Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-07-2009, 09:51   #1
Banned
 
Vedat_Okyar_Kalbimizde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Erhan Güven Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü’nde

Erhan Güven
Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü’nün yeni sezondaki ilk misafiri yeni transferimiz Erhan Güven oldu. Güven, sorduğumuz sorulara içtenlikle yanıt verdi.
Click the image to open in full size.
Yeni gelen futbolcunun şöhreti eğer zayıf kalmışsa yani pek fazla tanınmıyorsa taraftarla tanıştıracak sorular sormak adettendir. Erhan Güven de bu tarz futbolculardan bir tanesi. Futbolu yakından takip edenler bilir, ancak mesafeli duranlar çıkartamazlar kim olduğunu. Erhan, futbola Saran Keskinspor’da başlayıp yükselişe geçmiş, sırasıyla Kırıkkalespor, Gençlerbirliği ve Ankaraspor’da görev yapmış bir futbolcu. İstikrarlı oyunu ve kart görmeyen yapısı ile bundan sonra Beşiktaş formasıyla futbol hayatına devam edecek.
Öncelikle transferinin perde arkasına göz atalım.
Erhan Güven: “Beşiktaş’a gelmek benim adıma çok gurur verici bir olay. Hiç beklemediğim bir anda menajerim Beşiktaş’ın beni istediğini söyledi. Ben de düşünmeden kabul ettim ve imzayı attım. Büyük bir mutluluk yaşıyorum şu anda.”
Erhan Güven, genellikle sağ bekte oynuyor ama ihtiyaç olduğunda stoperde de görev yapabiliyor. Futbolcunun çok yönlü olanı makbuldür; Erhan da elinden geldiği kadarıyla kendisini geliştirmeye çalışıyor.
Erhan Güven: “Her iki tarafta da iyi olduğumu düşünüyorum. Benim için sorun olmuyor. Stoperde daha az efor harcıyorsunuz ama dörtlü sistemde bek oynadığınız zaman önünüzdeki koridor size emanet. Yani sahanın sağ tarafında defalarca gidip gelmeniz gerekiyor. Kafa toplarında ve markajda iyi olduğumu düşündüğüm için stoperde de etkiliyim.”
İbrahim Üzülmez yıllardır sol bekin değişmeyen ismi. Bir sürü teknik adam, bir sürü transfer geldi ama yılların tecrübesi Üzülmez’i kimse oynadığı mevkiden edemedi. Sol kanat yıllardır bu istikrarla ilerlerken sağ bölgede kimse tutunamadı, İbrahim Üzülmez gibi birisi gelmedi sağ kanata. Erhan da bunun farkında ve bu yaraya ilaç olmak istiyor.
Click the image to open in full size.Erhan Güven: “Öncelikle İbrahim Abi çok önemli bir isim. Gençlerin ondan öğrenmesi gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Bu yaşında bile inanılmaz bir özveri gösteriyor. Yıllardır oynadığı pozisyonu korudu, yerini kimseye kaptırmadı. Umarım ben de onun gibi kalıcı bir isim olurum. Benden çok şey beklendiğinin farkındayım. Buraya sorumluluklarımın bilincinde geldiğim için üzerimde herhangi bir baskı yok diyebilirim.”
Geçen yılın en iyi çıkış yapan oyuncularından Ekrem Dağ ile büyük bir rekabete gireceksiniz sağ bek için.
Erhan Güven: “Ekrem geçen yıl kazanılan şampiyonlukta çok büyük emeği olan bir futbolcu. Aramızda rekabet olacağı bir gerçek ama rekabet her zaman başarıyı ve kaliteyi getirir. Burada kazançlı çıkacak olan taraf Beşiktaş olacak. Biz ikimiz de formayı hak etmek için gücümüz yettiği kadar dostane bir şekilde mücadele edeceğiz. Zaten hocamız da iyi olana, formda olana formayı verecektir.”
Futbolda adaptasyon süreci denilen bir şey var. Eğer bir futbolcu bu süreyi çabuk atlatıyorsa işleri rayına oturtuyor. Yok eğer bir türlü istenileni veremezse en güçlü sığınak yine ‘adaptasyon’ oluyor. Yeni bir ortama giren herkesin başına gelen normal bir hadise aslında. Futbolcunun duygusal yönüyle alakalı. Erhan, İstanbul’a gelirken en çok bundan korkuyormuş. “Takım arkadaşlarım beni kabullenir mi, uyum sağlayabilir miyim” diye geçirmiş aklından. Ama sezon hazırlıkları başlayınca hiçbir şey tahmin ettiği gibi olmamış.
Erhan Güven: “Aslında gelene kadar biraz çekingendim. Çünkü yeni bir ortama, şampiyon bir takımın kadrosuna dahil olacaktım. Ama buraya geldikten sonra gördüklerim sayesinde bu çekingenliğimi kısa sürede üzerimden attım. İbrahim abi, Rüştü abi, Yusuf abi ve diğer takım arkadaşlarım gerek saha içinde gerek saha dışında benimle çok ilgilendiler. Bu sayede havaya ve atmosfere de hemen uyum sağladım. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Zaten buraya gelince şunu çok iyi anladım ki, kazanılan şampiyonlukta en önemli faktör takım içindeki arkadaşlıkmış.”
Takım arkadaşların nasıl karşıladı seni?
Erhan Güven: “Burada çok iyi karşılandığımı söyleyebilirim. Zaten arkadaşlarımın birçoğuyla karşılıklı oynamıştık. Bir samimiyetimiz olmasa da birbirimizi biliyorduk. Dediğim gibi herkes çok yardımsever. Herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor burada.”
Erhan’ın daha önce oynadığı iki takımın da en büyük sorunu tribünlerin boş kalması. Bir futbolcunun asla istemeyeceği şey, boş tribünlere karşı futbol oynamaktır herhalde. Ankaraspor ve Gençlerbirliği serüvenini taraftarsız tamamlayan Erhan Güven, bundan böyle dünyanın en büyük taraftar topluluğunun karşısında ter dökecek. Destekse destek, coşkuysa coşku... Erhan’a göre taraftarın ne kadar önemli bir güç olduğunu sessiz bir sahada oynadığınızda daha iyi anlıyormuşsunuz. Anadolu takımlarının en büyük sorunu da boş tribünler diye tespit ediyor genç futbolcumuz.
Erhan Güven, geçtiğimiz yıl Ankaraspor’da sadece 1 maçta sakatlandığı için takımını yalnız bırakmış. Onun dışında bütün maçlarda oynamış bir futbolcu. Artık modern futbol bek pozisyonunda görev yapan futbolculara ofansif sorumluluklar da yüklüyor. Bir bek sadece rakip atakları savunmakla yükümlü değil; önündeki koridor kendisine emanet. Zaman zaman ileri çıkıp yaptığı ortalarla gol pozisyonları hazırlamaları gerekiyor. Erhan Güven’in istatistiklerine baktığımızda üç başlık dikkat çekiyor. Bunlardan bir tanesi oynadığı maç sayısı, bir diğeri gördüğü kart sayısı, öbürü ise asist konusundaki kısırlığı. Erhan her maçta görev almasına rağmen hiç asist yapamadan bitirmiş 2008-2009 sezonunu. Dikkatimizi çeken bu konuya Erhan açıklık getiriyor.
Erhan Güven: “Ankaraspor’da oynarken oyun yapımız gereği ileri çıkmamam gerekiyordu. Maç öncesinde aldığımız talimatlar bu yöndeydi. Takım ileri çıktığında bekler stoperlere yakın oynayarak defansı daha güçlü hale getirmeye çalışıyorduk. Sonuçta Ankaraspor kontraatak oynayan bir takım. Bunun semeresini de ilk yarının sonunda aldık zaten. Sizden hücuma katılmamanız istendiğinde siz de verilen görevi yapmaya çalışıyorsunuz. Aslında bakarsanız hücuma katılmayı kendime daha uygun görüyorum. Burada bu fırsatı yakalayacağımı biliyorum, o zaman daha farklı bir Erhan izleyeceksiniz. Umarım hazırladığım gollerle kazanacağımız galibiyetlerde pay sahibi olurum.”
Bu istikrarlı halin dikkat çekici. Biraz açabilir miyiz bunu?
Erhan Güven: “Futbolun benim mesleğim olduğunun farkındayım. Bu işi ne kadar iyi yaparsam mesleğimin gereğini o denli yerine getiririm diye düşünüyorum. Profesyonelce bir hayat sürmeye çalışıyorum. Uyku saatlerime, yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Bunlar sağlığımı ve formumu korumama neden oluyor. Zaten sağlığınızı koruyabilirseniz oynamanızı engelleyecek sakatlıklardan kurtulmuş oluyorsunuz. Bu da devamlılığınız için önemli bir faktör. Uykunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum.”
Defansta oynamana rağmen ligde ve kupada toplam 3 sarı kart görmüşsün. Bu çok ilginç bir durum.
Erhan Güven: “Kart görmemek için dikkatli oynamaya çalışıyorum. Aslında sert bir oyuncuyum ama bunu futbolun izin verdiği ölçüde uygulamak için çabalıyorum. İkili mücadelelerde ayakta kalmaya çalışıyorum. Hakeme itirazın bir şey değiştirmeyeceğinin de farkındayım. Durum böyle olunca kart görmeniz de zor oluyor.”
Beşiktaş’a geldikten sonra dikkatini çeken, şaşkınlık yaşamana sebep olan bir şey var mı?
Erhan Güven: “Az önce de söylediğim gibi böyle bir dayanışma beklemiyordum. Takım arkadaşlarım arasında çok sıkı bir bağ var. Herkes birbiriyle ilgileniyor, kenetlenmiş bir topluluğun arasına geldim. Böyle bir şey beklemiyordum, bu beni çok şaşırttı. Tesis personelinden takım kaptanına kadar herkes birbirine çok saygılı davranıyor, tam bir sevgi ortamı yani.”
Bundan sonra Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek bir futbolcu Erhan Güven. Avrupa’nın en büyük kulüpleri, en büyük futbolcularıyla aynı havayı teneffüs edecek. Bu durum şimdiden heyecanlandırıyormuş yetenekli futbolcuyu. Beşiktaş’a gelerek hedeflerinin büyük bir kısmını gerçekleştirmiş. Bundan sonraki hedefi ise Beşiktaş’tan Milli Takım’a yükselmekmiş.
Tesislerde nasıl vakit geçiriyorsun?
Erhan Güven: “Tesisler gördüğüm en iyi yerlerden bir tanesi. Tam bir futbol ortamı var. Ormanın içinde ve son derece modern bir yerde kalıyoruz. Tesislerde kalmayı kendim tercih ettim, belki ileride eve çıkarım. Şu anda hayatımdan çok memnunum. Zaten günde iki idman yapıyoruz. Yapacak çok fazla bir şey de yok aslında. Dışarıya da fazla çıkmıyorum. Bir kere İsmail Köybaşı ile dışarıya yemeğe gittik hepsi o. Burada güzel vakit geçiriyorum. Tesislerde kalmaktan memnunum.”
İstanbul hayatı bir çok futbolcunun sonunu hazırladı. Seni korkuttu mu peki?
Erhan Güven: “Açıkçası çok fazla dışarıda olan birisi değilim. İdman ve ev arasında bir hayat sürüyorum genellikle. Ara sıra izinli olduğumuzda belki dışarı çıkarım ama sezon içerisinde beni neredeyse hiçbir zaman dışarıda göremezsiniz. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Zaten dinlenip, vakit geçirebileceğimiz zamanlarda var.”
Teşekkürler...
Röportaj: Hüseyin Eroğlu
__________________
Click the image to open in full size.
Vedat_Okyar_Kalbimizde Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-07-2009, 10:21   #2
Banned
 
Vedat_Okyar_Kalbimizde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bu adam çok iyi çıkacak bence
__________________
Click the image to open in full size.
Vedat_Okyar_Kalbimizde Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-07-2009, 10:50   #3
 
joeblack60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

inşallahhh
__________________
Lütfen Konu acarken konunun var olup olmadıgını kontrol ediniz..

------------------------------------

Lütfen Forum kurallarını okuyunuz..
joeblack60 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-07-2009, 12:53   #4
 
Kamenitza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

valaa cocuk sessiz duruyo ama ekremi felan keserse sasmayalim... baya alternatifli kadro oldu gercekten ya
__________________
Click the image to open in full size.
Kamenitza Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-07-2009, 13:18   #5
 
onursemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bu yönden takmımız çok iyi alternatfi çok olan bi kadromz var
__________________
Click the image to open in full size.

Mekanın Cennet Olsun Küçük Şifo..
onursemih Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-07-2009, 15:20   #6
 
İnEvAsYoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

gerçekten alternatiflerimiz çok iyi oldu diğer büyük takımlardan en büyük farkımızda bu zaten dün gördük gs yi bizim alternatiflerimiz olsaydı o maçı rahatça açarlardı o yüzden fazlasıyla mutluyum çnkü klubemiz çok güçlü
__________________
İnEvAsYoN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-07-2009, 15:25   #7
 
İbodaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İstikrarlı bir oyuncu..Ver formayı sırıtmadan 34 maç oynar..Ama çok da bişey vermez hücum anlamında..Genç olsa hadi üzerine düşülerbilir diyicem de..27-28 yaşına gelmiş adam..Rıdvan'a verilsin buna verilecek şans..Gerçi hangisi iyi oynarsa, hakederse o alsın da formayı yine de bu adama alternatif gözüyle bakıyorum ben..İlk 11'de yer bulamaz kendine..
__________________
B
İbodaca Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 08:17 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580