Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-05-2009, 21:35   #1
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal 5. kez Devler Ligi'nde!

Turkcell Süper Lig'de Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yenerek, 2008-2009 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, aynı zamanda 5. kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya da hak kazandı.
Turkcell Süper Lig şampiyonunun direkt, ikincisinin ise 2 ön eleme oynayarak katılacağı ligde yeni sezonda Türkiye'yi temsil edecek ilk ekip Beşiktaş oldu.
Siyah-beyazlılar, eylül ayının ortasında başlayacak 'Devler Ligi'nde direkt olarak gruplarda mücadele edecek.
Beşiktaş, daha önce 4 kez yer aldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, gruplarını 2 kez üçüncü, 2 kez de dördüncü sırada tamamlarken, ilk 2 sırayı alıp 2. turu henüz göremedi.
'Kara Kartallar', 'Devler Ligi'nde 1997-1998 sezonunda Galli John Benjamin Toshack, 2000-2001 sezonunda İtalyan Nevio Scala, 2003-2004 sezonunda Rumen Mircea Lucescu, 2007-2008 sezonunda da Ertuğrul Sağlam yönetiminde mücadele etti.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2009, 21:36   #2
 
İnEvAsYoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

daha çok gidicez devler ligine tarih bunuda yazsınnn
__________________
İnEvAsYoN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2009, 21:37   #3
 
Ayhanco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 


Seneye inleteceğiz Avrupa'yı.Bekleyin.
__________________
Göklerden daha mavi denizlerden daha derin topraktan güzel kokan ne ola
Rüzgardan daha serin başaklardan daha nazlı ay ışığından ılık ne ola
Ahu gibi gözleri baktıkça yürek yakan yar ola
Cennet bahçesi kokan göğsünde çiçek açan yar ola

Ayhanco Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2009, 21:59   #4
 
kartalim_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Önemli olan bunu seriye bağlamak, inş. bu başlangıç olur ve her sene Ş.Ligi'nde oynarız...Bunun içinde çıtayı yükseltmek lazım, bu şampiyonluk bizi rehavete sokmamalı, aksine daha da hırslandırmalı, daha da hedef büyültmeli, daha iyi adamlar alınmalı vs...İnş. bu şampiyonluktan elde ettiklerimizi iyi bir şekilde değerlendiririz bu sezon...
__________________
Click the image to open in full size.
kartalim_ Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2009, 22:02   #5
 
caki-bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Kara Kartal'ın Şampiyonluk Öyküsü

Kara Kartal'ın Şampiyonluk Öyküsü




Ertuğrul Sağlam yönetiminde 2007-2008 sezonuna giren Beşiktaş, sezon sonunda hedeflenen hiçbir başarıyı gerçekleştirememiş, Avrupa'da tarihi bir hezimet yaşamış ve ligi 3. sırada bitirerek taraftarlarına tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Biten sezonun ardından Beşiktaş taraftarları artık yönetimden, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'dan ve menajer Sinan Engin'den ümitlerini kesmişti. Yönetime tepkiler ciddi şekilde artarken, taraftarlar arasında da bölünmeler yaşanması da gecikmedi.

Bu olumsuz tabloya ek olarak sezon öncesi hazırlık kampında basında "terlik kavgası" olarak bilenen İbrahim Toraman ile İbrahim Üzülmez arasında yaşanan olaylar, yeni sezona başlamadan camiada tam anlamıyla şok etkisi yarattı.

Kısacası Beşiktaş camiası başarıya açtı ve bu açlık artık yapılan en ufak hatalara bile verilecek tepkilerin en üst düzeyde olmasına sebep oluyordu.

Ve Beşiktaş tüm bu saydığımız olumsuzluklar ile 2008-2009 sezonuna tatsız mı tatsız bir giriş yaptı...
Click the image to open in full size.

TRANSFERDE DOĞRU İŞLER

Hem camia içindeki negatif elektriği dağıtmak hem de şampiyonluğu elde etmek için devreye giren yönetim, önceki sezonda yapılan transfer hatalarının tekrarlanmaması için transfer konusunda işi sıkı tuttu.

Takımın savunmada yaşadığı sıkıntıları gidermek için ilk olarak Udinese'den Tomas Sivok ve Zapotocny'yi, ardından ise Panathinaikos'dan Antony Seric'i kadrosuna dâhil eden Beşiktaş, orta sahada Cisse'nin alternatifi olarak Manisaspor'dan Uğur İnceman'ı ve kanatlarını güçlendirmek için Gaziantepspor'dan Ekrem Dağ'ı kadrosuna katarak yeni sezona girdi.

Beşiktaş yönetimi yapılan transferlerin verdiği güç ile yine sezona 3 kupa parolasıyla başladı. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak olan UEFA Kupası Finali siyah-beyazlı camianın iştahını kabartıyor ve yıllardır Avrupa kupalarında alınan başarısız sonuçların acısını sarmak için UEFA Kupası'nı müzesine götürerek tarihe geçmek isteniyordu.

Tabi ki ligdeki hedefler de çok önemliydi...
2002-2003 sezonundan beri şampiyonluk yaşayamayan Beşiktaş hem lig şampiyonluğunu hem de Fortis Türkiye Kupası'nı müzesine götürmek amacındaydı.

Ancak bu kadar yüksek hedeflerin beklentileri de yüksek oluyordu ve bu beklentiler Ertuğrul Sağlam'ın sonunu getiriyordu...


ADAM GİBİ ADAM KAPIYI DIŞARIDAN KAPADI!

Sezonu UEFA Kupası'nda deplasmanda oynanan Sroki Brijeg maçıyla açan Beşiktaş, rakibini 2-1 yenerek avantajlı bir skor ile İstanbul'a dönmeyi başardı.

Ligin 1. haftasında ise Beşiktaş, Antalyaspor deplasmanındaydı ve zorlu mücadele hem şeref tribününde hem de saha içinde oldukça çekişmeli geçti!

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in kafasına atılan çakmak şeref tribününde ortamı gererken, Antalyaspor karşısında maçı uzun süre 2-0 yenik götüren Beşiktaş, maçın 78. dakikasından sonra Delgado ve Bobo'nun attığı gollerle mücadeleyi 3-2 kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapmayı başardı.

Siroki Brijeg ile 28 Ağustos tarihinde rövanş maçında karşılaşan Beşiktaş, güçsüz rakibini kendi evinde 4-0 yenerek UEFA Kupası'nda ilk rakibini saf dışı bıraktı.

Ligin 2. haftasında ise siyah-beyazlılar kendi seyircisi önünde ilk lig maçına çıktı...
Baştan sona üstün oynadığı mücadelede Konyaspor'u Delgado ve Holosko'nun attığı 2 golle geçerek puanını 6'ya çıkartan Beşiktaş, ligde averajla liderliğe yükseldi.

Trabzonspor deplasmanı ise Beşiktaş'ın puan kayıplarının ilkiydi. Ligde 3. haftada karşılaşan iki ezeli rakibin mücadelesinde gol sesi çıkmayınca, Beşiktaş 2. hafta devraldığı liderliği 3. hafta Sivasspor'a teslim etti...
Click the image to open in full size.

KHARKOV KAHRETTİ!

UEFA Kupası'nda Sroki Brijeg'i kupa dışına iten siyah-beyazlılar, Ukrayna'nın ismi duyulmayan ancak son yıllarda gelişme gösteren ekiplerinden biri olan Metalist Kharkov ile eşleşti ve ilk karşılaşma İnönü Stadyumu'nda oynandı. Zorlu mücadeleyi 1-0 kazanan Beşiktaş deplasman için avantajlı bir skor elde etti.

Siyah-Beyazlılar lige döndüğünde 4. haftada kendi evlerinde Gaziantepspor'u konuk etti. Baştan sona Beşiktaş'ın üstünlüğü ile geçen mücadelede Bobo, Serdar Özkan ve Nobre'nin attıkları gollerle Gaziantepspor'u 3-0 geçen Beşiktaş, 4. hafta sonunda tekrar liderliğe yükseldi.

Ancak Beşiktaş inişli çıkışlı bir grafik çizmeye devam ediyordu ve rakip ligin 5. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'du. Oldukça zorlu geçen maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş ligde oynadığı 5. maçta 4. puanını kaybetti ve liderliği Trabzonspor'a devretti.

Bir anlamda İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oynanan vasat futbol Ukrayna'da Beşiktaş'ın başına gelecek büyük felaketin habercisiydi...

Metalist Kharkov ile 1-0'ın rövanşında deplasmanda Ukrayna'da karşılaşan Kara Kartallar oldukça kötü oynadıkları mücadelede rakibine 4-1 yenilerek sezon başında finali hedeflediği UEFA Kupası'na erken veda etti. Bu kötü sonucun ardından camia içinde Ertuğrul Sağlam için hazırlanan kazanlar kaynamaya başladı.

Bir önceki sezon Liverpool karşısında alınan 8-0'lık sonuç Beşiktaş'ın tarihine kara bir leke olarak kazınırken, Ukrayna'nın adı sanı duyulmamış bir takımı karşısında alınan 4-1'lik sonuç doğal olarak Beşiktaş taraftarının sabrını taşırdı.
Click the image to open in full size.

MUSTAFA DENİZLİ ŞAMPİYON YAP BİZİ

Camia içinden gelen yoğun baskılara ve Yıldırım Demirören'in kendisi görevinin başındayken Lucescu ile görüşmesine tahammül edemeyen Ertuğrul Sağlam takımının başında ligin 6. haftasında Hacettepe karşısına çıkıyor, ancak Beşiktaş'ın aldığı 2-1'lik galibiyete rağmen teknik direktörlük görevinden istifa ediyordu.

Ligde ilk 6 haftayı mağlubiyet görmeden 4 galibiyet 2 beraberlikle kapatan Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından teknik direktör arayışları hız kazanırken, taraftarlar artık takımın başına üst düzey bir teknik adamın geçmesini istiyordu. Dolayısıyla Yıldırım Demirören ve yönetiminin üzerindeki baskı gittikçe daha da artıyordu.

Daha önce "Ben Beşiktaş camiasının başında olduğum sürece Mustafa Denizli bu kapıdan içeri giremez!" diyen Yıldırım Demirören kararından döndü ve takımın başına tecrübeli çalıştırıcı Mustafa Denizli'yi getirdi.

Mustafa Denizli ise şampiyonluğa hasret kalan bir camiada görev almayı kabul ederek üstüne ateşten bir gömlek giydi ve belki de kariyerinin sonu olacak bir mücadelenin içinde kendini buldu.

Ligin 7. haftasında deplasmanda oynanan Gençlerbirliği maçı Mustafa Denizli'nin takımının başında çıktığı ilk mücadele oldu. Maça hızlı başlayan Beşiktaş, sahadan Tello, Sivok ve Nobre'nin attığı 3 golle 3-1 galip ayrılmayı başardı ve tekrar liderliğe yükseldi.

Click the image to open in full size.Bir sonraki hafta ise Beşiktaş kendi evinde ligin güçlü ekiplerinden biri olan aynı zamanda sezon sonu şampiyonluk için mücadele edeceği Sivasspor'u konuk etti. Karşılaşmadan 1-1'lik sonuçla ayrılan Beşiktaş ligde yenilmezliğini sürdürürken, Mustafa Denizli yönetiminde ilk puanlarını da kaybetmiş oldu.

Fortis Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında kendi evinde Antalyaspor'u 3-0 yenen Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde kupaya iyi bir başlangıç yaptı.

Ligin 9. haftası ise Beşiktaş'ın namağlup ünvanını kaybettiği hafta oldu...
Deplasmanda Kayserispor'a 1-0 yenilen Beşiktaş Ertuğrul Sağlam ile hiç yenilgi almamışken, Mustafa Denizli yönetiminde ligde oynadığı son 3 maçta 5. puanını kaybediyor ve liderliği Trabzonspor'a devrediyordu.

Deplasmanda alınan Kayserispor yenilgisini taraftarlarına unutturmak isteyen futbolcular, 10. haftada kendi evinde Kocaelispor'u devirmek amacındaydılar. Ancak maça hızlı başlayan Kocaelispor'un maçın 16. dakikasında 2-0 öne geçmesi İnönü Stadyumu'nda soğuk duş etkisi yarattı. Buna rağmen Beşiktaş maçtan kopmayarak ve seyirci desteğini de arkasına alarak rakibini Nobre, Holosko, Delgado ve Bobo'nun attığı gollerle 5-2 geçmesini bildi.

Fortis Türkiye Kupası A Grubu'nda Beşiktaş'ın bir sonraki rakibi ise Trabzonspor oldu. Siyah Beyazlılar bu zorlu deplasmandan 2-1'lik sonuçla dönerek kupada puanını 6'ya çıkarttı.

Ligde ise Mustafa Denizli yönetiminde puan kayıpları devam ediyordu...
Ligin 11. haftasında deplasmanda Bursaspor'a konuk olan Beşiktaş maçta kullandığı rekor sayıda korner atışına rağmen golü bulamıyor ve Bursa deplasmanında 2 puan bırakıyordu.


MUSTAFA DENİZLİ'NİN STRESLİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

İnönü Stadyumu'nun 12. hafta konuğu ise Beşiktaş'ın efsanevi kaptanlarından biri olan Rıza Çalımbay'ın çalıştırdığı Eskişehirspor'du. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmayı Sivok ve Nobre'nin attığı gollerle 2-0 kazanan Beşiktaş lider Trabzonspor'u takibini sürdürdü.

13. haftaya gelindiğinde artık Beşiktaş için derbi zamanı gelmişti ve ezeli rakiplerden biri olan Fenerbahçe ile kozlar paylaşılacaktı... Ancak Beşiktaşlılar Kadıköy'den boynu bükük ayrıldı.

Maçın hakemi Bünyamin Gezer'in tartışmalı kararları sebebiyle mücadeleyi 10 kişi tamamlayan Beşiktaş ezeli rakibine 2-1 yenilmiş ve bir dönem Ertuğrul Sağlam için çalan çanlar Mustafa Denizli için de çalmaya başlamıştı.

Fakat Mustafa Denizli ve Beşiktaşlılar için sıkıntılı günler daha yeni başlıyordu...
Ligin 14. haftasında kendi evinde Ankaraspor'u konuk eden Kara Kartallar sahadan 3-1 yenik ayrılıyor ve sıralamada kendini 6. sırada bularak lider Trabzonspor'un 6 puan gerisine düşüyordu.

Taraftarların tepkisi artarken nefes almak isteyen Beşiktaş ligin 15. haftasında kendi evinde Ankaragücü'nü konuk etti ve mücadeleden Holosko'nun attığı golle 1-0'lık galibiyetle ayrılmasını bildi.

Artık herkesin gözü ligde ilk yarının son maçı olan 16. haftadaki Galatasaray maçındaydı...
Mustafa Denizli'nin göreve geldiği günden itibaren ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen Beşiktaş Galatasaray'ı yenerek kötü gidişe dur demek istiyor ancak evdeki hesap çarşıya uymuyordu.

Delgado'nun atılması sebebiyle Galatasaray karşısında eksik kalan Beşiktaş deplasmanda Galatasaray'a 4-2 yeniliyor ve ligde ilk yarıyı lider Sivasspor'un 6 puan gerisinde 6. sırada kapatıyordu...

Alınan kötü sonuçlar ve iki derbide alınan yenilgi camianın sabrını taşırmıştı, lakin Yıldırım Demirören ile yönetimi biraz da çaresizlikten baskılara karşı koyup, teknik direktör Mustafa Denizli'nin yanında durdu.

Takımının lig yarışından koptuğu iddia edilmesine rağmen tecrübeli çalıştırıcı Mustafa Denizli sezon sonunda takımının şampiyon olacağını iddia ediyor ve ısrarla iyi sonuçların yakında olduğunu söylüyordu.


TRANSFER DOSYASI YENİDEN AÇILIYOR

Beşiktaş takımının mevcut oyuncularıyla şampiyonluğu kovalayamayacağına kanaat getiren Beşiktaş yönetimi, Almanya Milli Takımında da oynayan Schalke'nin orta saha oyuncusu Fabian Ernst'le anlaştı.

Daha sonra Bursaspor'un Trabzonspor'a satmak üzere olduğu Yusuf Şimşek'i olaylı bir şekilde kadrosuna dâhil eden Beşiktaş, ex-menajer Sinan Engin tarafından taraftarın vazgeçilmezi olacağı iddia edilen Seric ile de devre arasında yollarını ayırdı.

Özellikle, önceki yıllarda Sverrisson ve Giunti'nin yaptığı gibi 90 dakika sahanın enine boyuna mücadele eden Fabian Ernst'in Beşiktaş'a oyun içinde katacağı direnç pek çok kişinin tahminlerinin ötesinde oldu...

İsveç'ten kiralık olarak gelen Erkan Zengin ise pek tercih edilmeyecek olsa da cezalı ve sakat oyuncuların durumuna göre takımın kadro derinliğine katkıda bulunmuştu...

Mustafa Denizli hedefine ulaşmayı kafasına koyan bir takım oluşturmuş ve kimsenin kendisine inanmadığı zamanlarda bile takımının şampiyon olacağını söyleyerek oyuncularını ayakta tutmuştu. Yapılan takviyelerin de etkisiyle ligin ikinci yarısında Mustafa Denizli'nin liderliğindeki Beşiktaş şampiyonluğu kovalayan bir takım hüviyetine büründü.

Fortis Türkiye Kupası'na dönen Beşiktaş kendi evinde zayıf rakibi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni 3-1 mağlup etti ve kupada 3'te 3 yaparak puanını 9'a çıkarttı.

Gruplardan çıkmayı garantileyen Beşiktaş deplasmanda Gaziantepspor'a 1-0 yenilmesine rağmen Fortis Türkiye Kupası'nda yoluna devam etmeyi başardı.

Ligin ikinci yarısına (aslında ilk yarının son maçına) 17. haftadaki Denizlispor maçıyla start veren Beşiktaş, kendi evinde Kratochvil'in kendi kalesine attığı golle rakibini 1-0 yenerek ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Fortis Türkiye Kupası'nda gruplardan çıkan Beşiktaş çeyrek finalde kendi grubunda karşılaştığı Antalyaspor'la tekrar eşleşti ve deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmayı 2-0 kazandı.
Click the image to open in full size.

"BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLACAK!"

Kupada karşılaştığı Antalyaspor ile bu sefer ligin 18. haftasında İnönü'de karşılaşan Beşiktaş, mücadeleyi Tello'nun attığı golle 1-0 kazanarak ligde 5. sıraya yükseldi ve lider Sivasspor ile arasındaki puan farkını 2 haftada 4'e indirmeyi başardı.

Bu arada alınan başarısız sonuçların ardından takımının şampiyon olacağını iddia eden Mustafa Denizli'nin söylemlerinde herhangi bir değişiklik olmadı ve tecrübeli çalıştırıcı ısrarla her basın toplantısında "Beşiktaş şampiyon olacak" sözünü tekrarlamaktan asla kaçınmayarak kendine duyduğu güveni yinelemeye devam etti.

Fortis Türkiye Kupası rövanş maçında Antalyaspor'la karşılan Beşiktaş aynı takımla 1 haftada 3. kez karşı karşıya geliyordu. Rövanş maçını kendi evinde 3-1 kazanan Beşiktaş, iki maçta aldığı galibiyetlerle kupada ismini yarı finale yazdırmayı bildi.

Ligin 19. haftasında Konyaspor'a konuk olan Beşiktaş rakibiyle golsüz berabere kaldı ve deplasmanda 2 puan bırakarak ikinci yarıdaki ilk puan kaybını yaşadı. Mustafa Denizli kaybedilen 2 puana rağmen alınacak seri galibiyetlerin yakın olduğunu söylemekten kaçınmasa da, Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda ağır bir yara almış olduğu bir gerçekti.

İlk yarıda deplasmanda golsüz berabere kaldığı Trabzonspor'u 20. haftada kendi evinde konuk eden Beşiktaş, oynadığı iyi oyuna rağmen sahadan 1-1'lik sonuçla ayrıldı ve ligin 20. haftasında 5. sırada kaldı.

Trabzonspor'a karşı sergilenen iyi futbolu devam ettiren Kara Kartallar deplasmanda Gaziantepspor'u 3-0 yenerek 21. Hafta itibariyle 3. sıraya yükseldi.

Takımın ikinci yarının başlamasının ardından sıralamada 3 basamak yükselmesi, camianın her geçen gün hem takıma hem de teknik direktör Mustafa Denizli'ye güveni arttırdı.
Kısacası Beşiktaş'ta yüzler gülmeye başlamıştı...
Click the image to open in full size.

RAKİPLER YOLDAN ÇEKİLİYOR

Ligin 22. haftasında rakip, Beşiktaş'a hiç yenilmemiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'du. Oldukça zorlu geçen mücadeleyi kendi evinde 2-1 kazanan Beşiktaş, Sivasspor'un puan kaybetmesinin ardından aradaki puan farkını 3'e indiriyor ve bir anlamda şampiyonluk yarışında "Ben de varım" diyordu.

Bu arada Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aldığı başarısız sonuçların Beşiktaş'ın işini kolaylaştırdığını söylemek gerek. İki takım da Beşiktaş'ı yenmesine rağmen 22. hafta sonunda Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde yer aldı.

Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finalde Ankaraspor ile eşleşen Beşiktaş deplasmanda zorlu rakibine 3-1'lik sonuçla üstünlük sağlayarak bir üst tur için ciddi bir avantaj elde etti.

Bu sezon Ankara'nın uğurlu geldiği takımlardan biri olan Beşiktaş, ligin 23. haftasında deplasmanda Hacettepe'ye konuk oldu ve bu zorlu karşılaşmadan da 3-2'lik sonuçla galip ayrılmayı bildi.

Ligin ikinci yarısında yenilgi yüzü görmeyen Siyah-Beyazlılar, deplasmanda aldığı bu galibiyetin ardından sıralamada Trabzonspor'u geride bırakarak 2. sıraya yükseldi ve lider Sivasspor'un Ankaraspor karşısında 2 puan kaybetmesinin ardından aradaki puan farkını 1'e indirmeyi başardı. Artık lig yarışı Beşiktaş için 23. haftada yeniden başlamıştı...

Ligde sıkıntılı günler yaşayan Gençlerbirliği'ni 24. haftada kendi evinde konuk eden Beşiktaş, Ernst, Ekrem Dağ ve Holosko'nun attığı gollerle rakibini 3-0 yenerek Sivasspor'u takibini sürdürdü.

Ligin 25. haftasında şampiyonluk düğümünün çözülmesi beklenildi fakat bu düşüncede olanlar yanıldı. Deplasmanda lig lideri Sivasspor'u yenerek liderliği ele geçirmek isteyen Beşiktaş rakibiyle 1-1 berabere kalarak 1 puan geriden yarışa devam etmek zorunda kaldı.

Beşiktaş'ın ligin ilk yarısında 1-0 yenildiği Kayserispor'la rövanşı ise 26. haftada gerçekleşti... İnönü'de konuk ettiği Kayserispor'u Yusuf Şimşek'in attığı golle yenen Beşiktaş, böylece rakibinden rövanşı almış oldu.
Ancak en az Beşiktaş kadar şampiyonluğu isteyen Sivasspor da deplasmanda Denizlispor'u 2-0 yenerek Beşiktaş'la arasındaki puan farkını korudu.

Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki diğer 3 rakibi olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ise yaşadıkları puan kayıpları sebebiyle 22. haftayı Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde kapattılar.

Ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yaşayan ancak ikinci yarıda toparlanışa geçen Kocaelispor'a 27. haftada konuk olan Beşiktaş, maçın 74. dakikasına kadar yenik götürdüğü mücadeleden Zapotocny, Bobo ve Yusuf'un attığı gollerle 3-1 galip çıktı ve kayıp vermeden yoluna devam etmeyi başardı.

Aynı hafta şampiyonluk yolundaki iki rakibi olan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin berabere kalması ve maç sırasında yaşanan kavgalar nedeniyle ağır cezalar almaları, şampiyonluk yolunda iki takımın ümitlerini yok etti.
Bir anlamda Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor şampiyonluk yolundaki iki rakibinden tam anlamıyla kurtuldular...

Sivasspor'un Konyaspor deplasmanında puan kaybetmesinin ardından kendi evinde Bursaspor'u yenerek lig liderliğini ele geçirmek isteyen Beşiktaş'ın umutları başka bahara kaldı.
İbrahim Toraman'ın atılması sebebiyle uzun süre mücadeleyi 10 kişi sürdüren Siyah-Beyazlılar Bursaspor karşısında 0-0 berabere kalarak 28. haftada liderliği ele geçiremedi.

Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finalin ilk karşılaşmasında Ankaraspor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş kendi evinde 2-1'lik skorla yenilmesine rağmen adını finale yazdırmayı bildi.


"ŞAMPİYON OLAMAZSAK TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ BIRAKIRIM"

Sırada olan Eskişehirspor deplasmanı belki de Süper Lig'in en zorlu deplasmanlarından biriydi...
Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun'un Beşiktaş'ın yarıştan kopacağını çünkü Anadolu'nun Sivasspor'un şampiyonluğunu istediğini belirtmesine rağmen Beşiktaş, Eskişehir deplasmanından da 3 puanla dönmeyi bildi.
Bobo ve Holosko'nun attığı gollerle Eskişehirspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, 29. haftada da inatla zirve takibini sürdürdü.

Ligin 30. haftası ise sürprizlere açık bir hafta oldu...
Sivasspor'un Gazinatepspor'a 2-1 yenilmesinin ardından Fenerbahçe'yi yenerek liderlik koltuğuna oturmak isteyen Beşiktaş'ı kötü bir sürpriz bekliyordu.

Hafta içinde neredeyse bütün basın organlarında zorlu maçın favorisi olarak ilan edilen Beşiktaş kendi evinde Fenerbahçe karşısında tel tel döküldü ve galibiyet 2-1'lik skorla Fenerbahçe'nin oldu.
Alınan bu mağlubiyetle Beşiktaş kendi eline gelen liderlik fırsatını ikinci kez teperek büyük bir avantaj kaybetti.
Bu sezonun şampiyonu olan Beşiktaş'ı değerlendirirken gözden kaçırılmaması gereken ve çok önemli olan bir detay var.

Mustafa Denizli camianın umutsuzluğa kapıldığı zamanlarda kendini bir anlamda basının önüne atarak sürekli aynı sihirli kelimeyi tekrar etti...
"Beşiktaş bu sezon şampiyon olacak" diyen Mustafa Denizli Fenerbahçe maçının ardından bu sefer de ortaya kariyerini koydu.

Oyuncularına "Bu sezon şampiyon olamazsak, teknik direktörlüğü bırakırım" diyen Mustafa Denizli yine kendi yöntemleri ile bozulan moralleri yerine getirmeyi başardı.
Click the image to open in full size.

ÖNCE LİDERLİK, SONRA DA İLK KUPA GELİYOR!

Son haftalar yaklaştıkça Beşiktaş için artık umuda yolculuk da başlamıştı...
İstanbul'dan ayrılan Siyah-Beyazlılar ligin 31. haftasında Ankaraspor'a konuk oldu ve mücadeleyi Holosko, İbrahim Toraman, Bobo ve Tello'nun attığı gollerle 4-1 kazanmayı başardı.

Aynı saatlerde kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilen Sivasspor ise Beşiktaş'a uzun süre teslim etmediği liderliği ligin 31. haftasında kendi elleriyle vermiş oldu.

Liderliği ele geçirmenin sevincini yaşayan Beşiktaş'ı yine zorlu bir maç bekliyordu. Ligde iki kez yenildiği Fenerbahçe'den Fortis Türkiye Kupası finalinde rövanşı almak isteyen siyah-beyazlılar İzmir'de oynanan mücadelede ezeli rakibini 4-2 yenerek Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Fortis Türkiye Kupası'nın kazanılması ve ligde yakalanan liderlik Beşiktaş camiasında büyük sevinç yarattı. Artık herkesin aklı zorlu Ankaragücü maçındaydı ancak maç beklenildiğinden daha kolay geçti.
Click the image to open in full size.

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

Ankaragücü zaman zaman Beşiktaş'a zorluk çıkarsa da Kara Kartallar deplasmanda Bobo'nun ve Ernst'in golleriyle rakibini 3-1 yenerek 32. haftada liderliğini korumayı başardı.

Böylece İstanbul'dan çıkarken herhangi bir kupa kazanamamış ve liderliği elde edememiş olan Beşiktaş, İstanbul'a döndüğünde Fortis Türkiye Kupası ve lig liderliğini eline alarak dönüyor ve şampiyonluk için gün sayıyordu...

Turkcell Süper Lig'de oynadığı hiçbir derbi maçını kazanamayan, lakin ligde liderliği elinde tutan Beşiktaş ligin 33. haftasında kendi evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti.
Maçın başından itibaren konuk ekip Galatasaray'ın üstünlüğü ile geçen zorlu mücadelede gülen taraf Beşiktaş oldu. Rakibini 2-1 mağlup eden Beşiktaş son haftaya Sivasspor'un 2 puan önünde girmeyi başardı.

Ligin son haftasında deplasmanda Denizlispor ile karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş, Denizlispor'un daha önce hem siyah-beyazlılara, hem de Fenerbahçe'ye yaşattığı hayal kırıklığını tekrarlamamak için temkinli gitti.

Click the image to open in full size.

VE MUTLU SON: KARAKARTAL 13. KEZ ŞAMPİYON Denizli'de oyuna son derece akıllı bir savunma kurgusu ile başladı Beşiktaş. Denizlispor atakları adeta eriyip gitti bu kurgu içinde...
Karşılaşmanın başlarında, serbest atışta direkte patlayan top biran için siyah beyazlıların yüreklerini ağızlarına getirdi... Ancak hemen ardından gelen Holosko'nun golüi şampiyonluğun habercisiydi...
İkinci yarı İbrahim Toraman'ın sol ayağından çıkan müthiş füze ile Denizi "Şampiyon Beşiktaş" tezahüratları ile inlemeye başladı...
2008 - 2009 sezonunda şampiyonun adı BEŞİKTAŞ'tı...
Ne mutlu Beşiktaşlılara...
Bileklerinin hakkıyla kazandıkları bu şampiyonluğu şimdi doyasıya kutlama zamanı...


Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.




Click the image to open in full size.





kaynak medyaspor.com
__________________
Kosovali caki cilgin besiktasli
caki-bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2009, 22:05   #6
 
caki-bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

adminlere bir ricam olsun bu konuyu silmesinler herkes okusun ve bilsin
__________________
Kosovali caki cilgin besiktasli
caki-bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2009, 22:07   #7
 
caki-bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

lutfen okuyan herkes yorum yapmiyorsada nokta biraksin bu konu yok olmasin herkes okumasi gerek ...burda olmayanlar daha sonra gelecek olanlar bu konuyu okumak icin yardimci olun arkadaslar
__________________
Kosovali caki cilgin besiktasli
caki-bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2009, 22:07   #8
Dişi Kartal
 
therush5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Avrupa beklesin bizi geliyoruz..
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
therush5 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2009, 22:10   #9
herkes sever biz taparız
 
kartalice06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
beşiktaş 5. kez devler ligine katılacak

Turkcell Süper Lig'de Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yenerek, 2008-2009 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, aynı zamanda 5. kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya da hak kazandı.


Turkcell Süper Lig şampiyonunun direkt, ikincisinin ise 2 ön eleme oynayarak katılacağı ligde yeni sezonda Türkiye'yi temsil edecek ilk ekip Beşiktaş oldu.
Siyah-beyazlılar, eylül ayının ortasında başlayacak “Devler Ligi”nde direkt olarak gruplarda mücadele edecek.
Beşiktaş, daha önce 4 kez yer aldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, gruplarını 2 kez üçüncü, 2 kez de dördüncü sırada tamamlarken, ilk 2 sırayı alıp 2. turu henüz göremedi.
“Kara Kartallar”, “Devler Ligi”nde 1997-1998 sezonunda Galli John Benjamin Toshack, 2000-2001 sezonunda İtalyan Nevio Scala, 2003-2004 sezonunda Rumen Mircea Lucescu, 2007-2008 sezonunda da Ertuğrul Sağlam yönetiminde mücadele etti.
__________________
kartalice06 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2009, 22:20   #10
Dişi Kartal
 
therush5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bir an geriye döndüm nerelerden geldik yav be helal olsun herkese.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
therush5 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 06:39 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580