bjk4ever | 16-09-2006 08:23 | Alıntı: onurozgen´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 124546)
Ya ofsayt taktiği savunmada sıkıştığında kullanacağın bir kozdur.Ama bizim takım her karşı hücumda o kadar çok ofsayt taktiği yapıyor ki.Trabzon maçında sanki hiçbir şey olmamış gibi CSKA maçında da devam ettiler aynı taktiğe.Defans o.saha'da duruyor neredeyse.Sanki CSKA 6-7 adamla saldırdı.En fazla 3 adamla geldiler zaten.Onları da birebir de tutamayıp alan savunması yapamıyorsan zaten sen defans adamı değilsin defans yapmayı bilmiyorsun demektir.Bu kadar ofsayt taktiği yapan bir defans benim için aciz bir defanstır.Ü.Karan evet gerçekten çok ofsayta kalıyor ama bu çok büyük bir risk olur.Sonuçta Ü.Karan topu alırsa,bizim defans arkasında kalırsa,sonunu düşünmek istemiyorum.Resmen dalga geçer bizle. |
Niye herkes bu ofsayt taktigine bu kadar takmis durumda onu anlayamiyorum. Sonucta evinde oynuyorsan, rakibe baski kurmak istiyorsan savunmani zaten mecburen ileride kuracaksin ve rakipte hizli adam varsa anca ofsayt taktigi ile durdurursun, cunku bizim savunmamiz cok agir. Birini sarkik oynatirsan daha da kotu olur senin icin, cunku ofsayt taktigi ile en azindan ataklarin cogunu kesebiliyorsun, sarkik oyuncuyla her top gecer ve tehlikeli olur, ben ofsayt taktigini dogru buluyorum ve Tigana'yi bu yuzden elestirenlerin bana baska bir cozum gostermesini oneriyorum.
Ayrica bence Delgado'yu bir solda denemek lazim. Delgado teke tekte iyi(GS maci), iyi ortalar yapabiliyor(Denizli maci), baya hizli adam ve showa donuk futbolu cok seviyor, Ricardinho ise baya agir, tek top oynayan ve kaleyi karsisina aldiginda etkili olan bir futbolcu. Ayrica Delgado Basel'de bircok daha mucadeleci ve bircok macta Basel'de solda da oynamisti, bence sola Delgado'yu cekmek ve ortaya ico'yu getirmek bile bize fayda saglayacak, eger Tigana bu sistemde israr edecekse tabii! |