
    1. Yönetim Kurulu kararlarının duyurulması
    2. Yazılı ve görsel basınla ilişkilerin yürütülmesi
    PROFESYONEL VE AMATÖR SPOR DALLARINDAN AYRI AYRI SORUMLU OLAN ÜYELERİN GÖREV VE YETKİLERİ
  5. Görev ve Yetkileri
    1. Profesyonel ve amatör spor dallarını ilgili yönetmelik hükümlerine göre Yönetim Kurulu adına yönetmek, sicillerini tutmak, yönetimle bu dallar arasında bağlantı kurmak.
    2. Bu dalların çalışma programlarını, uygulamalarını Yönetim Kurulu adına gözden geçirmek, izlemek ve her türlü ihtiyaçlarını Yönetim Kurulu’na bir raporla sunmak.
    3. Sportif uğraşlarda ve ihtiyaçların belirlenmesinde ve karşılanmasında bu kadroların ilgili ve yetkili idari ve teknik personelinden yararlanmak.
    4. Amatör spor dallarının sportif faaliyetleri hakkında Yönetim Kurulu’na ayda bir yazılı rapor vermek, bu dalların çalışmalarından Yönetim Kurulu’na karşı sorumlu olmak
DENETLEME KURULU’NUN KURULUŞU GÖREV VE YETKİLERİ

MADDE 29 -
  1. Denetleme Kurulu’nun Kuruluşu Denetleme Kurulu idari ve mali işlerde uzmanlaşmış kişilerden Divan Kurulu tarafından doğrudan belirlenen 15 kişilik listede adları yazılı olan EN AZ 3 YILLIK Genel Kurul üyeleri arasından kulüp Genel Kurulu’nca gizli oyla ve 3 YIL süreyle seçilen 5 asil ve 5 yedek üyeden oluşur. Bu kurulun üyeleri ilk toplantılarında görev bölümü yapar. İçlerinden birini Başkan, birini de Yazman seçer ve bunu karar defterine ilk madde olarak geçirir. Denetleme Kurulu’ndan çekilme veya başka nedenlerle boşalma oldukça yedeklerden en çok oy alan asil üyeliğe getirilir.
  2. Denetleme Kurulu Görevleri
    1. Kulübün idari, mali ve parasal işlerini kontrol eder ve bütün defterlerini, muhasebe evrak ve kayıtlarını inceler. Gelir ve giderlerin bütçeye uygunluğunu ve borçlanma yetkisini araştırır ve irdeler. İdari yönden mevzuata uygunluğunu denetler.
    2. Noksan ve usulsüz görecekleri gelir ve gider işlemlerinden dolayı Kurul bu görevleri yerine getirirken gözlem, doğrulama, aritmetik ve aktarma kontrolü yapar. Ayrıca görev konularıyla ilgili belge envanter incelemesiyle bilgi toplar. Yönetim Kurulu’nu sözlü ve yazılı olarak uyarır.
    3. Kulübün çıkarları ile ilgili konularda Genel Kurul’u toplantıya çağırmasını Yönetim Kurulu’ndan yazı ile ister ve bu durumdan Divan Kurulu’nu haberli kılar.
    4. Yönetim Kurulu üye sayısı doldurmalar nedeni ile yedeklerin de getirilmesinden sonra üye tam sayısının yarısından aşağı düşerse Genel Kurul’u en geç bir ay içerisinde toplantıya çağırır.
    5. Mart, Haziran, Eylül ve Aralık sonu itibariyle her üç ayda bir kulübün idari ve mali durumu hakkında, Yönetim Kuruluna ve toplandığında Divan Kuruluna rapor sunar. Ayrıca idari yönden gerekli konularda yazılı olarak bilgilendirir.
    6. Bütçe dönemi sonunda düzenleyeceği raporu Genel Kurul’a sunar.
    7. Denetleme görevi ile ilgili olarak kulüp organları ile kulüp dışı daire ve kurumlar ile yazışma yapar. Denetleme Kurulu, görevine seçildiği yılın ilk gününden başlar.
DİSİPLİN KURULU’NUN KURULUŞU , GÖREV VE YETKİLERİ

MADDE 30 -
  1. Disiplin Kurulu; Divan Kurulu tarafından EN AZ 5 YILLIK Genel Kurul üyeleri arasından hukuki ve idari konularda uzmanlaşmış kişilerden gösterilecek 15 kişilik aday listesinde adları yazılı olan kişilerden Genel Kurulca 3 YIL süre ile seçilen 5 asil 5 yedek üyeden oluşur. Disiplin Kurulu ilk toplantısında görev bölümü yaparak bir Başkan ve bir Yazman üye seçer. Seçim sonuçları noterden onaylı karar defterine ilk madde olarak yazılır ve Yönetim ve Divan Kurulu’na bildirilir.
    1. Disiplin Kurulu, üyelerin disiplin cezasını gerektiren tutum ve davranışlarına ilişkin olarak bu tüzükte belirlenen usuller çerçevesinde yapılan başvuruları değerlendirir ve karara bağlar.
    2. Kurul, başkanın daveti üzerine en az üç üyenin katılımı ile toplanır. Kararlar, katılanların oy çokluğu ile alınır. Oyların eşitliği halinde Başkan’ın oyu iki oy sayılır.
  2. Disiplin Kurulu, aşağıda tanımı yapılan disiplin cezalarını verir;
    1. Uyarma: Üyenin tutum ve davranışlarında daha dikkatli olmasının gerektiğinin kendisine yazı ile bildirilmesidir.
    2. Kınama: Üyeye tutum ve davranışlarında kusurlu bulunduğunun yazı ile bildirilmesidir.
    3. Geçici çıkarma: Kulüp üyeliğinin en fazla bir yıl süre ile askıya alınmasıdır.
    4. Kesin çıkarma: Kulüp üyeliğinin devamlı olarak sona erdirilmesidir. Kesin çıkarma kararları Genel Kurul’un ilk toplantısında onaya sunulur.
    1. Disiplin cezası uygulamasını gerektiren tutum ve davranışlar aşağıda belirtilmiştir:
      1. Üyelik onuru ile bağdaşmayan hareketlerde bulunmak, yetkisi olmadığı halde kulüp adına demeç vermek, yayın yapmak
      2. Kulüp tüzüğüne ve yönergelere aykırı davranmak, kulüp disiplinini bozmak, üyelerin onur ve saygınlığına zarar verici, küçük düşürücü ve benzeri davranışlarda bulunmak.
      3. Kulüp içinde ve dışında genel ahlaka aykırı davranışlar göstermek,
      4. Genel Kurul ile Divan Kurulu ve benzeri diğer organların toplantılarının selametle sonuçlanmasını engellemek, seçim listelerini tahrif etmek, kesmek, okunmaz hale getirmek, üyelerin serbestçe oy kullanmalarını engellemek, eleştiri sınırları dışında kulübü küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliği taşıyan beyanlarla BJK toplumuna zarar verecek faaliyetlerde bulunmak.
      5. SAHTE BELGELERLE ÜYELİK BAŞVURUSUNDA BULUNMAK,
      6. BAŞKASINA AİT ÜYE KİMLİK KARTINI KULLANMAK, TAKLİT VE / VEYA TAHRİF ETMEK
    2. Yukarıda (c) fıkrasında sayılan tutum ve davranışlardan;
      1. paragrafında sayılan haller UYARMA
      2. paragrafında sayılan haller KINAMA
      3. paragrafında sayılan haller GEÇİCİ ÇIKARMA
      4. e, f - PARAGRAFLARINDA SAYILAN HALLER İSE KESİN ÇIKARMA disiplin cezalarının uygulanmasını gerektirir
    3. Verilecek disiplin cezalarında hafifletici nedenlerin tespiti halinde duruma göre bir alt ceza uygulanabilir.
    4. Amatör ve profesyonel spor dallarında uygulanacak cezalar bu madde kapsamı dışındadır.
  3. Disiplin cezası uygulanmasını gerektiren tutum ve davranışlardan herhangi birinin tespiti halinde; kulüp organları veya ilgili olay hakkında ilgili üyeler, Yönetim Kurulu aracılığı ile Yönetim Kurulu ise doğrudan Disiplin Kurulu’na başvururlar. Yönetim Kurulu kendisine gelen başvuruları görüşü ile birlikte en geç onbeş gün içinde Disiplin Kurulu’na gönderir. Bu süre içinde gönderilmeyen başvurular, başvuru sahibinin doğrudan talebi üzerine Disiplin Kurulu’nca incelemeye alınabilir.
  4. Savunması alınmadan, hiçbir üye hakkında disiplin cezası uygulanmaz. Disiplin Kurulu, kendisine verilen süre içinde savunmasını yapmayan üye hakkında soruşturma dosyasındaki kanıtlara göre karar verir. Disiplin Kurulu tarafından verilen karar; ilgili üyeye bildirilmek ve siciline işlenmek üzere Yönetim Kurulu’na gönderilir.
  5. Bir disiplin cezası uygulanmasını gerektiren bu tüzüğün 30/C-1 bendinde belirtilen eylemlerden;
    1. - a ve b paragrafında sayılanlar oluş tarihinden itibaren 4 ay
    2. c, d, e ve f PARAGRAFINDA SAYILAN EYLEMLER, ÖĞRENİLME TARİHİNDEN İTİBAREN 1 YIL, OLUŞ TARİHİNDEN İTİBAREN İSE 2 YIL İÇİNDE HERHANGİ BİR DİSİPLİN KOVUŞTURMASINA KONU EDİLMEDİĞİ TAKDİRDE DİSİPLİN CEZALARI BAKIMINDAN ZAMANAŞIMINA UĞRARLAR.
SEÇME VE SİCİL KURULU’NUN KURULUŞU, GÖREV VE YETKİLERİ

MADDE 31-
  1. Seçme ve Sicil Kurulu; Divan Kurulu tarafından 10 yıllık Genel Kurul üyeleri arasından en az lise dengi okul mezunu olanlardan gösterilecek 15 kişilik aday listesinde adları yazılı olan ve kulüp Genel Kurulu’nca 3 YILLIK SÜRE İÇİN gizli oyla seçilen 5 asil ve 5 yedek üyeden oluşur. SEÇME VE SİCİL KURULU ÜYELERİ KENDİ ARALARINDA GÖREV BÖLÜMÜ YAPARAK BİR BAŞKAN VE BİR YAZMAN SEÇER.
  2. Üye olmak için kulübe başvuran kişinin dosyası Yönetim Kurulu’ndan geldiğinde kurul önce aday hakkında bir şikayet olup olmadığını, adayın önceden kulüp üyeliğinden kendi isteğiyle çıkmış veya çıkarılmış olup olmadığını, kanuna ve tüzüğe göre üyeliğe alınmasında bir sakınca bulunup bulunmadığını inceler. Gerekirse adayla doğrudan sözlü görüşme yapabilir.
  3. Kurul en az 4 üye ile toplanır. Gizli ve oy çokluğu ile karar alır. Kurulca alınan kararlar gerekçeli olup Yönetim Kurulu’nca alınacak karara esas teşkil etmek üzere başvuran kişinin üyeliğe kabulünün uygun olduğu veya talebin reddi gerektiği şeklindeki görüşünü bir yazı ile Yönetim Kurulu’na bildirir.
  4. Yönetim Kurulu’nca bildirilen üyeliğe kabul kararını üye kayıt defterine işler.
  5. Geçmiş yıldan veya yıllardan aidat borcu olan üyelerin borç miktarlarının GENEL KURULLARIN YAPILDIĞI AYI TAKİP EDEN AYDA ÜYELERE BİLDİRİLMEK ÜZERE Yönetim Kurulu’na iletir.
  6. Üye aidat kayıtlarını inceleyerek yıllık aidatını ödeyen ve Genel Kurul’a katılma hakkı olan üyelere verilmek üzere giriş kartları ile ad ve soyadları, kulüp sicil numarası yazılı ve hizalarında imza etmelerine elverişli sütun bulunan listeleri hazırlar ve listeleri Genel Kurul birinci toplantı tarihinden 15 gün önce Yönetim kurulu Başkanlığı ile Divan Kurulu Başkanlığı’na teslim eder.
  7. TÜZÜĞÜN 8. MADDESİNİN J BENDİ UYARINCA ÜYELİKLERİ SONA ERECEK ÜYELERİN VE AYRICA KULÜP ÜYELİĞİNDE 25 VE 50 YILINI DOLDURMUŞ OLAN ÜYELERİN LİSTELERİNİ OCAK AYINDA DİVAN KURULU İLE YÖNETİM KURULU BAŞKANLIKLARI’NA VERİR.
  8. Seçimli Genel Kurul çalışmalarını Divan Başkanlık Kurulu ile müştereken yapar.
  9. Disiplin Kurulu’nca verilen cezaları üyelerin siciline işler.
TARİH VE MÜZE KURULU’NUN KURULUŞU, GÖREV VE YETKİLERİ

MADDE 32 -
  1. Tarih ve Müze Kurulu, Divan Kurulu tarafından aday gösterilecek EN AZ 3 YILLIK Genel Kurul üyeleri arasından BJK tarihini iyi bilen 8 kişilik aday listesinde adları yazılı 3 asil ve 3 yedek olmak üzere Genel Kurulca gizli oyla seçilir. Kurulun görev süresi 3 YILDIR. Tarih ve Müze Kurulu üyeleri kendi aralarında görev bölümü yaparak bir Başkan ve bir Yazman seçer.
  2. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün tarihini araştırır, kulübün tarihini yazılı hale getirerek gelecek nesillere tanıtımını sağlar.
  3. Beşiktaş Jimnastik Kulübü için müze ve kütüphane kurulmasını sağlayarak halka açık hale getirir. Müzenin hazırlanacak bir yönetmelik ile takibini ve işleyişini kontrol eder.
  4. Tarih ve Müze Kurulu kulübün çeşitli spor dallarında katıldığı müsabakalar sonunda elde edilen derecelerin ödülleri olarak verilmiş olan armağanların ve kazanılmış kupaların müzedeki yerlerine özenle konulmasını, numaralanmasını, müze kayıt defterine numara sırası ile ve hangi tarihte yapılan hangi müsabakadaki derece için verilmiş olduğu belirtilmek sureti ile kaydolunmasını, bu armağanların ve kupaların resimlerinin çektirilerek albümlere konulmasını, armağanların ve kupaların yılda bir kayıtlarla karşılaştırılmak sureti ile elden geçirilerek iyi korunmasını sağlar. Yıllık raporunu Divan Başkanlık Kurulu’na verir.
  5. Bütün branşlardaki sporcu, teknik kadro ve karşılaşma sonuçlarını derler, yıllık raporlarını Divan Başkanlık Kurulu’na bildirir.
SOSYAL TESİS EDİNME - YAPMA, YAPTIRMA VE ONARMA KOMİTESİNİN KURULUŞU GÖREV VE YETKİLERİ MADDE 33 - Kulüp bünyesinde organlardan ayrı olarak Sosyal Tesis Edinme, Yapma ve Onarma Komitesi adıyla bir kurul oluşturulur. Bu komite Yönetim Kurulu Başkanı, Divan ve Yönetim Kurulları’nca kendi üyeleri arasında seçilecek ikişer üye olmak üzere toplam beş üyeden oluşur. Komite, Seçimli Genel Kurul’ dan sonra en geç bir ay içinde seçilmek zorundadır. Bu komiteye Yönetim Kurulu Başkanı başkanlık yapar. Komitenin görevi ve yetkisi sosyal tesis edinme, yapma, yaptırma ve onarmada kulüp yönetimine destek ve yardımcı olmaktır. Bu amaçla komitenin emrine kulüp resmi müsabakalarından elde edilecek net gelirin %0.5 (binde beşi) ile spor toto gelirinin %50’sinden oluşacak bir fon tahsis edilmiştir. Her iki kaynaktan sağlanacak gelirler en geç bir hafta içinde mevduatı en yüksek bir kamu bankasında komite adına açılacak bir hesaba yatırılır. Bu fon her ne nedenle olursa olsun amacı dışında kullanılamaz. Bu fondan Başkan’ın ve Divan Kurulu’ndan bir üyenin içinde bulunacağı çoğunluk karar vermedikçe bir harcama yapılamaz. Komite, çalışmaları ve harcamaları ile ilgili olarak Denetleme Kurulu’na üç ayda bir yazılı rapor sunar.
Komitenin görev bölümü, çalışma koşulları ve yöntemi düzenlenecek bir yönetmelikle açık ve ayrıntılı olarak belirtilir.


(PARASAL HÜKÜMLER)

MADDE 34 -
  1. Kulübün her türlü mali işleri kulüp Genel Kurulu tarafından onaylanan yıllık bütçesi ile bu tüzüğe göre düzenlenecek saymanlık yönetmeliği hükümlerine uygun
    olarak Başkan ve Sayman tarafından yürütülür.
    Kulübün gelir ve giderleri, nedenleri, nicelikleri ve nitelikleri gösterilerek alındı belgesi ile alınır ve yasal harcama belgesi ile ödenir. Bu işlemler, kasa ve mahsup fişlerine dayanılarak yapılır. Ödeme ve mahsup fişlerinde Sayman üye ile Kulüp Başkanı veya Başkan adına yetkili bulunanın kişinin imzalarının bulunması gereklidir. Belge ve fişlerin yasal süresinde defterlere geçirilmeleri Sayman üye tarafından sağlanır. Ödemelerinde ödeme fişlerinde harcanan paranın bütçenin hangi bölüm ve maddesinde bulunduğu gösterilir. Yönetim Kurulu tarafından verilen kararın tarih ve numarasının da fişlere konması gereklidir. İSTANBUL dışında herhangi bir görevin yapılması için avans verilmesi gerektiğinde Yönetim Kurulu kararının alınması zorunludur. Verilen avansın mahsubu, avans ile ilgili görev veya işin tamamlanmasını izleyen yedi gün içinde yapılır. Mahsubu yapılmadan aynı kişiye ikinci bir avans verilemez. Gezilerde yapılacak harcamalar dışında kulüp adına ve hesabına ödemeler Md. 28 (A) ve (D) fıkraları gereğince yapılabilir. Tüzüğün bu bölümündeki hükümlere uymadan yapılan harcamalardan ve bu ödemelerden parasal işlem fişlerinde imzaları bulunanlar zincirleme sorumludurlar, verileni öderler.
  2. Bütçenin hazırlanmasında gelir kısmında doğmuş ve elde edilmiş yıllık gelir ortalaması gözönüne alınır. Bu gelir, nedenleri gösterilerek artırılabilir. Giderlerde ise değişik kulüp görevlilerinin ve spor dallarının harcamaları, teknik direktör, antrenör, menajer, monitör, teknik ve idari personelin giderleri gösterilir. Profesyonel sporcular için maçların sonunda dağıtılacak ödüllerin veya verilecek cezaların tutarı, kullanılacak ölçüler tüzük hükümleri ve bütçeye aykırı olmamak üzere Yönetim Kurulunca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir.
  3. Bütçe yılı 1 Ocak’tan başlayıp 31 Aralık günü mesai bitimine kadar bir yıl için geçerlidir. Yönetim Kurulu yeni bütçenin kabulüne kadar her ay bir önceki yıl bütçesinin 1/12’si kadar (sözleşmeli işlemler hariç) harcama yapabilir.
  4. Yönetim Kurulu, gereksinim olduğu takdirde bütçenin bölümleri ve maddeleri arasında aktarma yapabilir; yeni bölümler ve maddeler açabilir ve nedenleri hakkında üçer aylık devrelerde toplanan Divan Kurulu’na bilgi verir. Ayrıca bu nedenleri Genel Kurul’a vereceği raporunda belirtir.
  5. Kulüp için yapılacak her türlü ödemeler yasal alındı belgesi, çek veya nakit ile yapılır. Kulüp kasasında ihtiyaçtan fazla nakit veya çek bulundurulamaz. Yönetim Kurulu hiçbir şekilde kulübün taşınır ve taşınmaz malları üzerinde rehin ve ipotek tesis ettiremez.
  6. Bütçe değerlendirilirken kanun, tüzük ve yönetmeliklerinin belirttiği şekilde kulübün amatör spor dallarına uygun miktarda, ayrıca Divan Kurulu harcamaları için % 0.5’i oranında ödenek ayrılması ve verilmesi zorunludur.
  7. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve ona bağlı spor kuruluşlarından ve her türlü spor yarışmalarından alınan paranın tamamı kayda geçirilir.
    Kulüp adına her ne şekilde olursa olsun sağlanan gelirlerin bankadaki kulüp hesabına yatırılması gerekir. Ancak bundan sonra harcama yapılabilir. Yalnız İSTANBUL dışında yapılacak maçlardan elde edilecek gelirlerin zorunlu harcamalar dışında dönüşte bankadaki kulüp hesabına yatırılması ve yapılan harcamaların dökümünün derhal defterine işlenmesi zorunludur.
  8. Yönetim Kurulu yukarıdaki hükümlerle bunların dışında kalanlar parasal konularla ilgili yönetmelikler yapar. Yönetmelik, Divan Kurulu’nun onayı alındıktan sonra yürürlüğe girer.
  9. Kulübün gelirleri ;
    1. Üye giriş ve yıllık aidatları,
    2. Genel hükümler çerçevesinde elde edilen bağışlar ve yardımlarla anlaşmalı ödemelerden doğan haklar,
    3. Müsabakalardan doğan gelirler,
    4. Düzenlenecek oyunlar, balo, piyango ve benzeri gelirler (Bu hesaplarda gelir ve giderlerin ayrı ayrı gösterilmesi zorunludur.),
    5. Devletten, özel ve katma bütçeli idarelerden sağlanacak gelirler,
    6. Diğer gelirlerden oluşmaktadır.
(DEĞİŞİK HÜKÜMLER)
MADDE 35 - Yönetmelikler, ilgili organların hazırlayacakları taslaklar Yönetim Kurulu'nun görüşü alındıktan sonra , Divan Kurulu'nca aynen veya değiştirilerek onaylanır ve yürürlüğe konur. Kulüp Genel Kurulu, kendisi için gerekli göreceği yönetmelikleri kendisi hazırlayıp yürürlüğe koyar.
MADDE 36 - Kulüp organlarında görev alanlar, kendilerine durumun bildirildiği günü izleyen yedi gün içinde yapılacak toplantıda bulunmak zorundadırlar. Bir üye birden fazla organa aday olamaz ve birden fazla organda görev alamaz.
MADDE 37 - Tüm organlar, seçim süreleri sonunda veya dağılma halinde devir teslim işlemi yaparak durumu bir tutanakla değerlendirip karar defterine geçirirler.
MADDE 38 - Kulüpte her ne ad altında olursa olsun para alarak çalışan Genel Kurul üyelerinin hakları dondurulur. Kendilerinden üyelik aidatı alınmaz. Üyeliği dondurulan bu üyelerin seçme ve seçilme hakları yoktur. 31 Ekim akşamına kadar o yılki aidatını yatıran ve görevinden istifa eden üye, dondurulan haklarını yeniden kazanır.
MADDE 39 - Beşiktaş Jimnastik Kulübü , Bakanlar Kurulu'nun 12.03.1992 tarih ve 2737 sayılı kararı ile kamu yararına dernek kabul edildiğinden, 19.04.1990 tarihli 3628 no'lu kanun gereği Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, göreve başladıklarında ve görevleri bitiminde ve varlıklarındaki değişmelerde bir ay içinde İçişleri Bakanlığı'na mal bildiriminde bulunmaları zorunludur.
MADDE 40 - Tüzük değişikliği, Genel Kurulda bulunması gereken toplantı çoğunluğu olması koşuluyla, oylamaya katılan üyelerin 2/3 çoğunluğuyla yapılır.
DERNEĞİN (KULÜBÜN) FESHİ
MADDE 41 - Genel Kurul, kulübün feshini Genel Kurul'a katılma hakkına sahip üyelerin en az 2/3'nün katıldığı toplantıda karar verir. Bu toplantıda aranan çoğunluk sağlanmazsa üyeler ikinci toplantıya çağırılır. İkinci toplantıya katılan üye sayısı ne olursa olsun konu görüşülüp hazır bulunan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile karara bağlanır. Derneğin feshi Yönetim Kurulu tarafından beş gün içinde mahallin en büyük mülki amirliğine bildirilir. Fesih kararı üzerine kulübün taşınır ve taşınmaz bütün malları, alacakları ve borçları Kabataş Erkek Lisesi'ne devrolunur.
MADDE 42 - Kulüp üyeliğini disiplin cezası nedeniyle kaybeden kişi tekrar üyeliğe alınmayacağı gibi, kendisine kulüp bünyesinde sürekli ya da geçici, paralı veya parasız görev de verilmez. Bu durumda olanların üyelikleri varsa görevleri kendiliğinden hükümsüz ve geçersiz sayılır.
MADDE 43 - Organların ,Dernekler Kanunu ile bu tüzükte açıkça belirtilmiş olan görev ve yetkileri dışında alacakları ve yapacakları uygulamalar, ayrıca karar almaya gerek kalmadan hükümsüz ve geçersiz sayılır.

MADDE 44 - Kulübün Kurucuları
  1. Muhittin, Emekli General - T.C
  2. Cami Baykurt, Eski Fizan Milletvekili - T.C
  3. Mazhar Kazancı, Emekli Albay - T.C
  4. Fuat Balkan, Eski Edirne Milletvekili - T.C
  5. M.Ali Fetgeri, Yazar - T.C
  6. Refik Öğretmen - T.C
  7. Behçet Asal - T.C
  8. Ahmet Fetgeri, Emekli Albay - T.C
(YÜRÜRLÜKLE İLGİLİ HÜKÜMLER)
MADDE 45 - HALEN UYGULANMAKTA OLAN TÜZÜĞÜN DEĞİŞTİRİLEN MADDELERİNİN ESKİ ŞEKİLLERİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR. BU TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNDE ÜYELİK HAKLARI İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN DÜZENLEMELER, GENEL KURULUN KABULÜ VE İLANINDAN SONRA HÜKÜM İFADE EDECEKLERDİR. KABUL VE İLAN TARİHİNDEN SONRA ÜYE OLACAKLAR YENİ KURALLARA GÖRE ÜYE OLACAKLARDIR. BU TARİHTEN ÖNCE ÜYE OLANLAR ESKİ TÜZÜK HÜKÜMLERİNE GÖRE HAK SAHİBİ OLACAKLARDIR. KAZANILMIŞ HAKLARI KORUNACAKTIR. İLK İDARİ VE MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI 2004 YILININ OCAK AYINDA YAPILACAKTIR. İLK SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISI 2004 YILININ OCAK AYINDA YAPILACAKTIR.
SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTILARININ OLDUĞU SENELERDE İDARİ VE MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI OCAK AYI İÇERSİNDE CUMARTESİ GÜNÜ, SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTILARI İSE 1 GÜN SONRA PAZAR GÜNÜ YAPILIR.
TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİN YAPILDIĞI TARİHTE GÖREVDE OLAN YÖNETIM KURULU, DİVAN BAŞKANLIK KURULU, DENETLEME KURULU, SEÇME VE SİCİL KURULU, DİSİPLİN KURULU VE TARİH VE MÜZE KURULU'NUN GÖREV SÜRELERİ DE OCAK 2004'TEKİ OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL TARİHİNDE SONA ERECEKTIR.
OCAK 2004 TARİHİNDE SEÇİLECEK OLAN YÖNETİM KURULU VE DİĞER KURULLAR İŞBU TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ GEREĞI 3 YIL SÜRE İLE GÖREV YAPACAKLARDIR


MADDE 46 - - DERNEKLER YASASI'NA UYGUN OLARAK HAZIRLANAN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ , OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ GENEL KURULU TARAFINDAN KABUL VE İLANINDAN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRER. GEÇİCİ MADDE 1- İŞBU TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİN KABUL EDİLDİĞİ GENEL KURUL TARİHİ İLE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİN İLAN TARİHİ ARASINDA KULÜBE ÜYELİK BAŞVURUSU YAPILAMAZ VE ÜYE KAYDI YAPILAMAZ.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü / Www.Bjk.Com.TR 'den Alıntıdır.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 22:44   #2
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Tesekkurler.Bu ne hiz
__________________
YETER!!!
alleenje Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 22:57   #3
A S T U T E
 
astute - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

teşekkürler
__________________
Kara topraga Beyaz Kefenle gömülürken yanibasimiza konacak SIYaH-BEYaZ atkinin hayaliyle yasiyoruz
astute Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 21:25 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580