onurozgen | 19-09-2006 14:13 | Alıntı: dicesare´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 126138)
Onur sana bi soru sorucam tiganayı bir teknik diröktör olarak analiz eder msn bana yani + ları eksileri beğenio musun gercekten takım üstünde yaptığı bariz hataları falan objektif olarak bi söler msn bana???? | Valla benim Tigana'da geldiğinden beri gördüğüm üç artısı var.Bunlardan birincisi müthiş disiplini.Gerçekten oyunun hiçbir dakikasında disiplinin kaybolmasına izin vermiyor.Ama futbolcular buna uyuyor mu onu tartışmak gerekir?İkincisi Genç oyunculara şans vermesi.Üçüncüsü bence çok iyi bir scouter olabilir.İleride iyi oyuncu olacak oyuncuları çok iyi seçiyor.
Eksileri ise yukarıda da belirttiğim gibi oyun içinde çok tutucu.Örneğin oyunun sıkıştığı anlarda bile maça başladığı taktikle oynuyor.Asla bir defans veya orta saha alıp santrafor koymuyor.Bu rotasyonları yapması lazım.Daha sonra asla kendisinde bir hata bulmuyor ve oyuncularına yükleniyor.Bu oyuncular ile ilişkileri hakkında kötü.Sonra oyuncu değişikliklerini geç yapıyor.Oyuna zamanında müdahale edemiyor.Ve sonuncusu radikal kararlar alamıyor.(Ricardinho ile Delgado'nun birlikte oynayacağı bir sisteme geçmeyi risk olarak kabul ediyor örneğin.)
Yani sonuç olarak Tigana'dan iyi bir scouter olur ama çok klas bir teknik direktör olduğunu düşünmüyorum.Ama buna rağmen Tigana'ya gitsin diyenlere katılmıyorum.Tigana'nın şu anda gitmesi Beşiktaş'ın bir sezonunun daha çöpe gitmesi demektir. |