Ayranlı Çorba.. 2 su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı kuru fasulye (şeker Fasulyesi) 1 demet dereotu 4 su bardağı yoğurt (süzme yoğrudu tavsiye ederiz) 1 tatlı kaşığı tuz Bir gece önceden buğday ve fasulyeyi ıslayınız.Yumuşayan fasulyeleri ve buğdayları yıkayınız ve bol su içerisinde beraber haşlayınız.Haşlanma suyu bakliyatların üzerini 4-5 parmak geçmelidir.Tuzunu ekleyin.Soğumaya bırakın ve çatal yardımıyla koyu ayran kıvamına getirdiğiniz yoğurdu ilave edin.İyice karıştırıp soğuk servis yapınız Bayramların vazgeçilmezi :) kaselerin içine buz atılırsa tadından yenmez :D |
|
bu corbayı annemden baskası yapamaz.. cunkı bızım yorenın yemegı bızde ayranaşı dıyorlar:D:D malzemlerı eksık gıbı geldı bana |
Ben gendime yerine kesme makarnalı olanı çok daha fazla severim... Ama canım çekti şimdi bunu yaa yoldaş :):) |
Alıntı:
bizim yöredede var bizde fasulye yerine nohut ve mısır koyuyorlar ;) daha güzel oluyo. |
benimde en sevdiğim çorba.. |
daha gecen bir kiz arkadas bana ya bugün ayranli corba yapicaz demisti bende benimle dalgami geciyor diye ciddiye almamistim neymis ayranli corba ne ayrani alip tencereye döküp isitacakmisin ama tuzu bol olsun diye dalgada gecmistim meger gercekten böyle bir corba varmis ama halen tadina bakamadik :D |
Alıntı:
|
Annem çokca güzel yapar hani. :D |
Türkiye`de Saat: 02:59 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2