|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-10-2006, 18:26 | #1 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 |
Mayonezli Mezgit Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın. Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun. Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın. Mezgit pişinceye kadar 10-15 dakika haşlayın. Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün. Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin. Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın. Malzemeler 1 kg. mezgit 1 küçük boy tat mayonez 1 adet orta boy soğan 1 adet havuç 2 su bardağı su 3 adet defne yaprağı 1/2 limon suyu Tuz, Karabiber | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |