Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Tüm Bölümleri Listele > Güney & Amerika > NBA

NBA Basketbol Sihirbazlarını Burada bulabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-07-2010, 16:08   #1
Banned
 
kartalizmaemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nba 2010-2011 Transfer Dönemi

Uzun süredir konuşulan transfer dönemi başlamak üzere. Oyuncuların serbest kalmalarına tam 7 saat kaldı. Önce şunu belirteyim: 7 senelik tecrübesi olan bir oyuncunun maksimum kontratının ilk yılı yaklaşık 16 milyon dolardan başlıyor. Sonra da takımların ne kadar salary cap boşlukları var harcayacak onları vereyim.

Knicks - $34,147,478
Nets - $29,989,807
Chicago - $29,172,406
Miami - $26,727,101
L.A. Clippers - $16,830,031
Sacramento - $15,350,465
Minnesota - $13,441,344

Sadece Knicks 2 maksimum kontrat verebilecek gibi gözüküyor ama Nets ile Bulls da çok ufak rötuşlarla bu konuma gelebilirler. Miami'de Wade'in kaldığı varsayılmış durumda. Çabuk çabuk aklıma gelen şeyleri yazayım oyuncular hakkında. Öyle deli gibi kafa yormayacağım yani. Kendimce önem sırasına göre dizdim. Ayrıca siz de tahminlerinizi verebilirsiniz yorumlarda:

LeBron James: Fazla söze gerek yok herhalde bu adam hakkında. Mantığım Bulls, kalbim Nets diyor. Zorlasam mantığım bile Nets diyebilir ama Brooklyn'e taşınmalarına daha 2 sene olması bir dezavantaj. Nets ile Bulls'u neredeyse eşit görmemin sebebi ise şu: Rose-Deng-LeBron gibi bir arka alanı şut sokmaya zorladığınızda ne gibi bir sonuç çıkar acaba?

Dwyane Wade: Penguenler uçmaya, develer hendek atlamaya başlamadıkça Heat'te kalacak. Hatta oran da verelim: %99.9 ihtimalle. Kalmasını da istiyorum orada. Yakışıyor ve ben de onu geçtiğimiz 7 senede Miami ile bağdaştırdım kafamda iyice.


Chris Bosh: Mantığım da, kalbim de Heat diyor. Wade ile birlikte güzel işlere imza atacaklarını düşünüyorum defansif, sağlam bir uzunun da katkılarıyla.

Amare Stoudemire: Amare'nin nereye gideceği konusunda gerçekten hiçbir fikrim yok. Sign and trade ile pek çok takıma gönderilebilir. En azından bence direk bir takıma gitmesinden daha olası.

Carlos Boozer: Aslında Amare'nin önüne bile koyabilirdim. Boyalı alanda ekmeğini taştan çıkaran, orta mesafeden harika şut atan bir canavar işte. Bulls veya Nets'e gidecekmiş gibi geliyor bana.

Joe Johnson: Hawks'dan maksimum kontrat istiyor. Hawks da 6 yıllığında 120 milyon dolar teklif etmeye hazırlanıyormuş. Yuh diyorum sayın seyirciler izninizle. Bıraksınlar başkası versin diyeceğim ama o zaman da Hawks'un eli kolu bağlanıyor. O yüzden Johnson'ı biraz pahalıya da olsa elde tutacaklar gibi duruyor. Ha bana göre o kadar para verilmez hayatta ayrı. Ben Knicks'e gitmesini isterim açıkçası. Bir fırsat daha verelim bakalım, takımın lideri olunca neler yapabilecek?

John Salmons: Bütün serbest oyuncular tutanın elinde kalacak, John Salmons da Clippers'a gidecek diye sallayalım bakalım. Beğendiğim oyunculardandır Salmons, 10-12 milyon dolar civarına yıllık imza atacak herhalde. Bucks'ın çıkışındaki 1 numaralı pay sahibiydi.

Rudy Gay: Beklenilen tarzda bir yıldız olmayacak gibi duruyor. Çok atletik, çok yetenekli, parkede herşeyi yapabilecek kapasitede ama basketbol zekası pek yok. 1-2 doğru şey yaptıktan hemen sonra yanlış kararlar verip 'normal' haline dönüyor. Kendisi sınırlı serbest bir oyuncu ve Grizzlies "Hemen hemen her türlü kontratla eşleşeceğiz" dedi. Yani takımda kalacak gibi gözüküyor.

David Lee: İyi adam, hoş adam, hücumda kendini acaip geliştirdi son yıllarda ama bir uzun olarak savunmada sıfır. Amare'den bile kötü diyeyim size. En azından Amare arada sırada savunma yapmak istediği zaman birkaç pozisyonluk da olsa başarılı oluyor. Lee korkuluk görevi görüyor boyalı alanda. İçime Amare ile takas olacaklar diye doğdu ve bu yönde sallama hakkımı kullanıyorum. Ama Lee'ye verilecek büyük kontratların hata olduğunu düşündüğümü söylemeliyim.

Ray Allen: 35'ine geldi ve Finaller'de çok ama çok kötü oynadı. Kısacası artık çok da önemli bir oyuncu değil ve piyasada büyük veya uzun bir kontrat bulamayacak. Yılların Allen'ı olduğu için yer verdim sadece. He’s 35 next month. Two-year deal, tops.

Shaquille O’Neal: Adından dolayı koydum sevimli abimizi buraya. Yoksa evinde çekirdek çitleyerek maçları seyretse daha iyi eder sanki artık. Yani artık bittiğini gördük, ondan diyorum. Yoksa oynasın sonsuza kadar Shaq.

Raymond Felton: Sene başında önce şunu sonra da bunu yazmıştım. Felton efendi hem S-Jax'in gelmesiyle vasat bir sezon geçirdi hem de playofflar'da Nelson tarafından ezildi. Şimdi bakalım 5 yıllığına 40 milyon doları bulabilecek mi? Seviniyorum böyle salaklıklar cezasız kalmayınca. Gidip şimdi 5 yıllığına 45'e imzalarmış mesela bunun üstüne =) Neyse ben Grizzlies veya Pistons'a gidecek diye büyük bir sallama yapayım.

Anthony Morrow: İlginç bir adam, ilerde adından sıkça bahsettirebilir. Büyük yetenek. İnanılmaz bir şutör. Ondan buraya koydum. Warriors yaklaşık 1 milyon dolar ödeyerek, onu sınırlı serbest oyuncu yaptı. Bu da takımda tutmak için ne kadar istekli olduklarını gösteriyor. Morrow da kalsın orada, belki Monta da gönderilirse sağlam istatistikler tutturabilir

Konyalı Portlandlılar
Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
kartalizmaemre Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2010, 16:09   #2
Banned
 
kartalizmaemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Nowitzki

Aslında Nowitzki'nin kontratının son sene opsiyonunu kullanmayacağı Paul Pierce'dan önce ortaya çıktı ama onun Mavs'de kalma ihtimali %95 (sanki istatistiki veri var elimde) civarı olduğu için yazma gereği hissetmemiştim. Ama yazalım da eksik kalmasın, sonra başka bir takıma gider falan, yazmadığımızla kalırız.

Evet işte efendim, Nowitzki de serbest kaldı kısacası. Ancak bunun arkasındaki neden ayrılma isteği değil. Serbest kalmasındaki ana nedenler kontratını uzatmak yerine yeni bir kontrat imzalayınca takası vetolama hakkına dair bir madde koydurabilmesi ve aynı zamanda sözleşmesinin gelecek sene yapılacak toplu iş sözleşmesinden etkilenmeyecek olması. Eğer gelecek sezon oyuncularla takım sahipleri arasındaki yapılacak sözleşmede maksimum kontrat değerlerinde bir oynama yapılırsa, Nowitzki bundan etkilenmeyecek.

En azından beklentiler bu yönde değil. Mark Cuban başta olmak üzere neredeyse kimse Nowitzki'nin Dallas'tan ayrılmasını beklemiyor. Tabii blog'da daha önce birkaç defa belirttiğim üzere Mark Cuban aynı şeyleri Nash için de söylemişti. Ancak o hiç düşünmeden Suns ile anlaşmıştı ve Cuban'ı ortada bırakmıştı. Tabii Nowitzki'nin olayı farklı. Mavericks tarafından draft edildi, daha doğrusu draft günü takas ile alındı ve o günden beri takımın simgesi haline gelmiş durumda. Belki bir LeBron kadar pazarlanamıyor Alman yıldız ancak LeBron Cavs taraftarı için ne ifade ediyorsa, Dirk de Mavs taraftarı için o, hatta daha bile fazlası. 19 yaşından beri aynı şehirde Nowitzki ve Mavs neredeyse her sezon zirveye oynadı. Bu nedenle takımını ve şehrini 'satması' çok da olası gözükmüyor Nowitzki'nin.

Ha ama ufak bir detay var bana göre gözden kaçan. Aslında gözden kaçan değil de benim dikkatimi çeken. Mavs senelerdir zirveye oynasa da ciddi anlamda kupayı kaldıracak bir takım görüntüsü vermedi ve Nowitzki bundan bıkmış olabilir. Belki de bir yüzük istiyordur. En azından ben kendimi onun yerine koyduğumda bu düşüncede olabilirdim.

Ama tabii ben sadece mantıklı bir açıdan bakarak, duyguları tamamen dışarıda bırakarak bunu söylüyorum. Yukarıda yazdığım gibi Nowitzki'nin ayrılması hiç beklenmiyor. Aslında ayrılsa ve yüzük kovalasa ben saygı duyarım kendisine ayrı konu.



paul pierce

Hiç beklemiyordum bu gelişmeyi ama Paul Pierce kontratının 21 milyon dolarlık son sene opsiyonunu kullanmadı ve serbest oyuncular kervanına katıldı. İlginç gerçekten. Amaç paraysa zaten senelerdir verdiği hizmet dolayısıyla en büyük kontratı muhtemelen Celtics'ten alabilirdi. Belki kendisine daha da fazla ödeyecek bir enayi bulmak amacı. Çünkü 21 milyon dolarlık opsiyonunu kullansa ve daha sonra Celtics ile kontrat uzatma konusunda anlaşamasa, problem yaşayabilirdi. Bunun ana nedenleri ligin lokavta girme ihtimali ve Pierce'ın 34 yaşına gelmesi. Tabii belki de Celtics'in artık yolun sonuna geldiğini düşünüyor. Bunu bilmemiz imkansız. Sonuç olarak şansını deneyecek.

Aslında üç senelik, 20-21 milyon dolar civarına imzalasa, şampiyonluğa oynayan takımlara gidebilir. Ama tek senede kazanacağı 21'den vazgeçen Pierce'ın aklındaki rakam veya kontrat süresi çok daha yüksektir. Celtics'ten 4 senelik 96 milyon dolar civarı bir kontrat alabilirken, geri kalan takımlardan 90 civarı alabiliyor Pierce. Ben yine de şu anda kimsenin ona yıllık 12-13 milyon civarına 4 senelik kontrat vereceğeni tahmin etmiyorum. Daha doğrusu, bu bana göre hata olur. Zaten 36 yaş kuralı sebebiyle takımlar için bir hayli masraflı olacaktır böyle bir kontrat. Hele hele Allen'ın da ayrılması ve KG'nin iyice yaşlanmasıyla yeniden yapılanmaya gitmesi gereken Celtics açısından... Mantıklı olarak aklıma gelen takımlar Nets ve Clippers. Özellikle de Clippers. Zaten ellerinde hazır bir çekirdek var: Baron Davis, Gordon, Pierce, Griffin, Kaman hiç de fena durmuyor açıkçası. Ama dediğim gibi Pierce'ın isteyeceği kontrat ile takımların teklif edecekleri arasında fark olması lazım benim düşünceme göre. Ya da yorumlarda Artçı'nın dediği gibi Heat'te Wade-Bosh'un yanında LeBron yerine tamamlayıcı olarak gidebilir, güzel oturuyor gerçekten. Kim bilir belki de gerçekten Celtics'in bittiğini düşündüğü için ayrılıyordur
kartalizmaemre Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2010, 16:33   #3
Banned
 
kartalizmaemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

miami bu yıl deli bi kadro kurucak wadein yanına chris bosh gelicek büyük olasılık bi yıldız daha alıcaklar.Bu sene önce Boston sonra miami
kartalizmaemre Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 10:59 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580