![]() |
Sagbek koydugun Ali Tandogan acaba hayatinda kac mac sagbek oynadi cevap verir misin? Tigana'yi elestiriyorsunuz ama futol oynamak oyle 3-5 futbolcuyu sahaya dizmek kadar kolay degil. Genclerbirligi ve Rize maclarinda Tandogan'in sagbekliligini gorduk zaten, arka direkte 2 GB'li oyuncuyu bombos birakti, dun Rize'de ceza sahasi icinde dripling yapmaya kalkti, Rize'li oyuncu son dakikada durup dururken karsi karsiya kaldi gol yiyorduk neredeyse. Tandogan'dan bek olmaz, Toraman'dan stoper olmaz, bu kadar basit! |
Alıntı:
|
Gallas, Abidal, Puyol, Oleguer, Heitinga ne zamandan beri orta saha oyunculari? |
eger mevkiisi sag bek degilse dedim birader...bizde mevkiisi sol bek olan ibrahim üzülmez var...bu oyuncuyu orta sahadada oynatirsin..gallas puyol heitinga stoper oyunculardir..mesela alman milli takiminda sag bek görevini schneider veya frings yapmistir.. orta saha futbolcusunu kanatta da oynatirsin ama..stoperi kanatlara cekemezsin..cünkü bence sag ve sol bekin görevi defansdan cok ileriye dönük oynamaktir..bizim kanatlar niye calismiyor cünkü sisteme göre sifira inme görevi sag ve sol bekindir...bu görevi ibo neysede toraman yapamiyor |
Alıntı:
|
tamam ali tandogan yterli degil ama sag ve sol bek görevlerini baki..toraman..mustafa dogan..gecen sezon cagdas yapamaz... defansin kanatlarina stoper koyarsan dörtlü defansin özelligi kalmaz... |
Alıntı:
O saydigin oyuncularim tamami stoper ve hepsi sagbek oynuyorlar ya da oynamislardir, hatta buna Zebina ve Chivu'yu da ekleyebilirsin. Su ana kadar orta sahadan oyuncu alip beke koyan teknik direktor fazla bilmiyorum, varsa soyle o zaman(mesela son Geremi vardi). |
Alıntı:
Bekin ilk olarak defansif ozellikleri olmasi lazim, en azindan defansi bilmesi lazim. Mesela Kerim, FB'de 7-8 mac sagbek oynadi dehset hatalar yapti ve hemen yerine mecburen Onder oynuyor simdi. Defans oyuncusun defans egitimi almis olmasi lazim, mesela Rize macinin son dakikasinda kendi ceza sahasinin icinde dripling yapayim derken topu ayagindan asti Tandogan ve Rize'li karsi karsi kaldi iste, bu tur hatalar yapmamasi lazim, ama yapiyor iste. Onunde Burak oynadigi surece ben sagbek olarak kesinlikle Toraman'i tercih ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 04:29 . |