![]() |
usta bugün diyor ki..... SENİN RESMİNİ BEN YAPACAĞIM http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Kimseler yapamaz senin resmini Kıyıdan açılanın tanyerinden esenin Aramasınlar seni renklerin atlıkarıncasında Dayanmış tahta parmaklığa bir bağ taraçasında iklimler Bizden en uzak gezegenin kederi Aramasınlar seni uyaklarında ışıkla gölgenin Sen oyunun dışındasın oylumların da yüzeylerinde Bir yerlerde bir sevinç günün birinde fışkırır Kimseler yapamaz senin resmini Kıyıdan açılanın tan yerinden esenin Sen kendi resmini kendin de yapamazsın Gümüş kanatlı bir balık sıçrıyor enginde Aynaların içine girip ötelere gitme boşu boşuna geceleri Yitirilmiş erkekler gelir kadınlar koğuşuna geceleri Sen kendi resmini kendin de yapamazsın Bir açılıp bir kapanır kapılar yüreğinde Senin resmini ben yapacağım... NAZIM HİKMET RAN |
Nazım Usta'nın anlamlı şiirlerinden bir tane daha... Teşekkürler İrfan Abi... |
teşekkürler.... |
Seviyorum seni ekmeği tuza banıp yer gibi Geceleyin ateşler içinde uyanarak ağzımı dayayıp musluğa su içer gibi Ağır posta paketini neyin nesi belirsiz telaşlı, sevinçli, kuşkulu açar gibi Seviyorum seni denizi ilk defa uçakla geçer gibi İstanbul'da yumuşacık kararırken ortalık içimde kımıldayan birşeyler gibi Seviyorum seni Yaşıyoruz çok şükür der gibi NAZIM HİKMET şairin sevdiğim bir şiiriyle cevap yazmak istedim.. |
Nobel ödülünü Orhan Pamuk gibi yazar bozuntuları alıyorda bu adamlar niye almıyor.Haksızca sürgüne gönderilen bu adamın hakkı Edebiyat ödülü idi. Teşekkürler abicim.Nazım hikmetin şiirlerini çok severim:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 19:36 . |