bazı arkadaşlar zaten gerektigi gibi yazmışlar ama ben de yazmadan duramadım.
yahu illa çift forvet oynıcaz diye bi zorunluluk mu var? hadi oynadın diyelim, iki tane karbon kopyası aynı forvetle oynamanın alemi nedir? bobo da nobre de savunmanın arkasına sarkamayan,ağır,birebirde atıp geçemeyen ama topu iyi saklayan hava toplarında ve karambollerde etkili forvetler. deplasmanda ani kontralarla cıktıgımız bir maçta ikisini birden oynatmanın manası nedir, allah askına biri açıklasın. ricardinho onca top attı araya,ama ya yakalayamıyolar ya da topu bir güzel eziyorlar. beşiktas'ın bu tip maçlarda çabuk, patlayabilen, son vurusları iyi bir forvete ihtiyacı var ama maalesef kadromuzda böyle bir adam yok. iddia ediyorum,dun gece böyle bir adama sahip olsaydık maçı büyük ölçüde kazanırdık. ha peki ne yapılabilir su durumda; nobre tek forvet oynar, arkada da ricardinho,delgado gibi top yapan teknik oyuncularla kısa verkaçlarla gole gidilebilir. ama paşam bunu da yapmıyor. bellemiş bir 4-1-3-2 oynuyor. ya su macta kaç tane kenar ortası geldi de bu ikili etkili olsun. evet,inonu'deki kapalı savunmalara karşı bu adamlar her daim iş yapar ama deplasmanlarda bu tip maçlarda maalesef bu oyun duzeniyle şansımız yok denecek kadar az.
ayrıca kleberson'un tek önlibero olarak oynadıgı duzende verimli olması olanaksız. yanına mutlaka top çalma özellikleri gelişmiş makelele tarzında bi adam gerek. cunku kleberson hiç bir zaman böyle bir adam olmadı. ama tigana beyimiz kafasında boyle bi şey oldugunu sanmıyorum. kleberson'un tek onlibero olarak oynadıgı maçlarda 1 tane adam akıllı oyunu yok.
takımda aynı tip o kadar oyuncu var, ama o kadar cok bolgede eksigimiz varki. forvette çabuk,kontraatağa yatkın bir adamımız yok. ortasahada agresif, top çalabilecek ama topu da iyi kötü olumlu kullanabilecek düzeyde bir adamımız yok.gerek orta 4'lünün solunda, gerekse de sol içte oynayabilecek bir adamımız yok.
allah bize sabır versin arkadaşlar ne diyim... |