Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Kozmetik

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23-03-2007, 21:00   #11
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

yaz sırları:
genel bakım:Hava değiştikçe güzellik rutininizin de değişmesi gerekir. Isı arttıkça cildin reaksiyonları da soğuk iklime nazaran değişecektir. Cildiniz, saçınız ve makyajınızın daha sağlıklı ve muhteşem görünmesi için değişiklik yapma zamanı geldi. İşte yapılması gerekenler hakkında size birkaç ipucu…
Cilt rutininizi değiştirin

Sıcak hava daha fazla nem anlamına geldiğinden cildinizin kışa göre daha az nemlenmeye ihtiyacı olacaktır. Daha hafif bir nemlendirici kullanmaya başlayarak gözeneklerinizi temiz tutun, böylece akne ve sivilcelenme riskini azaltabilirsiniz.

Yaz aylarında tamamen ortalıkta olduklarından ayak bakımınıza önem verin: nasır ve sertliklerden kurtularak ayaklarınıza ihtiyaç duydukları nemi verin, pedikür yaptırın ve güzel bir çift sandalet ile ayaklarınızın keyfini çıkarın.

Daha fazla su için

Güzel cildin sırrı suda saklıdır. Vücudunuzun yaz aylarında daha fazla suya ihtiyacı vardır. Zaten terlediğiniz için su ihtiyacınız arttığından gerektiği kadar su içmek hayatidir. Yanınızda her zaman bir şişe su bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Bronzlaşmayı abartmayın

Sağlıklı bronzluk bir mittir. Yani böyle bir şey yoktur. Amacınız bronzlaşmak değil cildinizi güneşin UV ışınlarından korumak ve böylece erken yaşlanma tehlikelerinden sakınmak olmalıdır. En az 15 güneş koruma faktörlü bir kremi dışarıda olacağınız her an kullanın. Dudaklarınızı, boynunuzu ve ellerinizi de korumayı unutmayın. Bronzlaşma kremleri kullanarak da sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz.

Daha serin zamanlarda spor yapın
Eğer yürüyüş veya jogging yaparken dışarıda olmak zorundaysanız bunu sabahın erken saatlerinde yapmayı tercih edin. Bu sizin daha erken uyanmanız anlamına geliyorsa günden kazandığınız saatler hoşunuza bile gidecektir. Alternatif olarak evde, spor salonunda yani ısı derecelerinin kontrol edilebildiği yerlerde spor yapmayı tercih edin.
Böcek savar spreyi kullanın

Sivrisinek ve böcekler özellikle sabahın erken saatleriyle akşam üstleri yaz aylarının olağan belasıdır. Dışarıdayken, özellikle kamp veya tırmanma gibi aktiviteler yaparken kaşıntılı böcek ısırıklarından kaçınmak için böcek savar ürünlerden kullanın. Böylece cildinizde istenmeyen leke veya yaralardan kaçınmış olursunuz.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-03-2007, 21:00   #12
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Göz altı morlukları için bir ilk olan Hylexin™ sahip olduğu etken maddeler sayesinde, kozmetik dünyasında bir ilki gerçekleştirmiştir. Hylexin™ gün boyu göz çevrenizde yer alan, sizi yaşlı, yorgun, bitkin gösteren, endişe veren ve giderilmesi güç olan göz altı morluklarınızdan (siyah halkalardan) kurtulmanız için özel olarak formüle edilmiş ilk üründür.

Göz altı morluklarınız sabahları, belli bir süreden sonra yok oluyorsa büyük olasılıkla Hylexin™’e ihtiyacınız yoktur. Fakat göz altı morluklarınız kalıcıysa, basit bir göz kreminden daha fazlasına ihtiyacınız var demektir. Bu sorununuz için Hylexin™’i kullanmalısınız.

HYLEXİN™ normal bir göz kremi veya kapatıcı değildir

Çoğu insan göz altı morlukları nedenlerinin yoğun gece hayatı, geç saatlere kadar çalışma, yorgunluk veya basit alerjiler olduğunu düşünür. Fakat yapılan dermatolojik araştırmaların birçoğu gösteriyor ki; siyah halkalar göz çukurlarındaki kılcal damarların içinde yer alan hemoglobinin oksidasyonuna bağlıdır.

Başka bir deyişle göz çukurundaki kılcal damarlar, kanı sızdırarak oksijene maruz kalmasına (hemoglobin degradasyonu) yol açarlar. Bu sızıntıyla meydana gelen oksidasyon göz çevresinin mor hatta siyah renge bürünmesine neden olur.

Bilimsel araştırmalar

Bilimsel araştırmalarda Hylexin™’in, içeriğiyle enzim aktivitesini ayarlayarak hemoglobin degradasyonunu düşürmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Bunun sonucunda mor rengin daha açık olan normal ten rengine bürünmeye başladığı gözlenmiştir. Ayrıca Hylexin™’in kılcal damarları güçlendirerek bu bölgeye hücum eden hemoglobin sızıntısını durdurmaya yardımcı olduğu bilimsel çalışmalarca ispatlanmıştır. Bu sayede göz çukuru bölgesinin daha fazla zarara uğraması önlenmiştir.

Double-Blind* klinik deneyler

Double-blind klinik deneylere katılan, kalıcı göz altı morluklarına sahip kadın deneklerin %72’sinden fazlasında Hylexin™’le birlikte göz altı morluklarının renginde açılma ve yoğunluğunda somut bir şekilde azalma görülmüştür. Bu sonuçlar yüksek çözünürlüklü laboratuar fotoğraflarıyla da doğrulanmıştır.

*Modern bilimsel araştırmalarda kullanılan, sonuçların daha objektif alınmasına imkan sağlayan bir araştırma tekniğidir. Bu teknikte testi uygulayan ve de teste tabi tutulan kişi ürünlerden hangisinin gerçek ürün hangisinin plasebo (sahte ürün ya da ilaç) olduğunu bilmiyor.

Hylexin™ sadece yetkili eczanelerde

Güçlü bir antioksidan olan Hylexin™ göz altı morlukları için bir ilk olmasının yanı sıra hem kadınlara hem erkeklere hitap eden ilk göz kozmetik ürünüdür.

Hylexin™, göz altı morluklarının, şişliklerinin ve torbalarının oluşmasına yol açan faktörlere yönelik, göz çevresi görünümünü iyileştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmış bir bileşim içerir. Günde iki kez hafif dairesel hareketlerle az miktarda kullandığınız Hylexin™ sayesinde göz çevrenizde değişim yaşanacaktır. Göz çevrenizdeki kronik şişkinliklerin ve göz altı morluklarının azalmasına yardımcı olur.
Hylexin™ bir kapatıcı değildir, kalıcı bir çözümdür.

Hylexin™ bileşiminin etken maddeleri

Hesperedin metil kalkon; göz çevresindeki kılcal damar geçirgenliğini azaltarak kılcal damarların sıvı ve hemoglobin sızdırmasını en aza indirmeye yardımcı olur.
Dipeptide valyltrytophane (VW); lenf bezlerinin dolaşımını düzelterek göz altı morluklarına neden olan renk hücrelerinin bir yerde toplanmasını engellemeye çalışır, şişkinlikleri azaltır.
Lipopeptide Pal-GQPR; göz çevresine sıkılık ve elastikiyet sağlar.

Hylexin™ sıkça sorulan sorular

Hylexin™ nedir?

Hylexin™ göz altı morluklarının azalmasını sağlamak amacı ile özel olarak geliştirilmiş ilk üründür. Hylexin™ bir kapatıcı değildir, kalıcı bir çözümdür. Göz çukuru çevresindeki rengin belirginliğini yitirmesini ve göz altı morluklarının azalmasını sağlayan ilk üründür.

Hylexin™ nasıl uygulanıyor?

Temiz ve kuru cilde, sadece göz çukuru bölgesine, günde iki kez hafif dairesel hareketlerle Hylexin™'i uygulayınız. Hylexin™ yoğun bir formüle sahip olduğundan ürünü az miktarda kullanmanız yeterli olacaktır. 24 saat içinde üç defadan fazla kullanmayınız. Hylexin™'i kullandıktan sonra hafif bir sıcaklık hissedebilirsiniz, bu durum Hylexin™'in etki etmeye başladığını gösterir ve normaldir.

Hylexin™ nasıl etki ediyor?

İçeriğindeki bileşenlerle göz çukuru dokusunun enzim aktivitesini en iyi duruma getirerek göz altı morluklarının oluşmasına neden olan hemoglobin degradasyonunu düşürmeye yardım ediyor. Böylelikle göz altı morluklarının azalmasını sağlıyor.

Hylexin™'in etkisini kanıtlayan klinik deney var mı? Sonuçları nelerdir?

Hylexin™ üzerinde double-blind klinik araştırma yapılmıştır. Bu araştırmaya katılan kalıcı göz altı morluklarına sahip ve Hylexin™ bileşenini kullanan kadın deneklerin %72’sinden fazlasında göz altı morluklarının renginde açılma ve yoğunluğunda somut ve gözle görülür biçimde azalma görülmüştür.

Sonuçları ne zaman görmeye başlarım?

Kişilerde oluşan göz altı morlukları birbirinden farklıdır. Hylexin?’in etkisini göstermesi bazı kişilerde daha uzun sürebilir. 30 gün içerisinde göz altı morluklarınızda belirgin bir değişiklik görülmesi beklenir.

Hylexin™'i diğer cilt bakım ürünleriyle kullanabilir miyim?

Hylexin™ diğer tüm yüz ürünleriyle kullanılabilir. Ancak kullanmadan önce kolunuzun iç kısmında, Hylexin™'le diğer ürünün karışımını denemenizi öneririz. Eğer reçeteli bir cilt bakım ürünü kullanıyorsanız Hylexin™'i kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. Her zaman önce Hylexin™'i kullanınız sonra diğer kozmetik ürünlerinizi Hylexin™'in üstüne uygulayabilirsiniz (nemlendirici, güneşten koruyucu vb...).

Hylexin™'i ne miktarda kullanmalıyım?

Hylexin™ son derece yoğun bir formüldür. Göz çevresindeki problemli bölgeyi tamamen kaplayacak en az miktarı kullanmalısınız. Bezelye tanesi büyüklüğüne eşit miktar yeterli olacaktır.

Hylexin™ güvenli midir?

Hylexin™'in içeriği güvenli ve etkilidir.

__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-03-2007, 21:00   #13
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kadınların en büyük dertlerinden biri olan çatlaklar ve lekelerden kurtulmak da artık mümkün!

Lazer uygulama

Nedir?: Özel lazer ışınlarıyla cildin üst tabakasını soyan ve izlerin hafiflemesini mümkün kılan bir yöntem.

Uygulama alanları: Lazer uygulaması daha ciddi bir girişim ve de mevsimsel bir uygulama. Vücudumuzda meydana gelen çatlaklar, bir bağ dokusu hastalığı. Ancak cildin soyulması tek başına yeterli değil. Bağ dokusunu onarıcı ürün ve kremlerin emilmesini arttırmak için, ultrasound yöntemi, mutlaka uygulamaya eklenmeli.

Nasıl uygulanıyor?: Uzman tarafından izlerin ve çatlakların üzerine uygulama yapılıyor. Seanslar sırasında acı olmuyor ancak sonrasında izlerin üzerinde kızarıklık ve kabuklanma görülebiliyor.

Mikroderma abrazyon

Nedir?: Küçük bir başlığı olan ve derinin üst tabakasına çok çok ince alüminyum oksit kristalleri gönderen, küçük bir başlığı olan bir makine. Mikrodermoabrazyon uygulamaları sırasında herhangi bir acı duyulmuyor, uygulama sonrasında kızarıklık olmuyor.

Uygulama alanları: Mikrodermo abrazyon, yüzdeki ince kırışıklıkların giderilmesinde, sivilce izlerinin yok edilmesinde güneş ve gebelik lekelerinin giderilmesinde, vücut çizgilerine uygun ameliyat izlerinin hafifletilmesinde oldukça etkili bir yöntem.

Nasıl uygulanıyor?: Problemli bölgeye alüminyum oksit kristalleri püskürtülerek cilt aşındırma işlemi yapılıyor. Ardından bağ dokusunu kuvvetlendirici ilaç ve kremler, ultrason yardımı ile emdiriliyor, işlem yapıldıktan sonra uygulama alanında 15 dakika içinde herhangi bir iz kalmıyor. İşlem aynı zamanda vücudun her yerine uygulanabiliyor. Mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerekiyor. Tedavi ücreti uygulanacak bölgenin alanına ve çatlak sıklığına göre değişiyor

Kaç seans sürüyor?: 15 gün-3 hafta aralıklarla 6-8 seans yapılıyor, işlem süresi ve sıklığı, problemin sebebi, bu problemin ne kadar zamandır sürdüğü ve daha önce bir tedavi görüp görmemesi ile bağlantılı olarak değişiyor.

Kriyoterapi

Nedir?: Kriyoterapi bir dondurma işlemi. Kriyoterapı cihazı derinin altına çok ince buz kristalleri gönderiyor. Sonra bu kristaller cihaz tarafından geri emiliyor.

Uygulama alanları: Çatlak izleri, ameliyat izleri, gebelik ve güneş lekelerinin giderilmesinde, siğil ve derinin damarsal oluşumlarının tedavisinde kullanılıyor. Nadiren, lekelerin giderilmesi gibi kozmetik işlemlerde de tercih ediliyor.

İşlem cildin yenileşmesini ve gençleşmeyi sağlıyor. Tedavinin en önemli avantajı, hastaneye yatma zorunluluğunun olmaması. Ayrıca anestezi gerektirmiyor.

Nasıl uygulanıyor?: Uzman kriyoterapi cihazını çatlakların ya da izlerin üzerinde gezdirerek uygulama yapıyor. Uygulama sırasında herhangi bir acı hissedilmiyor. Sonrasında ise çatlakların ya da izlerin üzerinde hafif bir kızarıklık olabiliyor.

Kaç seans sürüyor?: Çatlakların ya da izlerin derinliğine ve çokluğuna bağlı olarak seans süresi belirleniyor. Genellikle 15 seans çatlakların iyice hafiflemesi için uygun oluyor. Diğer uygulamalarda olduğu gibi izin ve çatlağın derinliğine göre seans sayısı belirleniyor.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-03-2007, 21:01   #14
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

kendiniz icin güzel olun

Kendinizi kötü hissettiğinizde iyi görünmek için tüm çabalarından vazgeçenlerden misiniz? Bu kez farklı davranın! Kendinizi iyi hissetmek için süslenin, kendinize bakın.

Sevgilisi ya da başkaları için güzel görünmeye çalışanlardan mısınız? Bir kez de kendiniz için süslenin, kendinize iyi davranın.


Sadece özel durumlar için mi güzel görünmeye çalışanlardansınız? Boşverin şu yılbaşını, sevgililer gününü falan... Her günü özel yapın, işe bugünden başlayın.


Peki nasıl mı yapacaksınız? O konudaki öneriler de bizden. İşte bilumum güzellik maskeleri... Kolay gelsin, elinize sağlık, güzel güzel oturun...


1. Dinlendirici bir banyo


Malzemeler: Taze nane + tuz


Hazırlanışı: Yarım litre suyu kaynatın ve içine on adet taze nane yaprağını atıp on dakika dinlendirin. Ardından bu suyu süzerek ılık suyla dolu küvetin içine bir fincan tuzla beraber dökün.


Ne işe yarıyor: Nane rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici etkisi kuvvetli olan bir bitki. Tuz ise peeling yapma özelliğiyle cildinizi ölü deri ve hücrelerden arındırır.


Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez ya da ihtiyaç hissettiğiniz an.


2. Kuru ciltlere süt banyosu


Malzemeler: Süt + tuz + bal


Hazırlanışı: Boş bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Ve bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın.


Ne işe yarıyor: Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz ölü derinin atılmasına yardımcı olur.


Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.


3. Selülit


Seluliti oluşturan nedenlerin başında östrojen, doğum kontrol hapı, gebelik, sigara, hormonal bozukluklar, beslenmede doymuş yağ miktarının fazlalığı ve lenf sisteminin yetersizliği bulunuyor. Selulitten kurtulmak için birçok yönteme rastlamak mümkün. Bizim tercihimiz ise daha doğal ve daha kolay olan yöntemler.


Soyun şu portakalın kabuğunu!


Malzeme: Rezene + anason + biberiye


Hazırlanışı: Cildinizde oluşan portakal kabuğu görünümü artık canınıza tak etti. Öyleyse çok kolay hazırlanan bir karışımla sonunda selulitlere elveda diyebilirsiniz. Bunun için sabahları, 1 litre suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı gün boyunca bol limonla tüketin. Selülitlerinizin yok olduğunu ya da en azından gözle görünmeyecek kadar azaldığına şahit olacaksınız.


4. Pamuk gibi eller için


Malzemeler: Limon suyu + zeytinyağı


Hazırlanışı: Üç damla zeytinyağıyla bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı hemen ellerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra bir parça pamukla ellerinizi silin, ardından da yıkayın.


Ne işe yarıyor: Limon suyundaki C vitamini ellerdeki lekeler üzerinde etkili, ayrıca ölü hücreler üzerinde peeling işlevi yapar. Maskenin içindeki zeytinyağı da kuruluğu giderir ve cildi yumuşatır.


Ne zaman kullanmalı: Ellerinizin kuruduğunu hissettiğiniz her an kullanabilirsiniz. Örneğin, suyla uzun süre temas ettikten sonra...


5. Tırnaklar da bakım ister


Tırnaklar güneşlenme süresince kalınlaşır, şekil anlamında bozulur, kolayca kırılabilir veya pul pul dökülür. Bu esnada deri de değişir. Lavanta işte bu noktada imdadımıza yetişiyor. Tırnaklarınızın üzerine süreceğiniz lavanta yağı etkin bir koruma sağlayarak, sözünü ettiğimiz olumsuzlukları yaşamanıza engel olur.


6. El maskesi


Maskeyi uygulamadan önce bir süre ellerinizi ılık suda yumuşatın. Ardından tırnaklarınızı 5 dakika boyunca ılık zeytinyağı ve 1 çay kaşığı balın içinde bekletin. Sonra da zeytin yağla ellerinize ve parmaklarınıza masaj yapın.


7. İpek gibi saçlar


Cansız saçlara krem


Malzemeler: Yumurta sarısı + rom + adaçayı yağı


Hazırlanışı: Derin bir kapta yumurta sarısını, bir kaşık romu ve 4 damla adaçayı yağını iyice karıştırın. Bu karışımı, şampuanla yıkanan ve durulanan temiz saçlara uygulayın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra da ılık suyla durulayın.


Ne işe yarıyor: Yumurta sarısının saçlar üzerinde yarattığı yumuşatıcı etki onların çok daha kolay taranır hale gelmesini sağlıyor. Romun içerdiği alkol dezenfektan özelliğiyle saç derisini rahatlatıyor. Adaçayı yağının ise arındırıcı etkisi var. Kısaca, hazırladığınız bu kremle saçlarınız daha yumuşak ve ipeksi oluyor ve tararken de zarar görmüyor.


Ne zaman kullanmalı: Bu karışımın haftada bir kez veya iki kez kullanılması uygun.


Saç maskesi


Malzemeler: 2 yemek kaşığı bal + bir limon


Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı balı bir limondan elde ettiğiniz suyla karıştırarak saç maskenizi hazırlayabilirsiniz Maskeyi kuru saçınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra saçınızı iyice durulayın. Maskenin ardından saçlarınız dolgun ve parlak bir görünüm kazanacak.


Ne zaman kullanmalı: Bu karışımın haftada bir kez veya iki kez kullanılması uygun.


8. Bebek gibi bir yüz için


Yüz için nemlendirici maske


Malzemeler: Yumurta sarısı + süt


Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra, sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.


Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.


Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.


9. Siyah noktaların sonu geliyor


Malzemeler: limon suyu + yoğurt


Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.


Ne işe yarıyor: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.


Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.


10. Sivilceler için karnabahar


Malzemeler: Karnı bahar + Zeytinyağı


Hazırlanışı: Sekiz adet karnı bahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.


Ne işe yarıyor: Karnı bahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.


Ne zaman kullanılmalı: Haftada bir yada iki kez.


11. Kırışıklara karşı maske


Malzemeler: Kaymak + Elma


Hazırlanışı: Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.


Ne işe yarıyor: Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken.


Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.


Yağlı ciltler için


Malzemeler: Bal + süt + limon suyu


Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.


Ne işe yarıyor: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.


Ne zaman kullanılmalı: İhtiyaca göre on-on beş günde bir tekrarlayabilirsiniz
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-03-2007, 21:01   #15
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Cilt temizliğinin püf noktaları...

İyi bir yüz temizliği, ciltteki yağın kirlenen kısmını ve fazlasını arındırmalı ancak tümünü silip süpürmemelidir.

Bütün bir yıl yaz mevsimini bekliyoruz. Ama hepsi iki aydan ibaret ve hemen geçip gidiyor.
Eylül ayını yarıladık bile! Havada tatlı bir serinlik ve rüzgar hakim. Yağmur ise yağdı yağacak.
Sonbahar evimize ve kendimize döndüğümüz bir mevsim. Zaten sıcaktan kaçmaya çabaladığımız
hareketli bir dönemden sonra, biraz dinginliğe ve bakıma ihtiyacımız var. Şimdi sağlık sorunlarımızla ilgilenmenin,
yavaş yavaş cildimizi ve yıpranan saçlarımızı toparlamanın zamanı geldi. Güneşin pırıltısı biraz daha
azalınca derin bakımlara geçebiliriz.



CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN

Eylül başı temizlik dönemidir. Bir seyahatten sonra eve döndüğünüzde ne yaparsınız?
Önce evinizi toparlar ardından valizlerinizi boşaltıp son olarak da çamaşırlarınızı yıkarsınız.
Bunlar, cildimiz için de geçerlidir. Cilt bakımında ilk adım, günlük temizliktir. Her sabah ve her
akşam olmak üzere, günde iki defa cildimizi özenle temizlemeli ve tonikle silmeliyiz. Ardından
nemlendiricimizi sürebiliriz. Birçok insan makyaj yapmayı ihmal etmez ancak cilt temizliğine
gereken özeni göstermez. Oysa makyaj yapılsa da yapılmasa da, yüzünüzün düzenli olarak
günlük birikimlerden arındırılması gerekiyor.

KURU CİLTLERE KREM

Yağlı ciltlerde jeller ve losyonlar, kuru ciltlerde kremler tercih edilir. Bu tip ürünlere,
genel olarak "temizleme sütü" adı verilir. Bu tip temizleyiciler, özellikle kıl köklerinde
bulunan sertleşmiş sebumun (cildin yağ salgısı) ve sebuma bulaşmış olan kir ve makyaj
artıklarının temizlenmesinde çok etkilidir. Bu açıdan derin bir temizlik sağlarlar.
Temizleme kremlerinde daha fazla yağ (%40-50) losyonlarda ise daha az yağ (%10-25) bulunur.
Yağlar, ciltteki yağı (sebum, yağ ve makyaj artıkları), su ise suda eriyebilen maddeleri çözer.
Kir ve keratin pulları gibi eriyemeyen maddeler ise tonikli pamukla silinerek temizlenir.
Göz çevresindeki deri çok hassastır. Bu nedenle daima özel bir temizleyici tercih edilmeli
ve göz çevresine çok nazik davranılmalıdır.

MİKROFİBER KUMAŞLAR

Cilt temizliği veya hafif peeling için özel olarak imal edilen mikrofiber kumaşlar ve eldivenler
oldukça etkili bir şekilde temizliği tamamlarlar. Onları sadece su ile ıslatarak kullanırsanız,
daha önce özenle temizlediğiniz yüzünüzden hala kir çıktığını fark edersiniz. İçinde hiçbir
kimyasal olmadığı için en hassas ciltlere bile uygulanabilir. Her yerde bulunmuyor ama
rastlarsanız hem yüzünüze hem de vücudunuza uygulayabilirsiniz.

TONİK TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ

Cildin günlük bakımı yapılırken ikinci adım, kalan son artıkları arındıran ve gözenekleri
sıkıştırmaya yarayan tonik uygulamasıdır. Temizleme kremleri ve losyonlar, sabunlar
ve jeller ciltteki yağı ve suda eriyebilen maddeleri çözdükten sonra, kir ve keratin pulları
gibi eriyemeyen maddeler tonikle silinerek temizlenir. Tonik, özel bir solüsyondur.
Genellikle su ve alkol ile hazırlanır. Bazı toniklerde salisilik asit, portakal çiçeği kolonyası,
gül suyu veya daha farklı maddeler de kullanılır. Tonik seçerken alkolsüz olanları tercih edin.
Sade gül suyu ve maden sodası gayet iyi toniklerdir.

GÖZENEKLERİ TEMİZLEYİN

Gözeneklerin sıkışması aslında hatalı bir ifadedir. Çünkü gözeneklerin kas yapısı yoktur.
Bu nedenle de açılıp kapanması veya sıkışıp gevşemesi söz konusu değildir.
Ancak biriken kirler ciltteki gözenekleri tıkayarak zorlar ve genişlemesine yol açar.
Tonikler bunları temizlediği için gözenekler tekrar normal boyutlarına dönerler.
Tonikler düzenli olarak kullanıldığında gözeneklerin açılmasına pek fırsat kalmaz.
Öte yandan, toniklerin içinde bulunan maddeler cildi biraz tahriş ettiği için dokular
hafifçe şişer. Bu tepki gözenekleri geçici bir süre için sıkıştırır. Tabii bu yapısal bir değişiklik
değildir, kısa süreli bir toparlanmadır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-03-2007, 21:01   #16
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Makyajınızı temizlemeden yatıyor, sürekli uykusuz geceler geçiriyor, alkol ve sigara tüketiyor; sonra da cildinizin bozukluğunu şikayet mi ediyorsunuz?


Yaşlanmayla birlikte derinin iç tabakasındaki temel dokulardan kolajen ve elastikiyet sağlayan elastin lifleri azalır. Sonuçta, deri incelir. Kanlanması da giderek azalır. Yağ bezlerinin üretimi azalır. Deri ince, kuru, kırışık ve elastikiyetsiz olur. Bu doğal değişiklikler güneş, stres, kötü beslenme, çevre kirliliği, sigara, alkol ile hızlanır. Dış etkenlerden özellikle güneş ışınları en önemli risk faktörüdür. Vücudun D vitamini üretmesi için çok az güneş ışığına gereksinimi vardır, 5 dakika bile yeter.

Güneş dışında cilt sağlığını tehdit eden diğer faktörler:

* Cildi bakımsız ve korumasız bırakmak,

* Bakım ürünlerini bilinçsiz kullanmak,

* Alkol ve sigara tüketmek,

* Yetersiz ve dengesiz beslenmek,

* Uykusuz kalmak,

* Strese maruz kalmak,

* Fazla şeker tüketmek,

* Makyajı temizlemeden yatmak
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-03-2007, 21:18   #17
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Lavantalı Tonik

Lavanta, melisa, papatya, hatmi çiçeği, yarım fincan saf alkol ve içme suyu
kaynatılmış suyun içerisine birer tutam bitkilerden konulur 15 - 20 dk demlenir ve süzülür. karışıma yarım kahve fincanı saf alkol ilave edilir. hazırlanan karışım kapalı bir şişede buzdolabında saklanır.

Papatyalı Tonik

Bir tutam papatya, 500gr su
papatya suda pişirilir ve buz kabına boşaltılıp dondurulur her gün cilde kompleks yapılır. sıkıştırıcı özelliği vardır ve sarkmayı önler. ( Israrla Tavsiye Ederim )

Dere otlu Tonik

Bir demet dere otu. 25gr badem yağı, bir şişe maden suyu
Dere otu yıkanıp mikserde çekilir bir kapak badem yağı ve maden suyu ilave edilir. karışım buzkabına konuşup dondurulur cildiniz böylece daha sağlıklı ve parlak görünür.


Not: Bitkileri aktarlardan temin edebilirsiniz bir deneyin çok faydasını göreceksiniz.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-03-2007, 21:19   #18
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İşte size bebek gibi bir yüze sahip olmanın yolları. Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu karışımları deneyerek farkı görebilirsiniz.

Yüz için nemlendirici maske

Malzemeler: Yumurta sarısı + süt
Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.
Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.



Siyah noktaların sonu geliyor

Malzemeler: Limon suyu + yoğurt
Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.
Ne işe yarıyor: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.
Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.

Sivilceler için karnıbahar

Malzemeler: Karnıbahar + Zeytinyağı
Hazırlanışı: Sekiz adet karnıbahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Karnıbahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.
Ne zaman kullanılmalı: Haftada bir ya da iki kez.

Kırışıklara karşı maske

Malzemeler: Kaymak + Elma
Hazırlanışı: Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken.
Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.

Yağlı ciltler için

Malzemeler: Bal + süt + limon suyu
Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.
Ne işe yarıyor: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.
Ne zaman kullanılmalı: İhtiyaca göre 10 - 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 16:44 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580