|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır. |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
13-07-2008, 22:18 | #1 | ||
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 2.299
Tecrübe Puanı: 19 |
İyi kavun nasıl seçilir? Yaz aylarında en çok bulunan meyvelerden birisi olan kavunun insan sağlığına yararı çok fazla. Ne var ki iyi kavun seçmek pek kolay değil. İşte, size 5 yolu. Kavun, Peygamberimizin en çok sevdiği meyvelerden birisi olarak bilinir. Hz. Muhammed kavunu çok sever ve ondan şöyle söz ederdi: "O yemektir, o şerbettir, o çövendir, o reyhandır, o iç organları temizler." Hz. Muhammed, "iç organları temizler" derken daha yüzyıllar öncesinde kavunun kanı temizleyici özelliğini anlatmış. Günümüzde Avrupa ve Amerika'da doktorlar tarafından yararları tescil edilen kavunun en önemli özelliği kandaki zehirli maddeleri atması. Kavunu, İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de övmüş ve faydalarını eserlerinde anlatmışlar. Kavunun yüzde doksanbeşini su oluşturur. A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler de var. Kavun gerek erkeğin, gerek kadının cildini tazeler, ona canlılık ve güzellik kazandırır. İsmi estetik tarihine geçen ünlü güzellerin ve artistlerin pek çoğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler. NASIL ALACAKSINIZ? 1. İyi kavun ağır olur. Elinizde okkalayın, ağır olanı alın. 2. Yuvarlak, san kavunun sapı, çektiğiniz zaman kolay kopuyorsa iyi kavundur. 3. Kavun Kırkağaç kavunu ise dibinin sarıya çalması gerekir. 4. Bir kavun ne kadar yumuşaksa içi o kadar da asitleşmiş demektir. Kavunun yumuşağına yanaşmayın. 5. Turfanda kavunlar lezzetsizdir. Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay sonra yiyin ancak o zaman lezzet kazanır. NASIL YİYECEKSİNİZ? Kavunu genellikle yemeklerden sonra yemek gibi bir alışkanlığımız var. Akşamcılar ise kavunu yemek arasında, diğer mezelerle birlikte yer. Her iki şekli de fazla yarar sağlamaz. Kavunu yemeklerden önce yiyin. YARARLARI - Kanı zehirlerden temizler. - İştah açar, - Bağırsakları yumuşak tutar, - Sinirleri yatıştırır ve rahat bir uyku sağlar, - Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder, - Romatizma ağrılarını hafifletir, - Hafif yanıkları iyileştirir, - Göz nezlesini önler. Bağırsaklarında ülser ya da iltihap olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir.
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. | ||
|
13-07-2008, 22:25 | #2 | ||
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 4.620
Tecrübe Puanı: 30 | kokusundan kendini belli eder
__________________ . | ||
13-07-2008, 22:28 | #3 | ||
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 11.320
Tecrübe Puanı: 38 | Babamdan ögrendö bişeyler saolsun ögretti bu sırrı eskiden kötü kavun karpuz alırdım simdi süper valla
__________________ Forum Kurallarına Uyalım !!! BesiktasForum.NET ......... | ||
13-07-2008, 22:48 | #4 | ||
ÇUKUROVA KARTALI Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 34
Mesajlar: 11.535
Tecrübe Puanı: 62 | oha yaw.Bu kadar yararı olduğunu bilmiodum | ||
13-07-2008, 23:19 | #5 | ||
вℓα¢кєαgℓє Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 42
Mesajlar: 823
Tecrübe Puanı: 18 | kokusuda tadıda süper.çok severim kavunu bilgiler için teşşekür | ||
13-07-2008, 23:36 | #6 | ||
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1.618
Tecrübe Puanı: 19 | teşekkürler..
__________________ Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar. Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar. Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık. Kargalar Sürüyle KARTALlar Yalnız Uçar. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |