![]() |
İtalya - Fransa 2006 Dünya Kupası Final Maçı 2006 Dünya Kupası Final maçında İTALYA ve FRANSA 09 Temmuz Pazar saat 22:00 Berlin de karşılacaklar. |
Fransa 98 Yılındaki Gibi ßence Penaltılarla Çok Zor Bir Şekilde İtalya'dan Koparacak Kupayı Geliyor Bana..! |
iti tkımda defans da süper maç beraberlik olur bnce uzatmalarda hiç blli olmz iki tkımda yenebilir ama su warkı zidane süper oynuyor..bnce bu maç iidaa da tek maç oynama hkkı olcktır..üstüne 50 misli oynyıp berabrlik demek war..bnce 3.1 gibi bir oran olur hrlde |
İtalya bu macı kazanacak ve kupayı alacak.Forza İtalya |
zor mac olacak... fransanın almasını istiyorum ama sanki italya daha agir basiyor.. |
İtalya Kazanacak.. |
normal şartlarda maç italyanın ama italya bi hata yapıp maçı penaltılara bırakırsa kupa fransanın olur. |
fransa kazanır kupayı |
Alıntı:
|
italya alır merak etmeyin |
Fransa alir bence |
6 sene onceki Euro 2000 finalinde İtalyadan oynadıgı futboldan dolayı nefret ediyodum şimdi ise futbolsever biri olarak İtalyanın kazanmasını istiyorum |
Italya Penaltilarda aldi ve dunya sampiyonu oldu! |
italya şampiyon oldu..bnce henry oyundan çıkmayıp zidane kırmızı kart gormeseydi durum farklı olabilirdi |
cok istiyordum onun kupayi almasini ama kariyerinin sonunda kürsüye bile cikmadi.. :(:( |
alllah kahretsin ya. fransa almalıydı. ben bu italyanın.fransanın hakkıydı |
http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com...2182540862.jpg champion Italy |
http://img72.imageshack.us/img72/4206/yakalama96yf.gif Kupa İtalya'nın 5-3 (1-1) 18. Dünya Kupası finalinde İtalya, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşmada, penaltı atışları sonucu Fransa´yı 5-3 yenerek 4. kez kupayı müzesine götürdü. 09.07.2006 http://img490.imageshack.us/img490/4...inc10074pn.jpg Stat: Berlin Olimpiyat Hakemler: Horacia Elizondo, Dario Garcia, Rodolfo Otero (Arjantin) İtalya: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Materazzi, Grosso, Camoranesi (Dk. 86 Del Piero), Gattuso, Pirlo, Perrotta (Dk. 61 Iaquinta), Totti (Dk. 61 De Rossi), Toni Fransa: Barthez, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Vieira (Dk. 56 Diarra), Makelele, Ribery (Dk. 100 Trezeguet), Malouda, Zidane, Henry (Dk. 107 Wiltord) Goller: Dk. 7 Zinedine Zidane (penaltıdan) (Fransa), Dk. 19 Materazzi (İtalya) Penaltılar: Pirlo, Materazzi, De Rossi, Del Piero, Grosso (İtalya), Wiltord, Abidal, Sagnol (Fransa) Sarı kartlar: Dk. 5 Zambrotta (İtalya), Dk. 12 Sagnol, Dk. 76 Diarra, Dk. 111 Malouda (Fransa) Kırmızı kart: Dk. 110 Zidane (Fransa) Dünya Kupası tarihinde finalde ilk kez karşı karşıya gelen takımlardan gülen taraf, İtalya oldu. Gök mavilerde, penaltı atışlarını kullanan 5 futbolcu da topu ağlara göndermeyi başarırken, Fransa´da Trezeguet´nin atışı direkten döndü ve İtalya 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası´nı kazandı. Karşılaşmanın 6. dakikasında Zidane´ın pasıyla ceza alanına giren Malouda, Materazzi tarafından düşürülünce hakem Elizondo penaltı noktasını gösterdi. Fransa Milli Takımı´nda son maçına çıkan kaptan Zinedine Zidane, şık bir vuruşla penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçiren golü attı. İtalya´nın 19. dakikada kazandığı korner atışını Pirlo kullandı. Penaltıya neden olan Materazzi, çok iyi yükselerek kafa vuruşuyla takımına beraberliği getiren golü kaydetti: 1-1 36. dakikada Pirlo´nun sağ taraftan kullandığı köşe atışında, topabu kez Luca Toni kafayla vurdu. Kaleci Barthez´i aşan top, üst direğe çarparak auta gitti. 76. dakikada Pirlo´nun kullandığı serbest vuruşta, barajı geçen top direğin yanından auta çıktı. 104. dakikada Sagnol´un sağ taraftan yaptığı ortada, ceza alanı içinde müsait durumdaki Zidane topu kafayla kaleye gönderdi. Kaleci Buffon, mükemmel bir refleksle topu kornere tokatladı. 110. dakikada futbol kariyerini bu maçla tamamlayacak olan kaptan Zidane, Materazzi´ye yaptığı sert hareketin ardından kırmızı kartla oyundan atıldı. Penaltı atışları İtalya Milli Takımı´nda penaltı atışlarını kullanan futbolcular Pirlo, Materazzi, De Rossi, Del Piero ve Grosso, 5´te 5 yaparak takımlarına Dünya Kupası´nı getirdi. Fransa Milli Takımı´nda ise Wiltord, Abidal, Sagnol atışları gole çevirirken, Trezeguet´nin kullandığı atış direkten döndü ve Fransa ikinci kez Dünya Kupası´nı kazanma şansını yitirdi. 24 yıllık hasret son buldu 18. Dünya Kupası finalinde Fransa´yı penaltı atışları sonrasında 5-3 yenen İtalya, 24 yıllık Dünya Kupası özlemine son verdi. Dünya Kupası´nda 1970´den beri her 12 yılda bir final oynayan İtalya, en son 24 yıl önce kazandığı kupayı, bu gece Fransa´yı yenerek 4. kez kazanma başarısını gösterdi. 1998 yılında ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası´nı başka ülkeye vermeyen Fransa ise ilk golü atarak öne geçtiği karşılaşmada, ikinci kez kupayı kazanmaya çok yaklaştı, ancak penaltı atışları sonucunda İtalya´ya boyun eğdi. İlk kez 1930 yılında düzenlenen Dünya Kupası´na, en fazla 5 kezle Brezilya sahip oldu. Sambacıları, kupayı 3 kez kazanan Almanya, 2 kez kazanan Uruguay ve Arjantin ile 1´er kez kazanan İngiltere ve Fransa izliyor. http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com...2182540862.jpg champion Italy |
(REUTERS) - Kariyerinin son maçında İtalya'ya finalde gol atan Zinedine Zidane, Dünya Kupası finallerinde 3 gole ulaşan dördüncü futbolcu unvanını elde etti. İngiliz Geoff Hurst 4-2 biten 1966 Dünya Kupası finalinde 3 gol atarak 'Finalde hat-trick yapan tek oyuncu' unvanını elinde bulunduruyor. Zidane ile bu unvanı paylaşan diğer futbolcular Pele, Breitner ve Hurst. 09.07.2006 |
(REUTERS) - İtalya'nın Fransa karşısında penaltılar sonrasında Dünya Kupası'nın sahibi olduğu maçta, "Maçın adamı" Andrea Pirlo seçildi. İtalya'nın 7 karşılaşmasında da forma giyen Pirlo, Almanya karşısında alınan 2-0 maçta da "Maçın adamı" seçilmişti. 10.07.2006 |
Materazzi hakkinda bugune kadar cok bir bilgim yoktu. Aklimda onunla ilgili sadece Rui Costa'nin omzuna kolunu attigi,San Siro'da yanan mesaleleri izledigi fotosu vardi. [http://img465.imageshack.us/img465/8334/interac0qb.jpg] Ancak bugunden sonra onun hakkinda soylenebilecek cok sey var. Gol atti,Zidane'i attirdi,penaltiyi kacirmadi. Zidane'i severim,en azindan su Fransa'nin yuzde 1 sempatik gelme sebebi benim icin oydu. En azindan bizdendi. Materazzi napti bilemiyorum,buyuk ihtimalle agir bir kufur cekti. Zidane da Araplarla hasir nesir olan herkesin kolayca soyleyebilecegi "Araplar celallidir" lafini dogruladi,o bir Arap'ti ve o yonu ortaya cikti kafayi Materazzi'ye koydu. Aslinda ondan devamini da beklerdim,cunku son maciydi kariyerindeki,yan hakeme kafa atsa kim ne diyebilirdi ki =)) Zidane'in soyunma odasina giden koridorlara dogru yonelirken arkada dunya kupasini biraktigi anin fotosu elbet birileri tarafindan cekilmistir. Yalniz Hagi'nin atilmasindan sonra GS'nin Uefa'yi penaltilarla alisi aklima geldi nedense,aynisi olsun istemiyordum ve olmadi neyse ki. Penaltilar oncesi ben olsam burda penalti atmazdim dedim. Sayet kendim hala minik takimdayken Fenerbahce'ye karsi kacirdigim son saniye basketini hala hatirlarim bazen,ki bu 10-12 yaslarinda cocuklarin bir hazirlik maciydi sadece http://www.kartalyuvasi.net/forum/Sm...fault/grin.gif hele bir de dunya kupasi finaliyse ve milli forma soz konusuysa herhalde adamin hayati kayar... Ki tek penaltiyi kaciran da Trezeguet olduguna gore...isler sanirim bundan sonra onun icin hicte iyi olmayacak.. Belki de bu hatira nedeniyle Ronaldo-Rooney itismesinden sonra Ronaldo'nun yaptigi gibi, ikinci bir vakanin bir tarafi olup Juventus'tan ve Italya'dan ayrilabilir kim bilir... http://www.kartalyuvasi.net/forum/Sm...fault/grin.gif Sonucta Italya kazandi...Basininin desteklemedigi takim kazandi...Basini da morartti,sike skandallari yuzunden oynayamaz diyenleri de. Toplam 7 macta 2 gol yediler. Biri sanssizlik eseriydi,digeri penalti. Sanirim bu herseyi acikliyor... Bravo Italia... |
ooo hosgeldin omer abi , ii vakit geciririsn insallah bu forumda , degerlendirme icin de saol :D |
Vaybe İtalyayı tutuyordum arkadaşlar arasında tek başıma ve İtalya beni yanıltmadı ve kupayı aldı!!! |
ben de basından beri italya tutan azınlıktanım... yanılmadıım için de mutluyum... ancak nedendir bilinmez cou medya italya nın futbolunu beenmiolar ...cok geriye cekiliolarmıs da yok az gol atıolarmıs da yok efendim sıkıcı oynuolarmıs... sormak lazm acaba atak oynayan almanya ( hem de evsahibi) , arjantin nie cıkamadı finale... neyse zaten bunlar bizdeyken lucescu ya da sölenmişti adamın bizi nerelere getirdii ortada önje savnma dierek... kısacası dünyann en ii savunma yapan takımı kupayı aldı kibirli fransızlara da ii oldu.... ( finalde ingilzlerin olmasını daa cok istiodum..cünkü onlara daha cok kılım ) bu arada az buz italyancamla anlayabildiim kadaryla materazzi zidane a karın cok güzel tarzı bişey söledi... yanlıs olabilir ama öle anladım .. (puerto du uncassia unte moria) |
fransa elendi, ama elenmeyi haketmedi. :( |
bu maç fransanın hakkıydı..ama zidanın yaptığı da çok büyük ayıp..bence fransa hatayı yaptıklarıyla yapamadıklarıyla kendinde aramalıdır.. |
Tigananın hatırına fransanın almasını istedim... |
bence zidan yaptığında haklıydı.ya kendisine edilen küfürü hazmedecekti yada karşılığını verecekti.artık bundan sonra aynı mesleği yaptığı arkadaşına hiç bir futbolcu küfür etmez.bence bu bir ilk oldu.bu arada zidan bu konuyla ilgili bir açıklama yapacak mı çok merak ediyorum.. |
2.yarıdaki oyunla fransa haketti ama olmadı benden bastan beri italyayı tutuyodum forza italya |
ben de turnuvanın başında italya diyenlerdenim neden italya demiştim avrupada yapılan turnuvayı çoğunlukla avrupalılar kazanmıştı avrupa dışında ise arjantin çoğunlukla brezilya bu yüzden avrupa takımlarına şans veriyordum bu takımların içinden en uygunu italyaydı fransa süpriz oldu benim için çünkü final beklemiyordum fransanın almasını dün istemedim çünkü oynadıkları isviçre maçı bende antipati yaratmıştı turnuvanın en kötü maçını çıkaran fransa kupayı hak etmemişti benim gözümde brezilya benim hiç bir zaman favorim olmamıştı ama afrikada 4 yıl sonra yapılacak kupa için brezilyanın fovari olduğunu söyleye bilirim çünkü avrupa dışında sonraki kupada büyük ihtimalle brezilyada orada fovari olmaması zaten imkansız |
Alıntı:
http://www.superspor.com/images/1/39...ne_002_buy.jpg |
(REUTERS) - 2006 Dünya Kupası'nın sahibi olan İtalya'nın çalıştırıcısı Marcello Lippi, hayatının en önemli anı olduğunu söyledi. Dünya Kupası zaferini ailesine armağan eden Lippi, tüm İtalyan oyuncularının kalpleriyle ve karakterleriyle sahada mücadele ettiğini söyledi. "Dünya Kupası'nı kaldırmak bir teknik direktörün ya da bir oyuncunun en önemli anıdır." diyen Lippi, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve sayısız lig şampiyonluğu yaşadığını ama bu duygunun hiçbirine benzemediğini ifade etti. 10.07.2006 |
zidane çok yazık oldu. italyanlar gibi bir takım dünya şampiyonu oldu inanamıyorum. |
Türkiye`de Saat: 05:50 . |