![]() |
Usta diyor ki bugün... Bu şiirini daha önce vermiştik ama,Kafkasya daki savaşın en çok kimleri etkilediğini görebilmek adına bugün de veriyorum.... KIZ ÇOCUĞU (45887 Hit) Kapıları çalan benim kapıları birer birer. Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım, büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce, gözlerim yandı kavruldu. Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok. Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı, teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler. http://www.siirperisi.net/images/sair.gif NAZIM HİKMET |
Bu günlerdeki savaş nedeniyle çok yerinde bir şiir oldu... Teşekkürler anlamlı paylaşımınız için:) |
Kocaman adamların hatalarını küçük kız çocukları ödüyor.Nazımı Tekrar saygı ile anıyoruz.size de paylaşımınız için tşk ederiz |
tam yerinde bi şiir oldu....çok sağol paylaşım için.... |
gerçekten yaa=) sağol paylaşım için:) |
Kaküllü bir kız çocuğu olmak Geriye sarılan bir bakır tel makarasına Boğazını geçirmek ve Yok etmek bir anda kendini… Kanı bulaşmış bir uzun tel üzerinde Teldeki kuş misali Filmi sevmek ve gerçeğine uygun Halini yaşamak karpuz kollu elbiseyle… puantiyeli bir geçmiş ve geleceğin Leopar desenine dönüşen kumaşında Bedenine yapışan ve kokusuz Bir kadın haline gelmek işte… Parmaklarına sürülen kırmızı oje Annesinin rugan parlak ayakkabılarını giymesi Büyüyünce dar gelen ayakkabılardan Taşan kırmızı parmaklarına özen göstermesi Arasındaki bin yıllık değişim… Caddelerin taş oyukları arasında Sakladıkları kağıtların Yıllar sonra bulunup okunması gibi.. Süt kokan ağzının içinin küfürle bezenip Ve cüretsiz soğuması gibi yaşam… Kanırtan bir gecenin kahramanlarının Olmayışı ve gözlerinin yalnızlığını silmesi için diktiği yerin Ne yazık ki tavanın dört köşesinin olması gibi… İçine işleyen gerginliğin nedenini bilmemek Ve bilmek için çıktığı yolculuğunda Korktuklarının bir gömüt gibi ortaya çıkmasına gözyaşı dökmek gibi, rahatlayamamak gibi yine de kaküllü bir kız çocuğu olmak! Kırmızı ojeli bir hayat Kana bulanmış gibi tıpkı… |
Alıntı:
|
nazım hikmet sayfasına yazmak istemezdim ama başka topik bulamadım.. |
Olsun,olsun ..çok güzel,eline sağlık |
Türkiye`de Saat: 22:25 . |