![]() |
gerçekten de en tehlikeli oyuncumuz rico..o yüzden bu maçta üstüne çok şey düşüyor...yüzümüzü kara çıkarmayacağından eminim..inşallah kazanacaz... |
delgadoda olsaydı süper olurdu |
Ben olsam ben de korkardım. |
''Balaban'ın her dediğine inanmamak lazım'' kendi hocası inanmıyor :D:D:D |
sadece ricardinho dan değil, bizden de tırsın. ezicez sizi yarın akşam. 2-0 başka yolu yok :D |
bu macı alacaz baska yolu yok! |
yusuf !!! |
Yük Rico’nun sırtında Club Brugge deplasmanda zorlanan bir ekip. İnönü’de kazanmaktan başka çareleri yok. Bu Kartal için avantaj. Belçika ekibinin, Ricardinho ustalığında bir oyuncusu da kesinlikle yok. Beşiktaş’ın farkı Sambacı yıldızı olacak. Beşiktaş yarın gece Avrupa’da olmak ya da olmamak maçına çıkıyor. UEFA Kupası’nda geçen hafta oluşan sonuçlardan sonra bir anda önünde büyük bir fırsat yakalayan Kara Kartal, artık kendi göbeğini kendi kesecek. Club Brugge galibiyeti Siyah - Beyazlılar’ın gruptan çıkma hedefinin ilk ayağı niteliğinde. Belçika temsilcisi, Dinamo Bükreş karşısında aldığı beraberlikle büyük avantaj yitirdi. Bu karşılaşmada çok üstün oynamalarına karşın Rumenler’in amiyane tabirle futbol dışı klasik çirkinliklerinin kurbanı oldular. Fiziksel güçleri yüksek Sezona kötü giren Mavi - Siyahlılar, şu sıralar takımı oturttular. Özellikle fiziksel açıdan fit durumdalar. Beşiktaş’ın da bu yönünün eksikliğinin her geçen gün gözler önüne serilmesi (Kleberson, Delgado, Burak Yılmaz gibi oyuncuların performansları) Siyah - Beyazlılar’ı zorlu mücadele öncesinde biraz eksik kılıyor. Ama Kara Kartal’ın artıları da yok değil. Bir kere en başta rakipte Ricardinho ustalığında bir oyuncu yok. Genelde düz adamlardan kurulan orta sahasıyla, kreatif özellikleri eksik bir takım olan Brugge önünde en büyük koz Sambacı olacaktır. Brezilyalı Bursa maçında yaptığı gibi uzun ve hareketli kabiliyeti kısıtlı rakip savunmanın arasına sızarak Beşiktaş’a gereken skor üstünlüğünü getirebilir. Club Brugge deplasmanlarda çok sıkıntı çekiyor. Bu maça da mutlak galibiyet hedefiyle çıkacağını düşünürsek, hücum ağırlıklı bir futbol oynamak zorunda kalacaklar. Siyah - Beyazlılar’ın aldığı yenilgilerde kapanan takımlar önünde açıklar verdiğini hesaba katarsak, Kartal nispeten daha kendine uyan bir maç oynayabilir. Rakibin orta sahadaki toparlayıcısı Sven Vermant... Takımı 33 yaşındaki bu oyuncu organize ediyor. İlerlemiş yaşının verdiği etkiyle de performansını 90 dakikaya yayamıyor. Tigana, bu oyuncuya muhakkak kelepçe vurmalı. Bu yöntemle Club Brugge’ün oyun organizasyonu sekteye uğratılabilir. Mustafa Doğan oynamalı Bir de Balaban ve Salou faktörleri var tabi ki... Sakatlığı geçen Balaban çok formda, Salou da iri kıyım fiziğiyle sorunlu ve eksik Beşiktaş savunmasını yıpratabilir. Bir de Gökhan Zan’ın yokluğunda savunmanın göbeğinde maç eksiğine rağmen görev alacak ikiliden biri mutlaka Mustafa Doğan olmalı. Doğan göbekte Koray’la birlikte oynarsa, son dönemde defansın sağında sırıtmayan İbrahim Toraman o bölgede kalabilir ve bu tercih de Ali Tandoğan’lı orta alanın sağ kanadını Beşiktaş adına daha etkin kılabilir. Beşiktaş, rakibi karşısında bu artıları, eğer motivasyon bozukluğu ile eksiye dönüşmezse, zafer uzak değil... Kaan Bora (fanatik) |
Jean Tigana iş başında! Brugge karşısında gol atmasını beklediği Nobre’yi sürekli motive eden Tigana, Ricardinho’yu da forvetin arkasında serbest adam olarak görevlendirecek ‘Kaliten tartışılmaz’ Beşiktaş’ta tüm hesaplar, Club Brugge’ü yenmek üzerine yapıldı. Tigana, gol sıkıntısı yaşayan Nobre’yle özel bir görüşme yaparken, “Profesyonelliğin, kaliten ve bu ligde geçmişte ortaya koyduğun performansın ortada. Bütün bunlara kimsenin diyeceği tek kelime olamaz. Burada ise tamamen farklı bir çizgidesin. Sakatlıklar, cezalar elbette seni etkilemiştir. Ancak artık bütün bu olumsuzlukları geride bırakıp, Brugge maçında gol atmanı bekliyorum” dedi. ‘Sadece golü düşün’ Nobre, her türlü soru işaretlerinden arınmış ve sadece golü düşünen bir kafa yapısı ile maça çıkmasını isteyen Tigana’ya şu karşılığı verdi: “Alex ile iyi birlikteliğimiz vardı. Burada da çok kaliteli isimler var, ancak çeşitli sebeplerden ötürü sürekli birlikte oynayamadık. Bu, benim futboluma da yansıdı. Kaldı ki burada, Fenerbahçe’den daha çok koşuyor ve bir şeyler üretmek için çalışıyorum. Ama bu maçta gol atar, arkasını da getiririm.” Rico’nun istediği oldu Fransız teknik adamın yarınki önemli sınavda bir başka kozu ise Ricardinho olacak. Beşiktaş’a geldiği günden beri serbest adam olarak görev yapmak istediğini söyleyen Brezilyalı, sonunda muradına eriyor. Bursaspor karşılaşmasında attığı ve attırdığı golle tüm dikkatleri üstüne çeken Ricardinho, Club Brugge mücadelesinde forvetin arkasında serbest adam olarak görev yapacak. Sambacı’ya geriden Kleberson ve Serdar destek verecek. Yönetimden para dopingi Bursa maçında sakatlanan Delgado’nun durumu ise, bugün yapılacak testin ardından netleşecek. Teknik heyet, sakatlığının nüksetmesinden endişe ettiği Arjantinli’yi yedek soyundurmayı düşünüyor. Öte yandan yönetim de kesenin ağzını açtı. Gruptan çıkılması halinde futbolcuların cebi parayla dolacak. Çünkü yönetim, UEFA’da bir üste çıkılması durumunda oyunculara 25’er bin dolar özel prim verileceğini açıkladı. Orhan YILDIRIM (fanatik) |
Şansları Yok "Rakip güçsüz değil ama bizden üstün de değil. Bu maçı kazanacak ve Leverkusen'e turist olarak gitmeyeceğiz". Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, futbolcularını Brugge maçına sadece fizik olarak değil, motivasyon olarak da hazırlıyor. Fransız çalıştırıcı, yaptığı son toplantıda oyuncularına, "D. Bükreş maçında elimizden kaçırdığımız gruptan çıkma şansını, geçen haftaki karşılaşma sonuçlarıyla yeniden yakaladık. http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...U3ODQ1NA%3D%3D Brugge'ü yenersek işin büyük kısmını halledeceğiz" dedi. TURİSTİK SEYAHAT! Tigana, "Brugge maçı son şansımız" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Rakibi gözünüzde büyütmeyin. Evimizde oynamanın avantajıyla Brugge'ü mağlup edeceğiz. Kazanmak zorundayız, bu yüzden rakibimize şans tanımıyorum. Aksi durumda Almanya'daki Leverkusen maçı turistik seyahattan başka işe yaramaz." Fatih DOĞAN (fotomaç) |
Türkiye`de Saat: 09:33 . |